Halvøen Helgenæs på sydsiden af Djursland er en fredelig oase med et landskab fyldt med historiske skatte. De stejle kystskrænter er dannet i istiden, og er her stadigt spor tilbage til vikingernes tid. Kystlinjen er ca. 25 km lang, og fra Ellemandsbjerget kan man se fra kyst til kyst. Et paradis for naturelskere, lystfiskere og alle, der kan lide at holde ferie i fredelige og rolige omgivelser.
Vælg mellem 74 sommerhuse
Virkeligt flot sommerhus til 6 personer beliggende på Helgenæs med en fantastisk panoramaudsigt over Århusbugten.
Virkeligt flot sommerhus til 6 personer beliggende på Helgenæs med en fantastisk panoramaudsigt over Århusbugten. Husets store terrasse med havemøbler og grill indbyder til hygge og afslapning på lune sommeraftener. Til de små gæster findes en gynge og sandkasse direkte ved terrassen. Emne nr. 045-29300

Helgenæs ligger om en naturskøn perle mellem Begtrup Vig og Ebeltoft Vig forbundet med Djursland af en smal tange kaldet Draget. Det menes, at vikingerne brugte draget til at trække deres både over land for at spare turen rundt om halvøen.

Bakkerne, de åbne vidder og skovene indbyder til cykel- og vandreture. I syd ligger Sletterhage Fyr. Fyret er i dag indrettet som museum med udstilling af historisk, maritimt navigationsudstyr, havlivet i området og en geologisk udstilling af vandreblokke, der stammer fra en forhistorisk vulkan i Norge eller Sverige, som gletsjer vandringer har bragt med hertil. Sten af samme materiale findes overalt på strandene, og den stejle Ørby Klint består af ler med vulkansk askelag. En smuk vej til Ørby Klint er langs stranden mod nord fra Sletterhage Fyr. Saml sten og skaller på vandreturen i vandkanten og nyd synes og lyden af vandet.

Skibe til og fra Århus Havn sejler tæt forbi Helgenæs, og pga. det dybe, strømfyldte farvand er strandene her ikke egnede til badning. Kysterne er til gengæld velegnede til lystfiskeri. På turistbureauerne kan I hente yderligere oplysninger og købe fisketegn. I stedet kan strandene inde i Fuglsø Vig og Ebeltoft Vig anbefales. Et godt bud er Handrup Strand i bunden af Ebeltoft Vig. Stranden her er ikke ret bred, men en fin sandstrand og både børne- og handicapvenlig. Vandet er lavt langt ud og ofte varmere end ved andre strande.

Nationalpark Mols Bjerge ligger lige på den anden side af Draget. Nationalparken har et helt specielt fugle- og dyreliv. F.eks. er der registreret 200 fuglearter, hvor af godt 100 yngler her. Ca. halvdelen af disse er ikke almindeligt udbredt i Danmark. Mols Bjerge er også et hotspot for sjældne sommerfugle. Besøg et af Nationalparkens informationscentre og lær mere om naturen og kulturen i området og få gode ideer til aktiviteter til en dag med samvær og hygge med familien.

Er I vilde med vilde dyr, er I kommet til det helt rigtige sted. På Djursland finder I både Ree Park Safari og Skandinavisk Dyrepark, hvor bl.a. bjørne og isbjørne har deres egne kæmpestore områder med huler og søer. Kattegatcentret i Grenå har mere end 250 arter af havdyr – heriblandt hajer og sæler. Munkholm zoo ved Balle har mange spændende vilde, men også tamme dyr. Her kan børnene kramme et gedekid eller en kattekilling, klappe en kalv, få en træktur på en pony og brænde energi af på legepladsen. Der er borde og bænke, hvor I kan spise den medbragte mad.

Ebeltoft er Djurslands ældste købstad, og de skæve bindingsværkshuse, stokroser og brostensbelagte gader skaber en helt speciel atmosfære, som kan opleves på en shopping- og bytur. Besøg Museum Østjylland i Det Gamle Rådhus, hvor der tit afholdes marked, og Glasmuseet, der er Danmarks internationale museum for moderne glas. Gå om bord på verdens længste træskib, Fregatten Jylland, der holder til midt i Ebeltoft, og nyd en is på havnen blandt fiskekutterne og lystbåde.

Djurs Sommerland er Nordens største sommerland - og kåret som Nordens bedste i 2014/2015. Prøv Danmarks største rutsjebane, det kæmpemæssige vandland og mere end 60 forlystelser. Her er fart og spænding for de vilde, sjov for de små og for de noget ældre. Når entrebilletten er betalt, har I fri adgang til alle parkens forlystelser.

Leje af sommerhus på Helgenæs med den bedste beliggenhed
”Én portal - alle sommerhuse” betyder, at du døgnet rundt kan finde og leje et sommerhus på Helgenæs med den helt rigtige beliggenhed. Feline er sommerhusudlejning på Helgenæs på den nemmeste måde. Lej dit sommerhus på Helgenæs nu og gør feriedrømmen til virkelighed med Feline!

Udlejning af sommerhuse på Helgenæs - enkelt og sikkert
Det er nemt og enkelt at benytte Feline til leje af sommerhus på Helgenæs. Her kan du hurtigt og nemt finde det sommerhus, der vil giver familien en vellykket ferie på Helgenæs. Når du har fundet det helt rigtige sommerhus, er det enkelt og sikkert at booke det. Lej dit sommerhus på Helgenæs hos Feline nu!

Ferie til en go´ pris - lej sommerhus på Helgenæs her
Ferien er familiens frikvarter, men der er jo på ingen måde nogen grund til at give for meget for den. Den situation vil du aldrig havne i hos os. Vi står inde for, at uanset på hvilket tidspunkt du lejer et sommerhus på Helgenæs, et feriehus på Helgenæs eller en feriebolig på Helgenæs er der ingen, der har en billigere pris, end vi har. Feline betyder ferie på Helgenæs til en go´ pris - altid!

Lej dit sommerhus på Helgenæs nu!

Vælg mellem 74 sommerhuse

Områdeanmeldelser

2 voksne 0 børn 1 husdyr 5 overnatninger 2024 marts
Trods stenstrand dejligt badevand. Fantastisk natur i Molsbjerge.
Helgenæs
6 voksne 2 børn 1 husdyr 3 overnatninger 2023 oktober
Smuk natur.
Esby
3 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 august
Dejlig natur
Helgenæs
4 voksne 0 børn 2 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Stille område men dejligt når man vil have ro i krop og sjæl
Fejrup
5 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Dejlig stille og rolig område ??
Helgenæs

Andre artikler

  1. Sommerhus Mols

    Landskabet i Nationalpark Mols Bjerge er skabt af gigantiske ismasser og tonsvis af vand over mio. af år. Den 180 km2 store nationalpark emmer af historie og kultur med Kalø Slotsruin, store bronzealderhøje og Ebeltofts små brostenstoppede gader. Samtidig er der ikke langt til skønne badestrande, stemningsfyldte små og store havne, med lystbåde, store skonnerter og Fregatten Jylland.
    Dejligt sommerhus til 8 personer med spabad og gode terrassearealer - åben såvel som overdækkede. Huset er beliggende i Begtrup Vig, Knebel.
  2. Sommerhus Djursland

    Djursland er et utroligt populært område, som har det hele. Strandene er er i topklasse, naturen er flot og I kan frit vælge mellem en perlerække af seværdigheder og attraktioner. Kig f.eks. indenfor i Herregårdsmuseet, se kunst i verdensklasse i Glasmuseet Ebeltoft og besøg Djurslands Jernbanemuseum. Der er mange muligheder for udflugter, besøg f.eks. Nationalpark Mols Bjerge.
    Djursland_ 045-07903