Esby ligger på det smukke Helgenæs, der er forbundet med Djursland af en smal tange. Halvøen har bløde bakker og dale, skove og stejle skrænter og fra det højeste punkt Ellemandsbjerget udsyn over vandet på begge sider. Her er ubeskrivelig smukt og fred og ro. Esby indbyder til en ferie i samvær med familien, hvor I hygger jer og oplever naturen. Kombiner med Djurslands mange familie attraktioner.
Vælg mellem 27 sommerhuse
Virkeligt skønt sommerhus til 8 personer med en helt unik beliggenhed på Esby Strandvej, på en stor naturgrund med havudsigt og adgang til privat badestrand.
Virkeligt skønt sommerhus til 8 personer med en helt unik beliggenhed på Esby Strandvej, på en stor naturgrund med havudsigt og adgang til privat badestrand. I området og ved huset er der flere aktivitetsmuligheder - blandt andet ridning på islandske heste, leje af cykler samt kajak eller jolle. Emne nr. 045-29600.

Der er få steder, man kan sætte kajakken i vandet langs Helgenæs’ flotte kyster, men ved Esby kan det lade sig gøre. Tilmed får man så glæden af et meget smukt område, der langt fra er overrendt. Det lokale bådelav er aktivt og gør en stor indsats for at holde Esby Strand indbydende. Stranden er også et godt fiskested, hvor der alt efter sæsonen kan fanges havørred, torsk og hornfisk.

Stranden ved Esby er populært til snorkling og dykning, for vandet er klart, og der er mange arter i området. Men der kan være strøm, så vær forsigtig. Derfor er stranden ikke specielt egnet som badestrand, men nyd en gåtur ved vandet og saml nogle af de flotte sten og skaller. Også et fantastisk sted at nyde solopgangen, ofte med marsvin i vandet tæt på kysten.

I stedet kan strandene inde i Fuglsø og Ebeltoft Vig anbefales. Handrup Strand i bunden af Ebeltoft Vig er et rigtig godt bud. Stranden her er ikke ret bred, men en fin sandstrand og både børne- og handicapvenlig. Vandet er lavt langt ud og ofte varmere end ved andre strande.

Cykel- og vandreture på Helgenæs er en rigtig god ide, hvis I vil udforske det naturskønne landskab. Syd på halvøen ligger Sletterhage Fyr, der i dag er indrettet som museum med udstilling af historisk, maritimt navigationsudstyr, havlivet i området og en geologisk udstilling af vandreblokke, der stammer fra en forhistorisk vulkan i Norge eller Sverige, som gletsjer vandringer har bragt med hertil. Sten af samme materiale findes overalt på strandene, og den stejle Ørby Klint består af ler med vulkansk askelag. En smuk vej til Ørby Klint er langs stranden mod nord fra Sletterhage Fyr.

Nationalpark Mols Bjerge ligger lige på fastlandet lige op til Helgenæs. Her er et helt specielt fugle- og dyreliv. F.eks. er der registreret 200 fuglearter, og godt 100 af disse yngler her, og ca. halvdelen er ikke almindeligt udbredt i Danmark. Mols Bjerge er også et hotspot for sjældne sommerfugle. Besøg et af Nationalparkens informationscentre og lær mere om naturen og kulturen i området og få gode ideer til aktiviteter til en dag med samvær og hygge med familien.

Ebeltoft er Djurslands ældste købstad, og de skæve bindingsværkshuse, stokroser og brostensbelagte gader skaber en helt speciel atmosfære, som kan opleves på en shopping- og bytur. Besøg Museum Østjylland i Det Gamle Rådhus, hvor der tit afholdes marked, og Glasmuseet, der er Danmarks internationale museum for moderne glas. Gå om bord på verdens længste træskib, Fregatten Jylland, der holder til midt i Ebeltoft, og nyd en is på havnen blandt fiskekutterne og lystbåde.

Er I vilde med vilde dyr, har Djursland mange gode oplevelser til jer. Her finder I både Ree Park Safari og Skandinavisk Dyrepark, hvor bl.a. bjørne og isbjørne har deres egne kæmpestore områder med huler og vand. Kattegatcentret har mere end 250 arter af havdyr – bl.a. hajer og sæler. Munkholm zoo har mange spændende vilde, men også tamme dyr. Her kan børnene kramme et gedekid, klappe en kalv og få en træktur på en pony. På den store legeplads kan de brænde den sidste energi af.

Djurs Sommerland er Nordens største sommerland - og kåret som Nordens bedste i 2014/2015. Her er mere end 60 forlystelser, som I alle har adgang til, når først entreen er betalt. Prøv f.eks. Danmarks største rutsjebane og det kæmpemæssige vandland. Her er fart og spænding for de vilde, sjov for de små og for de noget ældre.

Leje af sommerhus i Esby med den bedste beliggenhed
”Én portal - alle sommerhuse” betyde,r at du når som helst kan finde og leje et sommerhus i Esby med præcis den beliggenhed, du vil have. Det er sommerhusudlejning i Esby på den nemmeste måde. Lej dit sommerhus i Esby nu og gør feriedrømmen til virkelighed med Feline!

Udlejning af sommerhuse i Esby - enkelt og sikkert
Det er ingen sag at benytte Feline til leje af sommerhus i Esby. De mange muligheder for at søge betyder, at du kun er få klik fra en vellykket ferie i Esby. Når du har fundet det helt rigtige sommerhus, er det enkelt og sikkert at leje det. Lej dit sommerhus i Esby hos Feline nu!

Ferie til en go´ pris - lej sommerhus i Esby her
Ferien er familiens frikvarter, men der er jo absolut ingen årsag til at give for meget for den. Den situation vil du aldrig finde dig selv i hos Feline. Vi står inde for, at uanset på hvilket tidspunkt du lejer et sommerhus i Esby, et feriehus i Esby eller en feriebolig i Esby, er der ingen andre bureauer, der har en billigere pris, end vi har. Feline er ferie i Esby til en go´ pris - altid!

Lej dit sommerhus i Esby nu!

Vælg mellem 27 sommerhuse

Områdeanmeldelser

6 voksne 2 børn 1 husdyr 3 overnatninger 2023 oktober
Smuk natur.
Esby
3 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 august
Dejlig natur
Helgenæs
2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Helt fantastisk.
Helgenæs
2 voksne 0 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2022 september
Hvis der hermed menes Helgenæs giver vi det 5 stjerner
Helgenæs
4 voksne 0 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2022 august
Et roligt sted i en meget smuk natur. Ideelt for vandreture, eller total afslapning
Helgenæs

Andre artikler

  1. Sommerhus Mols

    Landskabet i Nationalpark Mols Bjerge er skabt af gigantiske ismasser og tonsvis af vand over mio. af år. Den 180 km2 store nationalpark emmer af historie og kultur med Kalø Slotsruin, store bronzealderhøje og Ebeltofts små brostenstoppede gader. Samtidig er der ikke langt til skønne badestrande, stemningsfyldte små og store havne, med lystbåde, store skonnerter og Fregatten Jylland.
    Dejligt sommerhus til 8 personer med spabad og gode terrassearealer - åben såvel som overdækkede. Huset er beliggende i Begtrup Vig, Knebel.
  2. Sommerhus Djursland

    Djursland er et utroligt populært område, som har det hele. Strandene er er i topklasse, naturen er flot og I kan frit vælge mellem en perlerække af seværdigheder og attraktioner. Kig f.eks. indenfor i Herregårdsmuseet, se kunst i verdensklasse i Glasmuseet Ebeltoft og besøg Djurslands Jernbanemuseum. Der er mange muligheder for udflugter, besøg f.eks. Nationalpark Mols Bjerge.
    Djursland_ 045-07903