Kalundborg Museum

Kalundborg Museum blev stiftet i 1910. Det har til huse i Lindegården, en stor sekslænget adelsgård i bindingsværk tilbage fra 1500-tallet.

Lindegården er bygget oven på rester af Valdemar Atterdags middelalderlige bymur, midt mellem Kalundborgs vartegn; den femtårnede Vor Frue Kirke og bygrundlæggeren Esbern Snares vestborg fra 1100-tallet.

Museets samlinger og udstillinger belyser den kulturhistoriske udvikling på Kalundborgegnen fra oldtiden til vore dage med særlig fokus på vikingetiden, middelalderen (korstog) samt havnehistorie og dragthistorie.

Kalundborg Museum indtrådte 2013 i Museum Vestsjælland sammen med de 5 øvrige statsanerkendte kulturhistoriske museer i Midt- og Vestsjælland.

Vælg mellem 62 sommerhuse

Andre artikler om Kalundborg

  • Sommerhus Kalundborg

    Korsriddere, naturelskere og krydstogtsgæster – Kalundborg har masser at byde på for alle. Byen er en charmerende blanding af middelalder bygninger og moderne handelsby, spændende historie og skøn natur. Har I lyst til at tilbringe ferien ved dejlige badestrande, på vandre- og cykelture i bakket landskab, og besøg på dejlige små og store øer, så er Kalundborg et godt udgangspunkt.
    Vor Frue Kirke Kalundborg