Flakkebjerg Skolemuseum

På Flakkebjerg Skolemuseum kan du opleve en skoledag som for 100 år siden. Museet ligger i den oprindelige Flakkebjerg Forskole, hvor lærerinden fru Ingeborg Nielsen i mere end 47 år underviste elever fra oplandet.

Her er komplet interiør og eksteriør fra forskolens tid 1904 – 1962. Skolestue med tavler, grifler og anskuelsesbilleder. Lærerindebolig med dagligstue, spisestue, køkken og soveværelse. Forskolen i Flakkebjerg er blandt de ældste i Danmark og fremstår som en unik ramme for mere end 100 års skolehistorie.

Forskolerne blev dengang bygget fordi man ville forbedre skolen, da den skulle blive bedre at gå i for børnene. Landsbyskolen havde overfyldte klasser, og der var for få af dem. Børnene gik 3 år i skole, og blev efter en prøve flyttet til hovedskolen, hvor de gik i 4 år. Forskolen har været museum siden 1981.

Vælg mellem 4 sommerhuse

Andre artikler om Slagelse

  • Sommerhus Slagelse

    Glæd jer til at holde ferie tæt ved de dejlige strande, der findes langs Musholm Bugt. I Slagelse venter rigtig gode muligheder for shopping i gågader og indkøbscentre - og så kan I også få et kig ind i vikingernes spændende verden.
    Arkitekttegnet sommerhus til 8 personer beliggende i Slagelse på en 955 m² stort naturgrund, ca. 200 m fra en god badestrand ved Kelstrup.