Besøg det tidligere handelscentrum Firenze og oplev, hvordan historien og byens udvikling har gjort stort indtryk på, hvordan Firenze tager sig ud i dag. Besøg de smukke gamle bygningsværker og følg i sporerne på bl.a. Michelangelo. Betragt hans mange bygnings- og kunstværker, som katedralen og udstillingen på det gamle rådhus, og følg ham hele vejen til gravmælet i den smukke Santo Croce kirke.
Vælg mellem 75 sommerhuse
Emne nr.: 261-IMA310
Emne nr.: 261-IMA310

Præget af handelsudvikling

Skal I på ferie i skønne Firenze, så book et feriehus i Firenze og vær tæt på alle byens historiske seværdigheder.

Tilbage i tiden havde mange dygtige handelsmænd hjemme i Firenze. Byen har derfor også været hjemsted for udvikling i forbindelse med handel. De var hurtige, til at indfører det arabiske talsystem, nul og positionssystemet, som gav dem en klar konkurrence fordel, i forhold til de som stadig arbejdede med romertal. Senere lavede de deres egen guldmønt, som blev den mest benyttede i Europa. Den første papirfabrik i det kristne Europa blev også opført ved Firenze og gav dem grundlaget for at udvikle checks, veksler og løbende regnskabs- og bogføring. Også den moderne håndskrift stammer fra Firenze, da de her fandt ud af, at den gotiske skrift var for besværligt at kopierer og for svær at læse i forbindelse med manuskripter og bogholderi.

Udviklingen i Firenze har givet et væld af seværdigheder for nutidens besøgende. Besøg bl.a. rådhuset og rådhuspladsen. Her finder I Neptunfontænen midt på pladsen, i centrum af Firenze. Inde på rådhuset finder I et utal af spændende kunstværker af kunstnerne Verrocchio og Michelangelo.

Det nok mest kendte bygningsværk i Firenze er byens Domkirke eller nærmere katedral; Cattedrale di Santa Maria del Fiore. Særligt katedralens kuppel er verdensberømt og efterlignet og brugt som inspiration til andre kirker f.eks. Peterskirken i Rom. Ved Katedralen kan I gå de 414 trin op i det 84 m høje kirketårn, herfra kan I nyde udsigten og Firenze.

En interessant kirke i Firenze er Santo Croce. Kirken er opført i franciskanerstil og rummer gravmæler for en lang række kendte mænd fra Firenze. Mellem kirkens søjler finder I gravmælerne for bl.a. Dante, Michelangelo, Galilei, Maciavelli og Ghiberti.

Et andet kendt bygningsværk i Firenze er byens ældste bro Ponte Vecchio. Broen er opført i 1365 og husede oprindeligt byens slagtere. Slagterne smed restaffald i Arnofloden der løber under broen og transporterede affaldet til Piza til morskab for byens borgere, da de to byer var rivaliserende. Lugten generede dog også fyrsten i byen, som besluttede at flytte slagterne. I stedet blev der plads til guldsmedene i de hængende lokaler. Guldsmedene holder stadig den dag i dag til på Ponte Vecchio, og er et yndet udflugtsmål for smykkeinteresserede turister.

Vil I opleve alle Firenzes herligheder, er det oplagt at booke et feriehus i Italien Firenze. Så er I klar til at suge byens mange indtryk til jer.

Vælg mellem 75 sommerhuse

Andre artikler om Firenze

 • Feriebolig i Firenze

  Besøg historiske og renæssanceprægede Firenze. Lad jer tiltrække af byens mange spændende bygningsværker, studer dem nærmere og lær mere om byens og bygningernes interessante historie. Oplev de gamle kirker og se hvordan verdensberømte kunstnere har udsmykket dem og andre bygningsværker. Opdag hvordan Firenze i dag stadig er præget af bygningsværker og kunst fra renæssancen.
  Emne nr.: 261-FNZ161
 • Storbyferie i Firenze

  Lad jeres storbyferie gå til den spændende renæssance by Firenze. Bliv betaget af de mange imponerende renæssancebygningsværker og besøg bygninger og kirker i den interessante by. Lad jer også friste af byens mange shoppingmuligheder. Læg vejen forbi eksklusive shoppinggader eller besøg kendte og lokale butikker på gamle shoppinggader, på pladser og i shoppingcentre.
  Emne nr.: 313-IT3900.4.1
 • Sommerhus i Firenze

  Besøg byens verdensberømte katedral og sug den udvendige og indvendige renæssancestil til jer. Nyd udsigten over byen fra kirketårnet eller besøg Michelangelo parken og nyd viewet over smukke Firenze. Gå en tur over Arnofloden ad Vecchio-broen og betragt smykkerne fra broens guldsmede. Tag forbi Mercato Nuovo og sikre jeres tilbagevenden til Firenze med en enkelt berøring af bronzevildsvinet.
  Emne nr.: 313-IT5280.900.7
Vis alle artikler om Firenze

Andre artikler

 1. Feriebolig Toscana

  Korn, oliven, grøntsager og vin – når man bevæger sig uden for byerne, er det nemt at se, hvorfor Toscana kaldes Italiens spisekammer. Ud over den overdådige natur er regionen rig på historiske og kulturelle seværdigheder, og ikke at forglemme - dejlige badestrande ved det Liguriske og Tyrrhenske hav.
 2. Feriebolig Italien

  Pragtfuld og storslået natur, med alt fra smukke bjerge til kridhvide sandstrande og turkisblåt vand, er sammen med historiske seværdigheder og et fantastisk køkken blandt de primære grunde til, at Italien placerer sig blandt de mest populære feriedestinationer.
  Italien_Depositphotos_1194773_S