Mecklenburg-Vorpommern er blandt andet kendt for kystlinjen ved Østersøen og for Mecklenburgische Seenplatte, der er den største gruppe sammenhængende søer og kanaler i Tyskland. Kulturelt fører Mecklenburg-Vorpommern os tilbage til middelalderen med mange gotiske kirker, som typisk er opført omkring byernes markedsplads. Området har attraktioner for hele familien og nok til en dejlig ferie.
Vælg mellem 29.735 sommerhuse Destinationer under Mecklenburg-Vorpommern
Strandstole i solnedgangen på en strand ved Østersøen i Mecklenburg-Vorpommern

De mere end 2.000 søer og kanaler er sammen med den øvrige natur med til at gør området til en af de førende turistdestinationer i landet. Hele 3 af Tysklands 14 nationalparker er beliggende her. Så uanset om I er til strand- eller byferie, vandreture, cykelture eller action, er vandsportsentusiaster eller kulturelskere, så er her mulighed for en skøn ferie i samvær med familien.

Kridtklinterne i Jasmund National Park går 70 millioner år tilbage. Parkens gamle bøgeskove er med på UNESCOs Verdensnaturarvsliste. Det rige dyreliv i nationalparken omfatter bl.a. krondyr og vildsvin og en omfattende bestand af tudser og frøer. En vandretur langs de stejle klinter eller under de gamle bøgetræers kroner kan varmt anbefales. Nyd ørnenes stille kredsen over området og snup en dukkert i en afsides sø.

I Natur- und Umweltpark Güstrow møder I bjørne, ulve og meget mere. Bjørnebrødrene Fred og Frode bor på et 3 hektar udendørs område med alt, hvad bjørne kan li; klatretræer, rislende bække, en skovsø og masser af plads til at boltre sig på samt naturligvis en bjørnehule. Oplev den storslåede udsigt over Bear Mountain, og de modige kan vandre gennem Bear Cave. Parken har også eventyrlige legepladser og klappedyr, som I kan være med til at fodre.

I Ozeaneum i Stralsund kan I bl.a. opleve den næsten tre meter lange Sandtigerhaj og udforske havbunden, hvor det store kaskelothval skelet er beboet af hajer og den bizarre havtaske med de skarpe hugtænder. Børn er vilde med Dumbo Octopus, der har lige så store ører som den populære flyvende tegneserie elefant af samme navn.

Rügen er en rigtig oplevelses ø. En af de spændende attraktioner er Jernbane & Teknologi Museet i Prora. Kælkebakken med stejle kurver ved Bergen auf Rügen er en ideel helårs aktivitet for hele familien. Det samme er den eventyrlige minigolf bane i Göhren. Tag med Rasender Roland – de små tog, der pruster og fløjter sig gennem skove, enge og badebyerne på kysten. Dinosaurierland Rügen ved Spyker See byder på naturtro, bevægelige dinosauere, en stenalderlandsby og en legeplads med bl.a. bueskydning.

Skal ferien også indeholde kulturelle elementer, bør I besøge Schloss Schwerin, malerisk beliggende i søen Burgsee, og Schwerin katedral. Blot to af de mange seværdigheder i byen.

Hansestad Wismar, der er med på UNESCOs Verdensarvsliste, har alt, hvad små pirater og store opdagelsesrejsende kan ønske sig. En lille og smuk by, der også byder på en havnerundfart. Sydvest for den gamle bydel ligger Zoo, og på regnvejrsdage er den store legeplads Mecklenburger Bauernscheune et oplagt bud.

Den gamle hansestad Rostock er så absolut også et besøg værd. Året igennem er den stolte skibsfartsby vært ved mange maritime arrangementer. Besøg også Rostock Zoo Experience.

Tag færgen fra Gedser til Rostock

Hvis du rejser fra Sjælland, Lolland-Falster eller Møn til Tyskland for at holde ferie på den tyske østkyst, såsom Rügen eller Usedom, kan du med fordel tage færgen. Spar turen over Storebælt, nyd den friske havluft og lad overfarten med Scandlines Danmark være første stop og ferieoplevelse på turen.
Køb din Scandlines færgebillet online nu (reklame)*

* Vi har indgået en aftale med Scandlines Danmark ApS om salg og formidling af visse produkter, herunder færgerejser. For hvert salg eller formidling af Scandlines Danmarks ApS’ produkter, kan vi modtage en provision fra Scandlines Danmark ApS.

Vælg mellem 29.735 sommerhuse

Områdeanmeldelser

2 voksne 0 børn 0 husdyr 2 overnatninger 2024 april
Virkelig flot sted og meget fint indrettet.
Wittenburg
2 voksne 2 børn 0 husdyr 2 overnatninger 2024 februar
Fint placering, og gode parkeringsforhold
Wittenburg
1 voksen 2 børn 0 husdyr 2 overnatninger 2024 februar
Skiområdet var godt. Søde medarbejder. Legeområdet var også fint, dog lidt slidt. Maden var dog ikke den bedste, men det var okay.
Wittenburg
2 voksne 0 børn 0 husdyr 3 overnatninger 2024 februar
Fantastisk område. Masser at se på, skønne strande og skøn natur.
Sellin (Ostseebad)
2 voksne 0 børn 0 husdyr 3 overnatninger 2023 december
Dejligt stille område midt i naturen
Alt Bukow

Andre artikler

  1. Feriebolig Tyskland

    Tyskland er nok det land i Europa, hvor mangfoldigheden er størst. Naturen byder på hav, søer og kanaler i nord og bjerge, store skove med vandfald og fossende floder længere syd på. Landet bugner af natur- og dyreparker, og historisk og kulturelt er det et sandt skattekammer af slotte, borge, klostre og middelalder landsbyer. Naturen og kulturen er rigt repræsenteret på UNESCOs Verdensarvsliste.
    Brandenburger Tor i Berlin, Tyskland