Mecklenburg-Vorpommern er blandt andet kendt for kystlinjen ved Østersøen og for Mecklenburgische Seenplatte, der er den største gruppe sammenhængende søer og kanaler i Tyskland. Kulturelt fører Mecklenburg-Vorpommern os tilbage til middelalderen med mange gotiske kirker, som typisk er opført omkring byernes markedsplads. Området har attraktioner for hele familien og nok til en dejlig ferie.
Vælg mellem 28.844 sommerhuse Destinationer under Mecklenburg-Vorpommern
Strandstole i solnedgangen på en strand ved Østersøen i Mecklenburg-Vorpommern

De mere end 2.000 søer og kanaler er sammen med den øvrige natur med til at gør området til en af de førende turistdestinationer i landet. Hele 3 af Tysklands 14 nationalparker er beliggende her. Så uanset om I er til strand- eller byferie, vandreture, cykelture eller action, er vandsportsentusiaster eller kulturelskere, så er her mulighed for en skøn ferie i samvær med familien.

Kridtklinterne i Jasmund National Park går 70 millioner år tilbage. Parkens gamle bøgeskove er med på UNESCOs Verdensnaturarvsliste. Det rige dyreliv i nationalparken omfatter bl.a. krondyr og vildsvin og en omfattende bestand af tudser og frøer. En vandretur langs de stejle klinter eller under de gamle bøgetræers kroner kan varmt anbefales. Nyd ørnenes stille kredsen over området og snup en dukkert i en afsides sø.

I Natur- und Umweltpark Güstrow møder I bjørne, ulve og meget mere. Bjørnebrødrene Fred og Frode bor på et 3 hektar udendørs område med alt, hvad bjørne kan li; klatretræer, rislende bække, en skovsø og masser af plads til at boltre sig på samt naturligvis en bjørnehule. Oplev den storslåede udsigt over Bear Mountain, og de modige kan vandre gennem Bear Cave. Parken har også eventyrlige legepladser og klappedyr, som I kan være med til at fodre.

I Ozeaneum i Stralsund kan I bl.a. opleve den næsten tre meter lange Sandtigerhaj og udforske havbunden, hvor det store kaskelothval skelet er beboet af hajer og den bizarre havtaske med de skarpe hugtænder. Børn er vilde med Dumbo Octopus, der har lige så store ører som den populære flyvende tegneserie elefant af samme navn.

Rügen er en rigtig oplevelses ø. En af de spændende attraktioner er Jernbane & Teknologi Museet i Prora. Kælkebakken med stejle kurver ved Bergen auf Rügen er en ideel helårs aktivitet for hele familien. Det samme er den eventyrlige minigolf bane i Göhren. Tag med Rasender Roland – de små tog, der pruster og fløjter sig gennem skove, enge og badebyerne på kysten. Dinosaurierland Rügen ved Spyker See byder på naturtro, bevægelige dinosauere, en stenalderlandsby og en legeplads med bl.a. bueskydning.

Skal ferien også indeholde kulturelle elementer, bør I besøge Schloss Schwerin, malerisk beliggende i søen Burgsee, og Schwerin katedral. Blot to af de mange seværdigheder i byen.

Hansestad Wismar, der er med på UNESCOs Verdensarvsliste, har alt, hvad små pirater og store opdagelsesrejsende kan ønske sig. En lille og smuk by, der også byder på en havnerundfart. Sydvest for den gamle bydel ligger Zoo, og på regnvejrsdage er den store legeplads Mecklenburger Bauernscheune et oplagt bud.

Den gamle hansestad Rostock er så absolut også et besøg værd. Året igennem er den stolte skibsfartsby vært ved mange maritime arrangementer. Besøg også Rostock Zoo Experience.

Vælg mellem 28.844 sommerhuse

Områdeanmeldelser

25 voksne 7 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Der sker intet i området. Mindst 1 times kørsel
Gutshaus Gross Markow
2 voksne 0 børn 0 husdyr 4 overnatninger 2023 juli
Hotellet ligger som hotellets navn angiver, landligt. Men kører man lidt, så er der fine oplevelser i Ludwigslust og Schwerin.
Spornitz
8 voksne 0 børn 0 husdyr 6 overnatninger 2023 juli
det var nemt at komme til stand, handle og aktiviteter i området
Fuhlendorf
3 voksne 2 børn 0 husdyr 2 overnatninger 2023 april
Træls at der ikke var oplyst at bakken stadig var under renovation og at liften øverst på “børnebakken” ikke var i drift. Svært at have nybegyndere med på ski
Wittenburg
2 voksne 0 børn 0 husdyr 2 overnatninger 2023 februar
Dejligt sted
Wittenburg

Andre artikler

  1. Feriebolig Tyskland

    Tyskland er nok det land i Europa, hvor mangfoldigheden er størst. Naturen byder på hav, søer og kanaler i nord og bjerge, store skove med vandfald og fossende floder længere syd på. Landet bugner af natur- og dyreparker, og historisk og kulturelt er det et sandt skattekammer af slotte, borge, klostre og middelalder landsbyer. Naturen og kulturen er rigt repræsenteret på UNESCOs Verdensarvsliste.
    Brandenburger Tor i Berlin, Tyskland