Mellem højdedrag og Østersøen strækker klintekysten sig, og det er her, man finder de berømte Østersø-badebyer, de såkaldte kejserlige tre; Ahlbeck, Heringsdorf og Bansin. Kaldenavnet er opstået, da den kejserlige familie nød at holde ferie og bade her omkring år 1900. Strandene har det fineste og blødeste sand og ligger i læ for vestenvinden.
Vælg mellem 6.607 sommerhuse
Strandstole på stranden i Usedom

På Usedom er alle former for natur repræsenteret; brede sandstrande, imponerende klintekyster, søer omkranset af skov af bøg og el, klitlandskaber og moseprægede lavninger med fyrretræer. I den østlige ende af øen har istiden skabt op til 70 meter høje bakker, der nok kan få pulsen op hos de fleste cyklister og vandrere. Disse endemoræner omgiver 7 større søer, hvor Gothensee er den største. I Usedoms østlige ende findes hele 5 af øens 14 fredede naturområder. I de store rørskove ved Peenestrom vrimler det med fisk og fugle, er holder rast for at yngle og fylde maddepoterne. Usedom er blandt de 30 "hotspotregioner" for biologisk mangfoldighed i Tyskland.

Øen blev hårdt medtaget under anden verdenskrig, men er i dag et topmoderne feriested, der nemt kan måle sig med andre populære ferieområder. Atmosfæren fra den mondæne fortid mærkes stadigt, de mange fine strandpromenader sender tankerne tilbage til fordums dage, og århundrede gamle bonde- og fiskerbyer er med til at skabe en afslappende og romantisk stemning. Usedom er det sted i Tyskland, der har flest solskinstimer, så her er basis for bade- og strandaktiviteter for hele familien. Drømmer I om at slappe af med kurbade o.l., byder Usedom på masser af slagsen.

Det varierede og skønne landskab har et væld af cykel- og vandrestier, og mulighederne for at sejle, surfe, spille golf og besøge seværdigheder er uendelige.
Kan I li’ at dyste på minigolfbanen, er Piraten der Ostsee Abenteuer-Minigolf en minigolfbane langt ud over det sædvanlige. Man bevæger sig rundt i et piratlandskab, hvor der er særlige udfordringer undervejs; f.eks. ligger en af banerne på en gyngende flåde. Her får selv familiens mester sin sag for.

Går turen til Peenemünde kan et besøg på U-Boot-Museum på havnen anbefales. Her ligger bl.a. Sovjetunionens største dieseldrevne ubåd, U-461, der kan medføre atommissiler. På videnskabsmuseet Phänomenta Peenemünde må man røre ved tingene, og man får på den måde en spændende og anderledes oplevelse af videnskabelige eksperimenter. Museet er mest for lidt større børn og barnlige sjæle. Legetøjsmuseum i Peenemünde er bestemt ikke kun for børn. Museet har også en gammel skolestue, så de voksne kan på flere måder få et kig tilbage til deres egen barndom.

I den lille landsby Trassenheide finder I måske Europas største tropiske hal med sommerfugle. Stedet har også terrarier med taranteller og andre spændende dyr samt en stor udstilling med konserverede insekter, bl.a. edderkopper, biller og sommerfugle.

Både børn og voksne naturelskere vil nyde et besøg i Botanical Garden Mellenthin, der er en smukt anlagt have med store velholdte grunde med egnens oprindelige blomster. I haven er små vandfald og hyggekroge med til at fuldende den hyggelige atmosfære. Er I glade for roser, bør I også besøge Rosenhof i Zinnowitz, hvor det er muligt at få en guidet tur blandt de mange smukke og velduftende roser.

Peenebrücke i Wolgast, også kaldet The Blue Wonder of Wolgast, er porten til Usedom, og en imponerende teknisk konstruktion. En anden interessant bro er Hubbrücke Karnin. Elevator broen blev desværre så beskadiget under anden verdenskrig, at den i dag blot står som et historisk symbol på enestående tysk ingeniørarbejde.

Vælg mellem 6.607 sommerhuse

Andre artikler

  1. Feriebolig Mecklenburg-Vorpommern

    Mecklenburg-Vorpommern er blandt andet kendt for kystlinjen ved Østersøen og for Mecklenburgische Seenplatte, der er den største gruppe sammenhængende søer og kanaler i Tyskland. Kulturelt fører Mecklenburg-Vorpommern os tilbage til middelalderen med mange gotiske kirker, som typisk er opført omkring byernes markedsplads. Området har attraktioner for hele familien og nok til en dejlig ferie.
    Strandstole i solnedgangen på en strand ved Østersøen i Mecklenburg-Vorpommern
  2. Feriebolig Tyskland

    Tyskland er nok det land i Europa, hvor mangfoldigheden er størst. Naturen byder på hav, søer og kanaler i nord og bjerge, store skove med vandfald og fossende floder længere syd på. Landet bugner af natur- og dyreparker, og historisk og kulturelt er det et sandt skattekammer af slotte, borge, klostre og middelalder landsbyer. Naturen og kulturen er rigt repræsenteret på UNESCOs Verdensarvsliste.
    Brandenburger Tor i Berlin, Tyskland