Strandpromenade Alicante: Få fod på Alicantes sjæl og stemning med en gåtur på byens berømte esplanade. Nyd folklore og gadegodtfolk i palmernes skygge.
Se ferieboliger i Alicante
strandpromenade alicante_147-EBL774
Emne nr. 147-EBL774.

Strandpromenade Alicante

Den godt 500 meter lange strandpromenade i Alicante er uundgåelig. Heldigvis. For gågaden mellem Alicantes havn og byen er en oase, der emmer af liv, sjæl og spansk folklore.

Det gør den berømte strandpromenade i Alicante perfekt til afslappede stunder. Gå – i slentretempo – side om side ad Paseo Explanada de España med gamle ægtepar, legende børn og deres glade forældre, elegant klædte kvinder og mænd, fnisende teenage-tøser og seje knægte med solbriller.

Se op i de vajende palmer, som skygger for solen om dagen og duver blidt i brisen om aftenen med månen, stjerner og mørkeblå himmel som baggrund.

Se ferieboliger i Alicante

Se ned og få øje på promenadens elegante mosaik af 6,5 millioner hvide, røde og blå marmorsten.

Se på lædervarer, antikke bøger, kitsch, kunst og andet godt i de mange boder langs promenaden eller nyd en af de hyppige koncerter på gågaden.

Den er på den ene side flankeret af luksusyachts og speedbåde i Alicantes marina. Gadens anden side præges af flotte facader samt cafeer, barer og restauranter. Mod nord munder promenaden ud i Parque de Canalejas og stranden Playa del Postigüet, mod syd venter den nye bydel.

Køb en is eller en snack og sid ned på en af de mange bænke ved promenadens smukke blomsterbede og se musikanter, tryllekunstnere, jonglører, pantomime-kunstnere og andet gadegodtfolk folde sig ud.

Se ferieboliger i Alicante

Det har de gjort, siden den legendariske strandpromenade i Alicante blev anlagt i 1830. 14 år senere blev gaden døbt Paseo de los Mártires til ære for 24 soldater, som mistede livet i et oprør.

Promenaden fik sit nuværende navn, Paseo Explanada de España, af den spanske diktator general Franco i 1939, men de faldne soldater bliver stadig mindet 8. marts hvert år.

For nogle ting glemmer man aldrig. Derfor vil du også mindes et eller flere besøg på den smukke strandpromenade i Alicante.

Du finder nemt en feriebolig nær promenaden hos Feline.

Se ferieboliger i Alicante

Andre artikler om Alicante

  • Alicante vingård

    I bjergene bag Costa Blanca finder du den gode Alicante vin. Den står i skyggen af andre spanske vine, så på en Alicante vingård kan du nyde en hemmelighed.
    alicante vingård_356-ES-03110-14
Vis alle artikler om Alicante

Andre artikler

  1. Feriebolig Spanien

    Spanien er ikke uden grund en yndet feriedestination. Nyd det solrige klima, de vidunderlige strande ud til Middelhavets skønne, krystalklare vand – samt den store rigdom af kultur- og naturseværdigheder og gastronomien i Spanien. Fantastisk udgangspunkt for en vellykket familieferie!
    Luksuriøs bjeghytte til 9 personer med indendørs pool og dejlige græsplæner beliggende i Fornalutx mellem Tramuntana-bjergkæderne.