På Langeland ligger en mini udgave af et tysk fyrstendømme, slotsbyen Tranekær som et historisk skatkammer. Kunstinteresserede kan glæde sig til Land Art udstilingen i slotsparken, ligesom området også tilgodeser hestevenner, lystfiskere og andre friluftsmennesker. Langeland bugner af oldtidsminder, og Koldkrigsmuseet Langelandsfortet vil overraske de fleste. Besøg øens børnevenlige strande.
Vælg mellem 204 sommerhuse
Spændende ferielejlighed i 2 etager til 6 personer i Tranekær med fantastisk udsigt over havet.
Spændende ferielejlighed i 2 etager til 6 personer i Tranekær, med en fantastisk udsigt over havet og Botofte Skovmose. Lejligheden ligger i rolige omgivelser på en blind vej. Til lejligheden hører to, til dels indhegnede terrasser. Emne nr. 121-75-4004

Tranekær Slot har siden 1659 været ejet af familien Ahlefeldt-Laurvig, og slottet er det ældste beboede hus i Danmark. Slotsbyen er enestående i Danmark, da Lensgreven ønskede sig en by, som mindede om et tysk fyrstendømme. Mange af de huse, han byggede, fik navn efter, hvem der boede i bygningen, eller det den blev brugt til; f.eks. Sukkerfabrikken, Musikanthusene, og Sadelmagerhuset. I dag er bygningerne fredede og de fleste privatejede. Tranekær Gods er i dag et moderne land- og skovbrug, og hvert år sidst i juni åbnes slottet for guidede ture.

Tranekær Slotsmølle er en hollandsk vindmølle fra 1846. Den står i dag med det oprindelige inventar, så besøgende kan opleve mølleriets historie på Langeland. I det langelandske landskab ses mange af de gamle vindmøller.

Tranekær Slotpark er et fantastisk udflugtsmål. Siden 1993 har Tranekær Internationale Center for Kunst Og Natur stået for udsmykningen. Kendte danske og internationale kunstnere har skabt deres værker i selve parken under kunstformen Land Art. Gigantiske kunstværker bygges på stedet af bl.a. træ, jord og sten og pryden den frodige natur. Parken er åben året rundt fra solopgang til solnedgang.

Medicinhaverne er ligeledes en stor og smuk park med mere end 500 forskellige planter, der alle er en del af plantemedicinens historie. Skilte fortæller om hver eneste plante, og stier sikrer, at også kørestolebrugere kan tage med på den lærerige tur gennem haverne.

En halv times kørsel nordpå ligger nogle af Langelands mest foretrukne badestrande. Sandstrandene er overskuelige og børnevenlige med fint sand og rent, roligt vand, og så er der p-pladser og toiletter lige i nærheden. Her kan I prøve kræfter med windsurfing eller slappe af på stranden og nyde synet. Her er fine muligheder for at lege med børnene og sætte drager op. På vestsiden af Hov ligger den 14 m høje Frankeklint, og på begge sider af øens nordspids knejser de flotte fyrtårne. Nyd synet og lyden af havet – helt optimalt er det at opleve en solnedgang herfra.

Langeland er kendt for sine vilde heste. Flokkene består af op til 80 hingste og hopper i alle aldre, og i april/maj også af små føl. Flokken kan næsten altid ses fra hatbakken "Ørnehøj". Mindre flokke af heste kan ses bl.a. på Flådet i Tranekær. På Tranegård Ridecenter kan I tage med på turridning på islandske heste i det smukt kuperede terræn omkring Tranekær Slot. Turen går langs strand, gennem skov og forbi oldtidsminder.

Foretrækker I at opleve den smukke natur på cykel eller iført vandresko, er her mange cykelvenlige veje og vandreruter. Gravhøje, jættestuer, langdysser og bronzealderhøje toner frem overalt på øen og er oplagte muligheder for at fortælle børnene om Langelands – og Danmarks historie. Tæt på Tranekær finder I bl.a. Ringelshøj Langdysse, Storstensgraven ved Ravnebjerg Skov og Jættestuen i Skovtofte. Da Langeland er usædvanlig rig på oldtidsfund, kan I se en omfattende samling på Langelands Museum.

Et andet spændende museum er Langelandsfortet i Bagenkop. Kom tæt på fortets fire 150 mm kanoner, gå ombord på den danske minestryger Askø eller kig ned i cockpittet på et MiG-23 fly. Som det eneste sted i Skandinavien finder I her en hel sektion af den originale Berlinmur.

Langs Langelands over 140 km lange kystlinje er der fine muligheder for familiens lystfiskere. Vil I ud på havet og fiske, arrangeres der ture fra Lohals Havn. Familiens yngste vil nok foretrække Spodsbjerg Lystfiskersø ved Tranekær.

Dyk Sydfyn frister med oplevelser under vand på Øhavsstien samt sejlads i havkajak. Kys Frøen på Skovsgaard og få en dejlig dag i samvær med familien i naturens og eventyrenes tegn.

Hos Segway Langeland i Tranekær kan I få instruktion i at køre på segway, og der er mulighed for at øve på bane, inden I tager med på sight seeing tur rundt på øen.

Kommer I til Langeland i slutningen af juli måned, bør I opleve Langelands Festivalen. Det er et rigtigt familiearrangement med musik og aktiviteter for hele familien, som hvert år trækker mere end 20.000 gæster til øen.

Leje af sommerhus Tranekær med den bedste beliggenhed

”Én portal - alle sommerhuse” betyder ganske enkelt at du altid kan finde og leje et sommerhus Tranekær med den helt rigtige beliggenhed. Sommerhusudlejning Tranekær er kort sagt nemmere end nogen sinde før. Lej dit sommerhus Tranekær nu og gør drømmen om en uforglemmelig ferie til virkelighed med Feline!

Udlejning af sommerhuse Tranekær - enkelt og sikkert

Det er ingen sag at anvende Feline til leje af sommerhus Tranekær. Her kan du uden problemer finde det sommerhus der vil giver familien en vellykket ferie Tranekær. Når du har fundet det helt rigtige sommerhus er det enkelt og sikkert at booke det. Lej dit sommerhus Tranekær hos Feline nu!

Ferie til en go´pris - lej sommerhus Tranekær her

Ferien er familiens frikvarter, men derfor er der jo ikke nogen årsag til at give mere end nødvendigt for den. Den situation vil aldrig opstå her. Vi står inde for at uanset hvornår du lejer et sommerhus Tranekær, et feriehus Tranekær eller en feriebolig Tranekær er der ingen andre bureauer der har en lavere pris end vi har. Feline betyder ferie Tranekær til en go´pris - altid!

Lej dit sommerhus Tranekær nu!

Vælg mellem 204 sommerhuse

Områdeanmeldelser

8 voksne 1 barn 0 husdyr 4 overnatninger 2024 maj
Hyggelig lille by. Smuk placering for huset med udsigt til vandet
Lohals
13 voksne 3 børn 0 husdyr 3 overnatninger 2024 maj
Et roligt og flot område
Lohals
9 voksne 3 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2024 april
Skov og strand som vi ønskede
Lohals
2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 marts
Gode restauranter, pandekagehus og take away, Daglig Brugsen kun ca. 1 km væk, mange museer.
Lohals
16 voksne 1 barn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 marts
Huset ligger i det smukkeste område. Tænk at bo lige op af et slot. Vi tog mange ture rundt om søen i slotsparken. Skønt med en kort gåtur til det lækre spisested: Generalen. Tranekær er en smuk by.
Tranekær

Andre artikler

  1. Sommerhus Langeland

    Langeland er den største af de dejlige øer der findes i Det Sydfynske Øhav, og er et populært områder der byder på hundredevis af skønt beliggende sommerhuse. Her er et stort udvalg af børnevenlige strande og rigtig gode muligheder for lystfiskeri. Besøg også Langelandsfortet, herregården Skovsgård og se de vilde heste.
    Langeland_Depositphotos_5846785_S