Svendborg er en herlig destination for en ferie i det sydfynske. Byens udbud af faciliteter, samt områdets mangeartede attraktioner, danner sammen med dejlig natur rammerne for en vellykket ferie for hele familien.
Vælg mellem 30 sommerhuse
Svendborg_121-71-6013

Svendborg ligger ned til det sydfynske øhav og byen har derfor helt naturligt et stærkt maritimt præg. Siden Svendborg fik sine købstadsrettigheder i 1253 har byen været centrum både for fastboende og gæster fra oplandet og benævner sig derfor også som øhavets hovedstad.

Har I lyst til en dejlig tur til stranden, hvor I bare kan slappe af og bade, lege med børnene eller måske gå en uforstyrret aftenstur langs vandkanten og nyde at iagttage solen gå ned? Det er der heldigvis flere gode muligheder for tæt på Svendborg. I gåafstand fra bymidten ligger den populære Christiansminde strand. Det er en fin og børnevenlig sandstrand med faciliteter som toilet, iskiosk, minigolf, boldbaner, legeplads og badebro. Christiansminde strand ligger tæt ved dejligt skovområde.

På naturskønne Thurø godt 8 km fra Svendborg ligger den bedste badestrand ved Svendborg - Smørmosen Strand, som er et virkelig godt udflugtsmål for hele familien. Strandens faste sandbund falder jævnt, hvilket gør den meget børnevenlig. I højsæsonen er der opstillet en lang badebro med trapper og rutsjebane.

Smørmosens badevand er kendt for at have en af de varmeste gennemsnitstemperaturer i Danmark. Ud over den skønne strand finder I her Europas sjoveste minigolfbane og et stort friområde med forskellige boldbaner, diverse spil som skak, bordtennis, petanque og ringspil samt selvfølgelig en legeplads. Det er tilladt at nyde medbragt mad og drikke på arealet. Desuden er der fine strande ved Valdemar Slot og ved siden af den hyggelige, lille havn i Lundeborg.

Når årstid og vejr ikke indbyder til strandliv, kan familiens vandhunde slå sig løs i Svendborg Svømmeland, der råder over flere børnebassiner, vandkanoner, strømkanal, vandrutsjebane, boblebad mv.

Hos Lifeplan Kajak & Friluftsliv i Svendborg kan I leje kajakker, SUP´s og cykler samt tage med på guidede ture i kajak på Svendborgsund. På kajakogfriluftsliv.dk kan I besøge webshoppen, hvor I finder alt, hvad det aktive outdoor hjerte kan begære, samt yderligere kontaktinformationer.

Hos Naturama, Svendborgs zoologiske museum, bliver naturhistorie formidlet på sjov og anderledes måde. Her kan I opleve dyr til vands, til lands og i luften – iscenesat i et naturteater med skiftende lys og lyd – film og billeder. I weekender og ferier bliver der iværksat aktiviteter for børn og voksne samt udbudt rundvisninger og shows.

Tæt på havnen i Svendborg ligger et stort center med familievenlige aktiviteter. Hos Bowl’n’Fun er der 16 bowlingbaner, og desuden har centeret indendørs gokartbane, laserzone og et mere end 1000 kvadratmeter stort legeland med trampoliner, hoppeborg, rutsjebaner, boldbassin og klatretårne. På stedets restaurant tilbydes grillbuffet for både voksne og børn.

Prøv også en enestående sejltur med veteranskibet M/S Helge og oplev Sydfyn og Svendborgsund fra vandsiden. Indånd den skønne, salte havluft og nyd udsigten til den smukke natur og de hyggelige, små havne i området. Rundturen tager knap 2 timer, og der er mulighed for at stå af undervejs og stige på igen ved næste afgang.

Kun 20 km nord for Svendborg ligger Egeskov Slot, der er en af de smukkeste og bedst bevarede vandborge i hele Europa. Her venter mange interessante oplevelser for hele familien både på bil- og motorcykelmuseet, Falckmuseet og i den enestående have og slotspark, som rummer 300 års havehistorie og samtidig er en af de mest spektakulære haver på verdensplan. Prøv hvem af jer, som hurtigst finder vej i den store labyrint – og pas på, I ikke farer vild! Trækronevandring, aktivitetsområde med gammeldags legeredskaber, segwaybane med riddertema samt legepladsen ”Legeskoven” må I heller ikke gå glip af . . .

Lokal naturhistorie formidles af Svendborg Museum og kan bl.a. opleves på Forsorgsmuseet, Sehesteds Oldsagssamling på Broholm, Anne Hvids Gård, Egeskov Mølle og i udstillingen i Lundeborg Pakhus.

Smag på det lokale . . . I og omkring Svendborg findes en stor variation af lokalproducerede kvalitetsfødevarer og nydelsesmidler og et alsidigt udbud af restauranter og cafeer.

Vælg mellem 30 sommerhuse

Områdeanmeldelser

2 voksne 0 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2024 april
Skønt område ved vandet. Men der var mangel på områder til vandreture.
Brohave
13 voksne 9 børn 0 husdyr 3 overnatninger 2023 december
Vi tog til Tved og besøgte skolens legeplads, samt ture til Svendborg by,
Svendborg
15 voksne 5 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Der er installeret hønsegård op ad ferieboligen. Vi er ikke specielt er glade for støjen og lugten. Der arbejdes på stedet, der er arbejds støj alle dage fra kl 07:00 til 20-21:00. Der er en del trafik på området med store biler og plæneklippere. Jeg vil ikke anbefale dette sted til nogen!
Svendborg
3 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
****
Elsehoved
2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Dejlig udsigt
Skårupøre

Attraktioner

Andre artikler

  1. Sommerhus Sydfyn

    Sydfyn byder på en stribe skønt beliggende sommerhuse. De fleste ligger meget tæt ved vandet, så der er nem adgang til de dejlige strande, der findes langs denne del af den fynske kyst. Her venter også stemningsfyldte byer som Assens, Faaborg og Svendborg som alle byder på fine muligheder for shopping i de hyggelige gader. Oplev også Naturama, Egeskov Slot, Valdemars Slot og meget mere.
    Sydfyn_Depositphotos_649072382_S
  2. Sommerhus Fyn

    Fyn er er naturskøn og fredelig plet lige i midten af Danmark. Langs de fynske kyster findes mere end tusind skønt beliggende sommerhuse, så uanset hvor I vælger at tage hen vil der aldrig være langt til vandet. Besøg øens maleriske købstæder, Odense og glæd jer til de mange skønne ferieoplevelser der venter på Fyn.
    Fyn_Depositphotos_327530366_S