Lemvig er smukt beliggende i kuperet terræn ved Limfjorden og med Vesterhavet kun en kort køretur derfra. Den hyggelige havn i Lemvig bliver nu endnu mere indbydende med flere servicefaciliteter, og fra havnen er der kun få meter op til byens gådegade med et stort udvalg af butikker, restauranter og caféer, byens museum og Museet for Religiøs Kunst. Hele byen emmer af en indbydende atmosfære.
Vælg mellem 213 sommerhuse
Lemvig_090-37210

Nyd synet af de mange både i havnen og gå ikke glip af byens nye skaterpark på Østhavnen. En skaterpark i verdensklasse. Marinaen ligger lidt nord for byen i uforstyrrede omgivelser. Her både surfes, sejles i optimistjoller og kajak, og der er gode badefaciliteter. Naturen er helt speciel og smuk, og her er masser at se på.Tæt på ligger golfbanen, og en flot cykel- og gangsti langs fjorden fører til Lemvig by.

Tante Andantes Hus er et fantastisk sted for børn, der kan li' at bruge fantasien, lege, synge, danse, male, opfinde og få fortalt historier. Den hyggelig cafe og lille butik er en afslappende oase for forældrene. Svømmehallen i Lemvig Idræts- & kulturcenter har fine faciliteter for hele familien. Centret har også et motions- og solcenter.

Legepladserne i området er rigtig fine. Foruden den nye legeplads på havnen, ligger der en ved Lemvig Sø. I Gjellerodde ligger naturlegepladsen "Bestig Odden" med udfordringer for både store og små legebørn. Legepladsen ligger op ad en stejl skrænt, og der er en storslået udsigt over fjorden og fine muligheder for en picnic.

Sydøst for Lemvig ligger Klosterheden Plantage, der er et af landets største skovområder. Her finder I også to naturlegepladser. Den sidste istid har givet området sit helt eget særpræg. En 50 km lang mountainbikerute indbyder til fart og spænding – men vær opmærksom på de mange krondyr og aktive bævere. Mølgaard Ridecenter i Fabjerg arrangerer hestesafari i plantagen.

JyllandsAkvariet i Thyborøn arrangerer jævnligt sælsafari. Tag med traktorbussen på tur ud i Limfjorden ad dæmningen ved Rønlandmøllerne. Guiden fortæller om de store havmøller og egnens natur. I kommer tæt på sandbankerne, hvor sælerne ligger og hviler sig. Ta’ en kikkert med og se de skønne dyr i øjnene. I akvariet venter også mange sjove oplevelser. Hold en krabbe i hånden, klap en haj på hovedet og m.m.

I Kystcentret i Thyborøn kan I lære mere om de stærke naturkræfter, der former vestkysten, og være med til at lave bølger og strøm. Besøg også krybdyrs zoo, Skildpaddespionens bunkers og kystlegepladsen.

Sneglehuset er også et besøg værd. Det fantastiske hus hvor alt både ude og inde er dækket af sindrige mønstre skabt af muslingeskaller og sneglehuse. Her finder I også en stor udstilling af flaskeskibe i uovertruffen håndværksmæssige kvalitet. Disse særprægede skibe er lavet af vestjyske fiskere og er en stor turistattraktion – også besøgt af kongehuset.

Bovbjerg Fyr ved Ferring tiltrækker rigtig mange gæster. Hør om fyrvæsenet og naturen ved kysten, nyd udsigten og den udstillede kunst og nyd en forfriskning i cafeen, her er altid en masse aktiviteter. Familiens vovehalse kan prøve at rappelle ned ad tårnet.

I Lemvig er I tæt på et hav af bademuligheder. Alle strandene har det eftertragtede Blå Flag, der er garant for gode forhold og rent badevand. Af badestrande ved Limfjorden kan anbefales Bremdal Strand, Gjellerodde Strand, Toftum Bjerge Strand og Vinkelhage Strand. Badestrandene ved Vesterhavet er også rigtig fine, bl.a. Bovbjerg/Ferring strand, Høfde Q ved Fjaltring, Thyborøn Badestrand og Vejlby Badestrand. Nyd en dag med sandslotte, indsamling af skaller og afslut med en solnedgang i klitterne.

Vælg mellem 213 sommerhuse

Områdeanmeldelser

6 voksne 0 børn 0 husdyr 4 overnatninger 2024 april
Kort (gå) afstand til rigtig dejlig strand og SUPER hyggelig by i Lemvig
Gjellerodde
2 voksne 0 børn 1 husdyr 3 overnatninger 2024 marts
Mega fedt med Limfjorden og Vesterhav
Gjellerodde strand
2 voksne 0 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2024 marts
Skøn sted.nartur mæssig
Gjellerodde
4 voksne 0 børn 0 husdyr 4 overnatninger 2023 november
Lidt langt til alring - uden for sæsonen
Gjellerodde
8 voksne 0 børn 0 husdyr 2 overnatninger 2023 september
det var svært at finde - ikke på GPS'en endnu. Så vi kørte lidt rundt og ledte. Vinåede ikke ned til vandet så det kan vi ikke fortælle om. Vi var på knallerttur (arrangement ca 20 minutters kørsel fra sommerhuset) og det var en sjov oplevelse, der bestemt kan anbefales.
Gjellerodde

Andre artikler

  1. Sommerhus Limfjorden

    Limfjorden strækker sig hele vejen fra Vesterhavet, tværs igennem Jylland til Kattegat i øst. Undervejs findes dejlige badestrande, spændende byer, flot natur og ca. 2.000 skønt beliggende sommerhuse.
    Dejligt sommerhus til 8 personer beliggende på en stor naturgrund i Hou ved Limfjorden.