Rolige og naturskønne omgivelser med fine rammer for en ferie hvor friluftsliv, vandsport eller ultimativ afslapning er i fokus. Samtidig kort køreafstand til gode muligheder for shopping eller besøg på kulturhistoriske attraktioner samt oplevelsesparken Universe.
Vælg mellem 109 sommerhuse
Kegnæs på Als

Kegnæs, der er forbundet med Als via landtangen Drejet, er en halvø på 17 kvadratkilometer. Det meste af halvøen er landbrugsområde, men her er tre landsbyer Vestermark, Østerby og Sønderby, som alle er placeret på sydkysten, der ligger ud til Flensborg Fjord. Området er absolut naturskønt og fredeligt.

Den største seværdighed på halvøen er Kegnæs Fyr, der blev opført i 1894 og er synligt i op til 14 sømils afstand. I sommerhalvåret er fyret åbent, og herfra kan I nyde den skønne udsigt til Broagerland, Tyskland samt de sydfynske øer Ærø og Langeland.

På Kegnæs Stien, der består af tre ruter på henholdsvis 6, 7 og 10 km, kan man gå en pragtfuld vandretur i flot natur og samtidig nyde det rige fugleliv, der findes her. Ruterne kan også sagtens kombineres til en samlet tur.

Foretrækkes cykling indbyder Kegnæs til en rundtur på ca. 25 km, primært via små veje. Her kører man blandt andet langs vandet til Kegnæs Ende hvorfra udsigten over til Høruphav og Broagerland kan nydes.

For lystfiskeren kan netop Kegnæs Ende anbefales – specielt i forårsmånederne. Kør efter vindmøllerne - her er der fine fiskemuligheder og mulighed for parkering.

På vejen mellem Kegnæs og Als lige før Drejet ligger Drejby Strand, som er en attraktiv og bred sandstrand og antagelig en af de bedste strande på Als. På Kegnæs er der også flere gode badestrande. Både Sønderby Strand og Østerby Strand er fine, børnevenlige badestrande, som egner sig perfekt til en kølende dukkert med efterfølgende solbadning på en varm sommerdag – eller til en hyggelig gåtur i vandkanten på jagt efter rav eller flotte strandskaller mens solnedgangen nydes …

På grund af sin særlige beliggenhed er der særdeles gode betingelser for både vandsport og sejlads i farvandene omkring Kegnæs, men især fra sydkysten af halvøen. For nybegyndere er Lillehav vest for Drejet meget velegnet.

Sønderborg beliggende ca. 25 km fra Kegnæs, er en hyggelig og charmerende by, der indeholder et godt udvalg af både special- og dagligvarebutikker, cafemiljøer og restauranter. Besøg også de kulturhistoriske attraktioner Sønderborg Slot og Historiecenteret Dybbøl Banke. Begge formidler det dansk-tyske grænselands historie fra middelalderen og helt op til nutiden.
Endvidere er Sønderborg Slotspark også et skønt udflugtsmål med flot beliggenhed ud mod Alssund. Fra slotsparken er der adgang ud til en dejlig strandpromenade, der fører videre ned til lystbådehavnen og derfra ud til et herligt skovområde.

Omkring 40 km fra Kegnæs i Nordborg ligger oplevelsesparken Universe med et væld af spændende attraktioner: Her kan I opleve naturens kræfter meget tæt på i Den Blå Kube, lade jeres balance udfordre på Segwaybanen, lære og lege med vand i WaterWorks og sammen få en underholdende og sjov oplevelse med de mere end 50 forskellige udfordrende og intelligente aktiviteter, som er samlet i Explorama.

Vælg mellem 109 sommerhuse

Områdeanmeldelser

8 voksne 7 børn 2 husdyr 7 overnatninger 2023 november
Mange muligheder for udflugter
Kegnæs
6 voksne 2 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Dejligt der er vand til alle sider
Sønderborg
5 voksne 1 barn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Superfint område at cykle i.
Kegnæs
2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 juni
Beskrivelsen af sommerhusets beliggenhed trænger til en opdatering. Grunden hvorpå huset ligger er meget lille og grænser op til den gennemgående og trafikerede grusvej til sommerhusområdet. Den til huset hørende strandgrund ligger på den anden side af grusvejen, det er derfor ikke i overensstemmelse med de faktiske forhold, at huset ligger på en 1850 m2 stor grund.
Kegnæs
7 voksne 7 børn 0 husdyr 3 overnatninger 2023 maj
Flot natur
Kegnæs

Andre artikler

  1. Sommerhus Als

    Als er et meget eftertragtet område, som byder på flere hundrede skønt beliggende sommerhuse. Strandene er en af de bedste grunde til at vælge Als, her ligger den ene dejlige sandstrand efter den anden. I Universe er sjov en videnskab, og i kommer (næsten) med i kampene i 1864. For lystfiskere er Als det rene Eldorado af muligheder. I Sønderborgs mange butikker er der rig mulighed for shopping.
    Als_130-F09004
  2. Sommerhus Sønderjylland

    Sønderjylland har alt det, der skal til en god familieferie; enestående, skøn natur og badestrande, historie og seværdigheder, oplevelser og attraktioner for hele familien. Så uanset om I er til lange cykel- og vandreture, slotte og historiske bygninger, vikinger og videnskab eller har lystfiskerblod i årene, så finder I det her - og der er mere end nok til en lang og vellykket ferie.
    Marsktårnet i solnedgangen