Over et areal på knap 3.000 km2 strækker vidt løbende skovområder, eventyrlige moser og endeløse sandstrande sig i området Himmerland mellem Kattegat, Limfjorden og Mariagerfjord i Nordjylland. Talrige vandrestier og kulturmonumenter er med til at gøre området meget attraktivt.
Vælg mellem 941 sommerhuse
Himmerland 130-D61706
Himmerland 130-D61706

Området Himmerland er hovedsageligt kendetegnet ved moræner og brede dale fra den sidste istid. De karakteristiske blide og delvist tæt skovklædte bakker føjer sig harmonisk i landskabet.

Omkring Rebild Kommune, som ligger i midten af området, ligger der en stor naturpark på ca. 80 hektar, som er grundlagt af en dansk udvandrer til USA. Den amerikanske nationaldag d. 4. juli bliver fejret hvert år med en dansk-amerikansk venskabsfestival.

Det 80 km2 store lukkede skovområde Rold Skov, som ligger mellem Rebild, Mariager, Rold, Skørping og Arden, er et meget populært vandreområde. Her såvel som i Refsnæs, Aars og Ertebølle, kan I se de, for Himmerland, typiske forhistoriske stenkredse, som blev opført i Stenalderen. Der er også store moræneområder, som er en del af det 1.300 hektar store naturreservat, der er på begge sider af Bruså dalen omkring Vindblæs, Oudrup, Lundby, Nibe og Ajstrup.

Den største og mest kendte by i Himmerland er Aalborg, som blev omtalt og dokumenteret for første gang i år 1040. Der er flere seværdigheder i den traditionsrige havneby f.eks. den lysende hvide St. Budolfi Kirke, Aalborghus Slot fra 1500-tallet, Kunsten Museum of Modern Art Aalborg, Aalborg Historisk Museum og kulturhuset Nordkraft. Der er også masser af butikker og hyggelige restauranter i den hyggelige gågade og ved havnepromenaden.

Blandt børnefamilier er det især populært at besøge Aalborg Zoo med ca. 1500 dyr, Aalborg Søfarts- og Marinemuseum samt et besøg på restauranten i det 55 m høje Aalborgtårn, hvor der er en fantastisk panoramaudsigt. Kendte seværdigheder og destinationer for udflugter i området er også den trekupelede indendørs tropiske zoologiske have Randers Regnskov, Clausholm Slot og Park fra det 17. århundrede samt den hyggelige badeby Øster Hurup nordøst for Hadsund.

I Mariager med fjorden af samme navn, anbefales det at tage en tur med hjuldamper Svanen på fjorden eller tage en tur med Veteranjernbanen til Handest.

I Aars kan I besøge Dansk Nutidsmuseum og Vesthimmerlands Museum, hvor I kan få et indblik i den lokale historie. I parken Aars Lystpark er der en stor legeplads samt talrige bænke og borde, som er perfekte til en hyggelig picnic. I kan også tage hunden med på tur i hundeskovene Aars Skov og Halkær Å.

Byen Hobro ved Mariagerfjord tilbyder også flere seværdigheder som det imponerende friluftsmuseum Vikingcenter Fyrkat, Gasmuseet og det 5.000 m2 store Verdenskortet ved Klejtrup Sø med både legepladser, minigolf og ridning. Et populært fotomotiv er de op til 5.000 år gamle Jættestuer i Snæbum vest for Hobro. Våbenskjoldet med de tre fisk fra den lille by Nibe i den store Aalborg kommune, minder om en herlig fortid, hvor byen var en nationalt vigtig sildeby.

I den sydlige del af den nedlagte jernbanestrækning til Vegger er der i dag en populær gang-, cykel- og ridesti. I Løgstør i Vesthimmerlands kommune fejrer indbyggerne hvert forår Muslingehøstfesten og i august bliver der afholdt den populære Open-Air-Musikfestivalen Løgstør Open. Limfjordsmuseet, som ligger ved Frederik den VIII’s kanal i udkanten af Løgstør er også et besøg værd, og kan besøges året rundt.

Leje af sommerhus Himmerland med den bedste beliggenhed

”Én portal - alle sommerhuse” betyder ganske enkelt at du altid kan finde og leje et sommerhus Himmerland med den helt rigtige beliggenhed. Sommerhusudlejning Himmerland har aldrig været nemmere. Lej dit sommerhus Himmerland nu og gør drømmen om en uforglemmelig ferie til virkelighed med Feline!

Udlejning af sommerhuse Himmerland - enkelt og sikkert

Det er ingen sag at benytte Feline til leje af sommerhus Himmerland. De mange muligheder for at søge betyder at du kun er få klik fra en vellykket ferie Himmerland. Når sommerhuset er fundet er det enkelt og sikkert at booke det. Lej dit sommerhus Himmerland hos Feline nu!

Ferie til en go´pris - lej sommerhus Himmerland her

Ferien er familiens frikvarter, men der er jo på ingen måde nogen årsag til at betale for meget for den. Det kommer du aldrig til her. Vi garanterer at ligegyldigt på hvilket tidspunkt du lejer et sommerhus Himmerland, et feriehus Himmerland eller en feriebolig Himmerland er der ingen andre bureauer der har en lavere pris end vi har. Feline er ferie Himmerland til en go´pris - altid!

Lej dit sommerhus Himmerland nu!

Vælg mellem 941 sommerhuse

Områdeanmeldelser

11 voksne 0 børn 0 husdyr 4 overnatninger 2024 maj
Lidt langt med affald
Vesthimmerland
10 voksne 0 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2024 maj
Megen trafik
Øster Hurup
6 voksne 0 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2024 maj
Skønne sti systemer og mulighed for mange gåture. Skøn strand
Trend
6 voksne 2 børn 0 husdyr 3 overnatninger 2024 maj
Gode gå-turs muligheder og ser ud til at være en fin strand
Egense
2 voksne 0 børn 0 husdyr 4 overnatninger 2024 maj
Gode gåturer i området
Øster Hurup

Andre artikler

  1. Sommerhus Østjylland

    I Østjylland findes mange af de mest populære ferieområder i Danmark. Fra grænselandet og Als i syd til Hals, Hou og Øster Hurup omkring Limfjorden, finder du tusindvis af skønt beliggende sommerhuse. Glæd dig til en vellykket ferie med masser af oplevelser og tid til hinanden.
    Vejle Fjord Bro med boligbyggeriet Bølgen i baggrunden