Ærøskøbing ligger midt på Ærø, og er det største af de tre sommerhusområder på øen. Vælg mellem skønt beliggende sommerhuse i den stemningsfulde by og i de naturskønne omgivelser omkring den. Glæd jer til en børnevenlig strand, til at indsnuse atmosfæren og stemningen fra svundne tider og til at cykle og vandre i de naturskønne omgivelser omkring byen.
Vælg mellem 31 sommerhuse
Ærøskøbings tidligere fattiggård, som huser Flaske-Peters samling af flaskeskibe

Lige ved siden af lystbådehavnen finder I Vesterstrand, hvor en dejlig sandbund og krystalklart, lavt vand byder på de fineste forhold en børnefamilie kan ønske sig. Glæd jer til at soppe og plaske i vandet sammen med børnene, til at bygge sandslotte og i det hele taget hygge jer og slappe af under den blå himmel med den skinnende sol.

Ærøskøbing blev grundlagt omkring midten af 1200-tallet og var Danmarks mindste købstad indtil 1966. Som alle andre købstæder havde byen et fattighus, som nu er forvandlet til en af dens største attraktioner. Her findes nemlig ”Flaske-Peters” enorme og imponerende samling af mere end 1.700 flaskeskibe og 50 store modeller af skibe. Peter Jacobsen, som han i virkeligheden hed, lavede selv dem alle sammen. Kig ind og se de mange flotte modeller af skibe.

Atmosfæren og stemningen fra svundne tider lever i bedste velgående i Ærøskøbing. Tag den til jer i de smalle brostensbelagte gader, hvor de små huse ligger tæt op ad hinanden. Nyd synet af de velholdte bindingsværkshuse, og farverne og duftene fra stokroserne foran dem.

Ærøskøbing Bymølle troner over det hele fra sin plads på toppen af møllebakken. Det er en hollandsk vindmølle som blev opført i 1848 og som var i drift i mere end hundrede år, helt frem til 1957. Fra bakken er der en betagende udsigt ud over byen, havet og det åbne, flade landskab.

Omgivelserne er som skabt til både vandre- og cykelture. Ærø er ikke så stor, så det kan sagtens lade sig gøre at cykle på kryds og tværs af øen, og på den måde komme helt tæt på øens skønne natur og på havet, som altid er tæt på. Nyd udsigten ud over Det Sydfynske Øhav og Østersøen; den er simpelthen fascinerende.

Vælg mellem 31 sommerhuse

Områdeanmeldelser

2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 juni
Super beliggenhed. Meget interessant og idyllisk by med søde og imødekommende indbyggere.
Ærøskøbing
2 voksne 0 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2024 juni
Ærøskøbing hvor lejligheder er tæt på det hele
Ærøskøbing
2 voksne 0 børn 0 husdyr 3 overnatninger 2024 maj
Fantastisk område og omgivelser
Ærø
2 voksne 0 børn 0 husdyr 3 overnatninger 2024 april
Bolig ligger centralt og med udsigt til vand
Ærø
2 voksne 0 børn 1 husdyr 9 overnatninger 2024 april
Der er 50 meter til en molesti, som går langs med vandet og det giver ro i sindet at gå ved vandet, og der er de smukkeste brostensbelagte gader, med skønne huse som for flere hundrede år siden. Der er en del hyggelige butikker, bl.a. boghandel, genbrugsbutik, tøjbutikker, brugskunst, caféer, mv.????????Der er desuden kort afstand til lystbådehavn, badestrand, små strandhuse, marker og altså fred og ro, som var det vi ønskede på vores ferie??????????
Ærø

Andre artikler

  1. Sommerhus Ærø

    Ærø er en af de smukke øer, der ligger i Det Sydfynske Øhav. Den er et populært ferieområde, hvor I finder omkring 100 skønt beliggende sommerhuse. Her er tre charmerende byer, super børnevenlige strande, flot natur og suveræne muligheder for lystfiskeri.
    Farverige huse i Ærøskøbing på Ærø