Ærøskøbing ligger midt på Ærø, og er det største af de tre sommerhusområder på øen. Vælg mellem skønt beliggende sommerhuse i den stemningsfulde by og i de naturskønne omgivelser omkring den. Glæd jer til en børnevenlig strand, til at indsnuse atmosfæren og stemningen fra svundne tider og til at cykle og vandre i de naturskønne omgivelser omkring byen.
Vælg mellem 30 sommerhuse
Ærøskøbings tidligere fattiggård, som huser Flaske-Peters samling af flaskeskibe

Lige ved siden af lystbådehavnen finder I Vesterstrand, hvor en dejlig sandbund og krystalklart, lavt vand byder på de fineste forhold en børnefamilie kan ønske sig. Glæd jer til at soppe og plaske i vandet sammen med børnene, til at bygge sandslotte og i det hele taget hygge jer og slappe af under den blå himmel med den skinnende sol.

Ærøskøbing blev grundlagt omkring midten af 1200-tallet og var Danmarks mindste købstad indtil 1966. Som alle andre købstæder havde byen et fattighus, som nu er forvandlet til en af dens største attraktioner. Her findes nemlig ”Flaske-Peters” enorme og imponerende samling af mere end 1.700 flaskeskibe og 50 store modeller af skibe. Peter Jacobsen, som han i virkeligheden hed, lavede selv dem alle sammen. Kig ind og se de mange flotte modeller af skibe.

Atmosfæren og stemningen fra svundne tider lever i bedste velgående i Ærøskøbing. Tag den til jer i de smalle brostensbelagte gader, hvor de små huse ligger tæt op ad hinanden. Nyd synet af de velholdte bindingsværkshuse, og farverne og duftene fra stokroserne foran dem.

Ærøskøbing Bymølle troner over det hele fra sin plads på toppen af møllebakken. Det er en hollandsk vindmølle som blev opført i 1848 og som var i drift i mere end hundrede år, helt frem til 1957. Fra bakken er der en betagende udsigt ud over byen, havet og det åbne, flade landskab.

Omgivelserne er som skabt til både vandre- og cykelture. Ærø er ikke så stor, så det kan sagtens lade sig gøre at cykle på kryds og tværs af øen, og på den måde komme helt tæt på øens skønne natur og på havet, som altid er tæt på. Nyd udsigten ud over Det Sydfynske Øhav og Østersøen; den er simpelthen fascinerende.

Vælg mellem 30 sommerhuse

Områdeanmeldelser

2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 april
Det vil jeg altid synes om Ærø. Det er min families fødeegn, så jeg er jo ikke særlig neutral at spørge lige om det.
Ærø
4 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 marts
Ærøskøbing er en hyggelig by, hvor gåture bliver en daglig begivenhed, både de nære og turene ud af byen i retning mod badehuse, Marstal, og Voderup klint. Hele Ærø er skøn at bese.
Ærøskøbing
2 voksne 0 børn 1 husdyr 4 overnatninger 2024 februar
Ærøskøbing er en dejlig hyggelig by med søde mennesker. Ærø er en skøn lille ø og absolut værd at besøge
Ærø
2 voksne 0 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2023 oktober
God træning for anklerne. Dejlige små gader og skæve huse.
Ærø
2 voksne 0 børn 1 husdyr 4 overnatninger 2023 oktober
Dejligt sentralt gå afstand
Ærø

Andre artikler

  1. Sommerhus Ærø

    Ærø er en af de smukke øer, der ligger i Det Sydfynske Øhav. Den er et populært ferieområde, hvor I finder omkring 100 skønt beliggende sommerhuse. Her er tre charmerende byer, super børnevenlige strande, flot natur og suveræne muligheder for lystfiskeri.
    Farverige huse i Ærøskøbing på Ærø