Seværdigheder i Alicante og omegn kan tage pusten fra enhver. Her er alt fra oldtidshistorie over middelalderborge til moderne kunst i verdensklasse.
Se ferieboliger i Alicante
seværdigheder alicante og omegn_255-ATE330
Emne nr. 255-ATE330.

Seværdigheder i Alicante og omegn kan tage pusten fra enhver

Træk vejret dybt. Seværdigheder i Alicante og omegn kan tage pusten fra selv den mest eventyrlystne.

Egentlig ikke så overraskende, når de guidede turistture ligefrem inkluderer et besøg på Alicantes rådhus; et pragteksempel på barokarkitektur fra 1700-tallet.

Af meget ældre dato er Alicantes vartegn, borgen Santa Bárbara. Fæstningen byder på fantastiske udsigter over by, hav og bjerge fra toppen af det 166 meter høje Benacantil-bjerg.

Santa Bárbara er opført på resterne af en borg bygget af muslimske maurere i 1000-tallet.

At Alicantes historie er langt ældre, bevidner det arkæologiske museum. Her er fund fra stenalderen, kopier i fuld størrelse af romerske krigsskibe og relikvier fra kristendommens vugge.

Se ferieboliger i Alicante

Forsvundet moské

I Alicantes gamle bydel sørger den prægtige kirke Santa Maria for at skjule, at byen – som størstedelen af Spanien – var maurisk indtil 1200-tallet, idet kirken er bygget ovenpå levnene af en moské.

Santa Maria-helligdommens nærmeste nabo er Asegurada-museet. Det huser kunst i verdensklasse af blandt andet Picasso, Dali, Joan Miró, Chagall og Kandinsky i et tidligere pakhus fra 1685.

Mere folkelig kunst venter i Hogueras-museet. Her præsenteres nogle af de groteske og satiriske figurer, der bliver fremstillet til Alicantes fyrige byfest, Fiesta de San Joan, hvert år omkring 24. juni. Markedsstemning i topklasse finder man i den store bygning Mercado Central. Mere lokal kolorit tilbyder en gåtur på havnepromenaden Explanada de España. Kig ned og nyd gadens over seks millioner marmorsten og se op i de elegante og svajende palmer som optakt til et studie af luksusyachts og andre dyre fartøjer i Alicantes marina.

Se ferieboliger i Alicante

Flamingoer og palmeskov

Herfra kan man kombinere seværdigheder i Alicante med omegn ved at tage på en dagstur til øen Tabarca.

Et andet godt udflugtsmål er saltsletterne, som blandt andet er hjemsted for tusinder af lyserøde flamingoer, ved den historiske havneby Santa Pola.

15 kilometer inde i landet venter byen Elche omkranset af Europas største palmeplantage med over 200.000 palmer.

Se ferieboliger i Alicante

Stemningsfuldt kloster

Blandt seværdigheder i Alicante og omegn mod nord er det stemningsfulde Santa Faz-kloster. Det huser et stykke et stykke stof, der efter sigende brugtes til at tørre Jesu blødende ansigt.

Ude ved kysten emmer byen Alteas hvidkalkede gamle centrum af elegance og kunsthåndværkeres kreativitet. Kør en halv time ind i landet og op i bjergene til landsbyen Guadalest, som sammen med en middelalderborg troner på toppen af en klippe.

Udsigten herfra får dig let til at tabe pusten som så mange andre seværdigheder i Alicante og omegn.

Hvis du også har lyst til at opleve de mange seværdigheder i Alicante og omegn, finder du let en feriebolig hos Feline. Her kan du og familien slappe af og holde en pause fra sightseeing.

Se ferieboliger i Alicante

Andre artikler om Alicante

  • Alicante vingård

    I bjergene bag Costa Blanca finder du den gode Alicante vin. Den står i skyggen af andre spanske vine, så på en Alicante vingård kan du nyde en hemmelighed.
    alicante vingård_356-ES-03110-14
Vis alle artikler om Alicante

Andre artikler

  1. Feriebolig Spanien

    Spanien er ikke uden grund en yndet feriedestination. Nyd det solrige klima, de vidunderlige strande ud til Middelhavets skønne, krystalklare vand – samt den store rigdom af kultur- og naturseværdigheder og gastronomien i Spanien. Fantastisk udgangspunkt for en vellykket familieferie!
    Luksuriøs bjeghytte til 9 personer med indendørs pool og dejlige græsplæner beliggende i Fornalutx mellem Tramuntana-bjergkæderne.