SoebyBrunkulsmuseum1
Søby Brunkulsmuseum
Brunkulsvej 29, Søby
7400 Herning
97 14 75 29
Vælg mellem 23 sommerhuse

Oplev ved selvsyn danmarkshistoriens farligste arbejdsplads på Søby Brunkulsmuseum

Erfarne guider gør den utrolige historie levende på Søby Brunkulsmuseum, hvor gæsterne ved selvsyn oplever danmarkshistoriens farligste arbejdsplads og den mest mærkværdige boplads.

Blomsten af Danmarks arbejdere satte især under besættelsen livet på spil, og det vidner de 57 mindesten om. Omkring 2.000-3.000 mennesker boede i træbarakker under barske forhold på den tidligere hede, hvor brunkulsbyen som noget helt unikt voksede op og stort set forsvandt i løbet af omkring 15 år.

På museet kan du studere arbejderboliger, købmandsbutik, kontorhus, brovægt, lastbil og lokomotiv; alt sammen illustreret med redskaber, indbo og tusindvis af billeder. Som en nyhed præsenterer vi en flot skulptur, hvor Søby-børn hædrer deres flittige forældre.
Næste projekt viser Søby Grovsmedje.

En rundvisning på det spændende museum og gennem de maleriske brunkulslejer med de livsfarlige skred tager mindst to timer for at få de tankevækkende indtryk med hjem.

Medbring gerne mad og drikkevarer, da vi kan huse 130 personer indendørs, ligesom vi tilbyder en række pladser ude i naturen. I kiosken kan I købe kaffe, kage, is, øl og sodavand (ved større grupper kræves dog bestilling på forhånd). Kiosken sælger desuden også bøger, dvd’er og en række kuriositeter. Museet har gode toiletforhold; herunder handicaptoilet. Tæt på kan vi henvise til cafeteria eller restaurant.

Åbningstider:
1. april - 30. september alle dage kl. 10.00-17.00.
Entré 35 kr. Børn under 12 år gratis.
En rundvisning med guide koster 400 kr. og skal forudbestilles. Ønsker I at besøge museet uden for åbningstid, betales for mindst 30 personer, ring for nærmere aftale.

SoebyBrunkulsmuseum
Vælg mellem 23 sommerhuse

Andre artikler om Herning

  • Sommerhus Herning

    Holder I ferie i et sommerhusområde omkring Herning, er det nemt at opfylde familiens ferieønsker. De skønne sommerhuse ligger uforstyrret og fredeligt med cykel- og vandreture lige uden for døren, og der er kun en kort køretur til byens mange tilbud. Kunst- og kulturmuseer, dyreparker, naturlegepladser, badesøer, forlystelsescentre og et livligt byliv - I finder det hele og mere til i Herning.
    Herning