Museumsinsel (Museumsøen) på en ø i Spree-floden i bydelen Berlin Mitte er et kulturelt kompleks uden sidestykke i verden, når det gælder arkæologi og kunst af den ældre slags. 6000 års historie er samlet i fem museer på én kvadratkilometer – fantastisk!
Se ferielejligheder og ferieboliger i Berlin her
ferielejlighed berlin_305-DE1000.194.1
Emne nr. 305-DE1000.194.1.

En fantastisk oplevelse

Museumsbygningerne er i sig selv imponerende, næsten alle er opført i løbet af 1800-tallet: Pergamonmuseet, Altes Museum, Neues Museum, Alte Nationalgalerie og Bodemuseum. Hele øen er optaget på Unescos liste over verdens kulturarv.

Berlinerne selv betegner det som et must at besøge i hvert fald Pergamonmuseum. Der finder man kunstskatte fra det gamle Ægypten, Grækenland og fra den byzantiske kultur. Smuk er rekonstruktionen af Pergamonalteret med blandt andet en 120 meter bred græsk marmorfrise, men også Ishtarporten fra Babylon er imponerende.

Se ferielejligheder og ferieboliger i Berlin her

En flot stemning kan man opleve, når man vandrer omkring Museumsinsel om aftenen, med de gamle facader og den smukke belysning. Om sommeren bliver kolonaderne ved Alte Nationalgalerie brugt som dansegulv under Museumsinselfestival. Lustgarten foran Altes Museum huser friluftskoncerter og teaterforestillinger. Hygge med de historiske bygninger som kulisser.

Vil man slappe af imellem museumsbesøgene, frister liggestolene under søjlerne ved Alte Nationalgalerie. Her kan man puste ud og lade de mange indtryk bundfælde sig.

En restaurering i milliardklassen af Museumsinsel skal forbinde de fem museer via en såkaldt ’arkæologisk promenade’. Den forventes at stå klar i 2015. Indtil da skal man stadigvæk forlade de enkelte museer for at komme videre.

Se ferielejligheder og ferieboliger i Berlin her

Andre artikler om Berlin

 • Feriebolig Berlin

  Kom tæt på den spændende by der har rejst sig fra ruinerne efter Anden Verdenskrig, og som spillede en hovedrolle under Den Kolde Krig. Gå en tur op ad Unter den Linden, igennem Brandenburger Tor, og se byen fra oven fra toppen af Rigsdagen. Berlin er en fascinerende blanding af gammelt og nyt, som bare skal opleves.
  Denne husbåd i Berlin er til 6 personer vil besnære jer med sine rene linjer og er samtidig praktisk kompakt.
 • Transport i Berlin

  Står folk foran en S-tog-station eller undergrundsbanen og fægter hjælpeløst med et foldet køreplan – så er det med sikkerhed turister, der prøver at finde rundt i Berlins vidt forgrenede transportnetværk.
  ferielejlighed berlin_354-DE-10117-01
 • Muren - Minder om Berlins fortid

  De første stykker af Muren ser jeg på Potsdamer Platz: Omkranset af skyskrabere og futuristisk arkitektur stikker et par blokke op forsynet med informationstavler og dækket af farverige graffitis.
  ferielejlighed berlin_305-DE1000.465.1
 • Berlin - Lidt anderledes

  At drikke en øl, mens man sidder på et toiletbræt på ’KLO’ (baren Lokum), at spise i totalt mørke, at vandre rundt i undergrunden af byen eller tage på safari med en ’Trabi’ (DDR-bilen Trabant). Der er næsten ikke noget, man ikke kan i Berlin!
  ferielejlighed berlin_305-DE1000.810.2
 • Berlin på tre dage

  Farverigt og indbydende: Sådan hilser en pyntet statue af bjørnen, byens vartegn, da jeg træder ind i hotellet midt i Berlin. Den tyske hovedstad er en multikulturel og pulserende metropol med alt hvad hjertet begærer.
  ferielejlighed berlin_305-DE1000.280.1

Andre artikler

 1. Feriebolig Tyskland

  Tyskland er nok det land i Europa, hvor mangfoldigheden er størst. Naturen byder på hav, søer og kanaler i nord og bjerge, store skove med vandfald og fossende floder længere syd på. Landet bugner af natur- og dyreparker, og historisk og kulturelt er det et sandt skattekammer af slotte, borge, klostre og middelalder landsbyer. Naturen og kulturen er rigt repræsenteret på UNESCOs Verdensarvsliste.
  Tilbring din ferie i denne smagsfuldt indrettede lejlighed til 3 personer i Bödefeld midt i regionen Sauerland.