Willumsens Museum
Jenriksvej 4
3600 Frederikssund
47310773
Vælg mellem 96 sommerhuse

Willumsens Museum

Willumsens Museum blev indviet i 1957. Dets opståen skyldes et gavebrev til Frederikssund Kommune fra J.F. Willumsen (1863-1958) omfattende både hans egne værker som maler, billedhugger, keramiker, fotograf og arkitekt og hans store, private kunstsamling Gamle Samling. I gavebrevet forudsattes det, at museet også skulle udstille denne samling, en forudsætning der dog først blev indfriet i 2005, da en tilbygning på 1.400 m2 blev føjet til den oprindelige museumsbygning, der dermed fik tredoblet sit areal.

I det nye museumskompleks er der en særlig udstillingssal, hvor der er ophængt udvalgte værker fra Gamle Samling, og i Skulptursalen er opstillet forarbejder og gipsmodeller til markante skulpturer. I Reliefsalen er opsat gipsmodellen til marmorrelieffet Det Store Relief, der af Kulturministeriet blev kanoniseret i 2006.

Som det første danske kunstmuseum introducerede Willumsens Museum allerede i 1970'erne aktiviteter og udstillinger for børn, og med juniormuseet har børnene fået deres eget museumsrum, hvor de bl.a. kan arbejde med farvelære, ligesom der er et stort antal opgaver til forskellige alderstrin. Børnene kan enten løse opgaverne på museet, i skolen eller hjemme, eller de kan individuelt eller i smågrupper.

J.F. Willumsen debuterede som maler på forårsudstillingen på Charlottenborg i 1884. Han forlod Kunstakademiet i 1885 og afsluttede sin uddannelse som maler på Kunstnernes Studieskole. Seks år senere og på initiativ af J.F. Willumsen og andre af tidens fremtrædende kunstnere og i protest mod Charlottenborgs censur åbnede Den Frie Udstillingsbygning i København, som J.F. Willumsen var arkitekten til. Stilmæssigt bevæger J.F. Willumsen sig inden for naturalisme, symbolisme og ekspressionisme, men må med sine stærke og udtryksfulde farver siges at have sin helt egen stil.

Museet har en lang tradition for særudstillinger, hvor nutidige kunstnere inviteres til at gå i dialog med Willumsen. Se mere på museets hjemmeside www.jfwillumsensmuseum.dk/

Vælg mellem 96 sommerhuse

Andre artikler om Isefjord

  • Sommerhus ved Isefjord

    Området ved Isefjorden er meget familievenligt både hvad angår badestrande, cykelruter, seværdigheder og attraktioner. Gode udflugtsmuligheder – sejlads med turbåd eller en dagstur til skønne Orø, som også har meget at byde på!
    Isefjord
Vis alle artikler om Isefjord