Besøg Venedig og oplev byens helt specielle opbygning. Se hvordan alting fragtes omkring på både og oplev den stemning der hersker i byen. Gå ikke glip af kendte vartegn som Markuspladsen, Markuskirken og Canal Grande. Hop om bord på en gondol og lad jer transportere af byens kanaler. Læg også vejen forbi Dogepaladset og se hvor byens doger gennem tiden har tilbragt resten af livet som Doge.
Vælg mellem 225 sommerhuse
Emne nr.: 507-7368
Emne nr.: 507-7368

Storbyferie i Venedig

Vil I holde storbyferie i Venedig, finder I masser af spændende seværdigheder. Find først en ferielejlighed i Italiens Venedig, så er I klar til at suge byen til jer.

Byen blev grundlagt og opført i lagunen allerede i det 5. århundrede. Venedig er bygget på træpæle, som desværre rådner under byens huse. Selvom byen har være dømt færdig mange gange pga. f.eks. råd, så står den stadig og er meget velbesøgt.

I byens mange kanaler kan I sejle en tur i de verdensberømte gondoler. Gondolisterne er kanon dygtige og giver jer en rolig tur gennem byens kanaler. Gondolisterne er født til erhvervet, da det er tradition, at erhvervet som gondolist går i arv fra far til søn. Sejler I på byens største kanal, Canal Grande, vil I opdage, at kun fire broer krydser den 4 km lange kanal. I stedet kan man benytte de både som kun har til formål at fragte mennesker fra den ene til den anden side af Canal Grande. Sejler I ad Canal Grande vil I på et tidspunkt havne ved den kendte Markuspladsen.

Når I kommer ind på Markuspladsen, vil I opdage at den er belagt med flotte marmorfliser, som danner et smukt grundlag for den store plads. Står vandet i Venedig højt, vil I dog opleve, at de smukke marmorfliser er dækket af vand og at I i stedet må bevæge jer overpladsen på trædeplader. Ved pladsen vil I også lægge mærke til Dogepaladset og Markuskirken, som troner frem på pladsen.

Den smukke Markuskirke er bygget i byzantinsk-gotisk stil og den nuværende kirke har afløst tidligere kirker på stedet siden 1063. Udsmykningen af kirken blev over de næste hundrede år forskønnet og udvidet. I udpræget grad af de materialer som handelsmænd bragte med hjem fra deres rejser. Besøg Markuskirken indvendigt eller tag op i toppen af kirkens fritstående kirketårn også kaldet en kampanile. Med sine 99 m i højden troner tårnet sig op på Markuspladsen og indbyder folk til at bevæge sig op i det høje tårn og nyde udsigten over Venedig og havet omkring. Det nuværende klokketårn blev opført i 1905-1912, efter det gamle tårn styrtede sammen.

Kig også nærmere på det imponerende arkitektoniske værk Dogepaladset. Dogen var Venedigs hersker og blev demokratisk valgt. Ofte var det ældreherrer, da hvervet som Doge lovmæssigt varede indtil dennes død. Dogen boede i sin regeringsperiode på paladset, og måtte resten af sit liv kun forlade Dogepaladset og Peterskirken i tilfælde af diplomatiske rejser. Så besøg paladset og se hvor rigtig mange Doger har levet deres liv.

Til jeres storbyferie til Venedig er det oplagt at book en ferielejlighed i Venedig og være tæt på byen og dens mange muligheder og oplevelser.

{448}

Vælg mellem 225 sommerhuse

Andre artikler om Venedig

 • Feriebolig Venedig

  Lagunebyen Venedig er noget helt for sig med det overdådige vandlandskab og utallige markante bygninger. Der er ingen tvivl; Man bliver aldrig træt af at betragte de mere end 100 antikke og rigt dekorerede paladser, der ligger ud til kanalerne. Selvfølgelig er Venedig at finde på UNESCO’s verdensarvsliste.
  Venedig_Depositphotos_44644389_S
 • Feriebolig ved Venedig

  Venedigs kanaler indbyder til gondolsejlads og fragter jer roligt rund mellem byens seværdigheder. Sejl en tur under sukkenes bro og se den smukke bro mellem fængslet og Dogepaladset. Stå af ved Markuspladsen og se nærmere på Markuskirken, kampanilen og Dogepaladset. Lad jer drage af byens kanaler, stemning og smukke seværdigheder og oplev denne specielle by af kanaler.
  Emne nr.: 507-9292

Andre artikler

 1. Feriebolig Italien

  Pragtfuld og storslået natur, med alt fra smukke bjerge til kridhvide sandstrande og turkisblåt vand, er sammen med historiske seværdigheder og et fantastisk køkken blandt de primære grunde til, at Italien placerer sig blandt de mest populære feriedestinationer.
  Italien_Depositphotos_1194773_S