Tag til Madrid og mærk historiens vingesus. Besøg den gamle plads med navnet efter en gammel byport; Puerta del Sol. Træd i de kongeliges fodspor og kom ind i det kongelige palads, som indtil 1931 var beboet af Spanien konger og dronninger. Besøg byens nyere katedral, som i 2004 rummede det nuværende kongepars storslåede bryllup og slap af i byens mange grønne områder.
Vælg mellem 137 sommerhuse
Emne nr.: 507-9218
Emne nr.: 507-9218

Seværdigheder i Madrid

Tag på storbyferie i Madrid og nyd en ferie i Spaniens hovedstad. Lej en feriebolig i Madrid og så er I klar til at nyde byens seværdigheder.

Madrid huser ca. 3,2 millioner indbyggere. Tæller man forstæderne med er indbyggertallet helt oppe på 6,5 millioner. Storbyen emmer derfor af liv.

Madrid blev grundlagt i det 9. århundrede. I 1500-tallet var middelalderbyen omringet af en bymur. Udenfor bymuren udvidede byen sig og mange huse skød op. En af portene i bymuren er den der i dag kaldes Puerta del Sol, solens port. Det er netop denne port som pladsen, Puerta del Sol har fået sit navn efter. Pladsen er en af de mest kendte og travle pladser i den spanske hovedstad. Mange af Madrids vigtige gade og veje ender ved dette knudepunkt og skaber travlhed på den kendte plads. Hvert år transmitteres nytåret live fra pladsen til hele nationen og ses af mange millioner spaniere. Specielt uret på pladsen er særlig kendt, for hvert år at ringe det nye år ind, lige som uret på Københavns rådhus.

Fra Puerta del Sol kan I gå ad Calla del Arenal. Vejen leder jer forbi Teatro Real, Madrids operahus fra 1850. Ved operahuset ligger Plaza de Armas, lige foran Palacio Real, det kongelige palads. Fra pladsen kan I betragte det enormt store palads, som i dag kun bruges ved officielle lejligheder, såsom statsbesøg. Har I lyst, kan I træde indenfor i paladset, da en del af det 135.000 m2 store palads i dag er åbent for offentligheden. I kan derfor træde ind i de royale sale og betragte nogle af de mere end 2800 ekstravagante værelser, hvor dronninger og konger gennem tiden har haft deres virke. Kongeslottet var sidst beboet af den spanske kongefamilie i 1931. I dag bor Spaniens kongepar i udkanten af Madrid i det noget mindre Zarzuela palads.

Ved Paladset finder I også Almudena katedralen som efter en lang historie først stod færdigbygget i 1993, hvor paven indviede katedralen. Det nuværende spanske kongepar blev i 2004 også viet i netop denne katedral.

Glem ikke at besøge nogle af Madrids mange grønne parker. Her kan I tage et pusterum fra gadernes travle liv. Madrid huser et utal af grønne områder og parker, og anses som en af verdens grønneste storbyer.

Vil I opleve Spaniens hovedstad, er en feriebolig i Madrid det oplagte valg for at være tæt på byens mange muligheder.

Vælg mellem 137 sommerhuse

Andre artikler om Madrid

 • Storbyferie i Madrid program

  Storbyferie i Madrid byder på lidt af hvert og programmet kan fyldes med alverdens oplevelser og indtryk. Lad jer inspirerer af byens mange markeder, bliv opslugt af museernes smukke og udfordrende kunstværker. Besøg det kongelige palads og bliv overvældet over dets størrelse. Glem heller ikke at spise churros, som er et must til programmet på jeres storbyferie i Madrid.
  Emne nr.: 507-9429
 • Storbyferie i Madrid priser

  I Madrid kan I få en oplevelsesrig ferie. Besøg den gamle banegård som i dag fungerer som tropisk have. Læg vejen forbi verdens ældste restaurant og nyd en middag efter dagens oplevelser. Oplev en Flamenco på de mange dansesteder og slut aftenen af med en chocolat con churros hos byens mest populære churrosrestaurant.
  Emne nr.: 507-8657
 • Storbyferie i Madrid

  Besøg de kendte og mindre kendte steder i Madrid. Tag f.eks. til Matadero Madrid og oplev stedets mange events og kulturarrangementer. Besøg det romantiske museum og få et indblik i borgerskabets liv som det var i 1800-tallet. Besøg ikke mindst et af de mange markeder i byen. Bevæger I jer til et af de mindre kendte San Antón og la Paz markederne tilbydes i lokale råvarer af højeste kvalitet.
  Emne nr.: 507-9448
Vis alle artikler om Madrid

Andre artikler

 1. Feriebolig Spanien

  Spanien er ikke uden grund en yndet feriedestination. Nyd det solrige klima, de vidunderlige strande ud til Middelhavets skønne, krystalklare vand – samt den store rigdom af kultur- og naturseværdigheder og gastronomien i Spanien. Fantastisk udgangspunkt for en vellykket familieferie!
  Luksuriøs bjeghytte til 9 personer med indendørs pool og dejlige græsplæner beliggende i Fornalutx mellem Tramuntana-bjergkæderne.