Cuxhaven er oplagt til lange vandre- og cykelture, men hovedattraktionen her er først og fremmest havet. Nyd den skønne sandstrand og det fascinerende Vadehav. Lad jer betage af den omfattende skibstrafik i området og læg vejen forbi fiskerihavnene og køb friskfanget fisk til aftensmaden.
Vælg mellem 1.628 sommerhuse
Cuxhaven

Den populære ferieby Cuxhaven ligger ved Nordsøen og Elbens udløb midt i umådelig mangfoldig natur. Her er Vadehavet, som er UNESCO-verdensnaturarv, sandstrande og klitter, skov, mose og hede – pragtfulde naturskønne omgivelser, der inviterer til såvel cykling som vandreture. Cuxhaven er først og fremmest kendt for stand og vand, men faktisk er den smukke kysthede i området det største sammenhængende hedeområde ved Nordsøkysten af Tysklands fastland og strækker sig helt fra Duhnen til Oxstedt.

I Duhnen findes den fineste hvide sandstrand, hvorfra I kan nyde havets bølger og solens stråler, mens I slapper af og sammen med børnene bygger sandslotte, finder smukke strandskaller eller måske bare fordriver tiden med at læse i ro og fred. Helt ideelle rammer for en vellykket ferie!

Er vejret ikke til strandliv kan I besøge det skønne vandland Thalassozentrum ahoi med bølgebassin og modstrømskanal, sauna og dampbad, boblebad og 65 meter lang vandrutsjebane, der ligger Wehrbergsweg 32 i Cuxhaven.

Cuxhaven kan I med fordel opleve fra ”hop af og på – turbussen” Cuxliner On Tour. Den komplette, guidede rundtur på knap 40 km tager ca. to timer, hvis den tages uden afbrydelser.

Havnen er en attraktion i sig selv. En af de mest befærdede skibsruter i verden passerer forbi Cuxhaven hvilket giver en trafik på omkring 40.000 skibe årligt. Her kan I se de store containerskibe sejle forbi, rutebådene til Helgoland lægge til, beundre sejlbåde i massevis og naturligvis er det også her muligt at booke en havnerundfart.

Som en naturlig konsekvens af det maritime knudepunkt Cuxhaven er, findes der næppe mange lokationer med bedre muligheder for at købe og spise helt friskfangede fisk og rejer. Tag på en hyggelig shoppe-gåtur igennem både den nye og gamle fiskerihavn, og lad jer friste af alle de gode råvarer fra havet, som udbydes!

Udsigtspunktet ”Alte Liebe” er faktisk af ældre dato. Det toetagers træbygningsværk blev bygget i 1733 med funktion som skibslandingsplads og bølgebryder. Herfra nyder man den flotte udsigt over havet og det liv, der udspiller sig der. En I friske på en vandretur på 24 km, kan den flotte og imponerende Cux-Wanderweg, som begynder og slutter ved ”Alte Liebe” anbefales.

Ved Cuxhaven venter mere end 200 km velskiltede cykelstier på jer. Her er der ingen bjerge at bestige, kun lejlighedsvis en smule modvind, og derfor er det muligt for alle at være med. Der er mange lokationer med cykeludlejning i området, så pak madkurven og tag afsted på en hyggelig tur ud i det blå!

Besøg også det spændende og meget interessante Vrag- og fiskerimuseum ”Windstärke 10”. For de yngste børn har man her indrettet en sjov og anderledes legeplads, som indbefatter både søuhyre og ubåd! Børnene kan også prøve at få udfyldt deres egen søfartsbog på en oplevelsestur igennem museet i forening med ”damperen Otto”. De mange interaktive faciliteter giver god læring og underholdning.

Schloss Ritzebüttel, beliggende Schlossgarten 8 i Cuxhaven, er et smukt, spændende og gennemrestaureret slot fra senmiddelalderen med tilhørende parkanlæg. Åbent alle ugens dage undtagen fredag.

Vælg mellem 1.628 sommerhuse

Andre artikler

  1. Feriebolig Niedersachsen

    Niedersachen dækker et kæmpe område fra Nordsøen og den hollandske grænse og helt ned til Harzen. Derfor er naturen også meget varieret med vadehav, sandstrande og klitter i nord, til søer, bjerge og skove længere sydpå. Her er masser af muligheder for udendørs aktiviteter, seværdigheder og attraktioner for hele familien.
    Drømmehus til 10 personer beliggende på en smuk naturgrund i Wingst, tæt på et badeland med både inden- og udendørs pool samt vandrutsjebane.
  2. Feriebolig Tyskland

    Tyskland er nok det land i Europa, hvor mangfoldigheden er størst. Naturen byder på hav, søer og kanaler i nord og bjerge, store skove med vandfald og fossende floder længere syd på. Landet bugner af natur- og dyreparker, og historisk og kulturelt er det et sandt skattekammer af slotte, borge, klostre og middelalder landsbyer. Naturen og kulturen er rigt repræsenteret på UNESCOs Verdensarvsliste.
    Brandenburger Tor i Berlin, Tyskland