At drikke en øl, mens man sidder på et toiletbræt på ’KLO’ (baren Lokum), at spise i totalt mørke, at vandre rundt i undergrunden af byen eller tage på safari med en ’Trabi’ (DDR-bilen Trabant). Der er næsten ikke noget, man ikke kan i Berlin!
Se ferielejligheder og ferieboliger i Berlin her
ferielejlighed berlin_305-DE1000.810.2
Emne nr. 305-DE1000.810.2.

[Har man lyst til at sole sig ved floden Spree med ghettoblaster-musik i baggrunden eller spille beach volley på fin hvid sand midt i storbyen - intet problem.

Jeg får allerede én på opleveren, da jeg træder ind i toget i undergrundsbanen, én af verdens ældste. Før skydedørene lukker, hopper der lige et komplet band i vognen og spiller på livet løs, så alle medrejsende vipper med fødderne. Ved næste stop er musikerne hurtigt ude igen, men ikke før de har samlet lidt lommepenge ind.

”Berlin ist wunderbar”, proklamerer ’Berliner Pilsner’ på plakater i toget, og det er nok rigtigt.

Ved siden af den gamle kongreshal, som Berlinerne kalder en ´gravid østers’ (Schwangere Auster), ligger der en stor tipi i parken Tiergarten: Tipi am Bundeskanzleramt præsenterer den alternative kunstscene. Opsætningen er den største stationære teltscene i Europa og huser events med dans, varieté, akrobatik, comedy og meget mere.

Se ferielejligheder og ferieboliger i Berlin her

I Berlin kan man åbenbart lide at spise i mørket. Der findes en ’Dunkelrestaurant’, hvor man ikke kun spiser, men også oplever diverse tema-events i mørke - Dinner in the Dark.

Også ’Das Schwarze Café’ (Den sorte café) er speciel. Blandt andet kan man få morgenmad om natten – stedet er et godt tip! Man er velkommen døgnet rundt. Festglade berlinere, studerende, kunstnere og turister sørger for en speciel atmosfære. Især salaterne på menukortet bliver rost.

Turen ’mørke verdener” (Dunkle Welten) fører i Berlins undergrund ved togstationen Gesundbrunnen. Foreningen Berliner Unterwelten tilbyder 10 forskellige guidede ture, hvor bunkere, gamle tunneler og andre historiske efterladenskaber fra nationalsocialisterne bliver udforsket. Også en bryggerikælder fra det 19. århundrede befinder sig i byens undergrund og hører med til de ældste undergrundskonstruktioner i Berlin.

Mere end 40 år gammel er Berlins oplevelses-’Kneipe’ KLO. Stedet beskriver sig selv som ’kuriositetskabinet’ og byder på flere surrealistiske indslag, såsom vandstråler, et terrarium med skrækkelige væsener og en blotter. Længere ind i lokalet flyver borde op og ned, barstole vælter og hårdtslående dukker springer frem. At stedet har en dansk hjemmeside vidner om mange besøgende fra nabolandet – pas på, turistfælde!

Se ferielejligheder og ferieboliger i Berlin her

Safari i Berlin? Rigtigt, med DDRs kultbil ’Trabi’ (Trabant) som transportmiddel – den stinkende plastikbil, alle vesttyskere lavede vitser om. Det ultimative symbol på DDR-tiden kan lejes i form af en guidet tur. Efterhånden har den tidligere udskældte bil igen opnået kultstatus, og siden 2001 er der blevet tilbudt safarier med Trabanten. Kunden vælger sin egen Trabi, og derefter kører man i en lang kortege rundt gennem Berlin. En guide fortæller via et radiosystem om de seværdigheder, man passerer undervejs.

Man afrunder turen i det tidligere Østberlin i bydelen Friedrichshain med dens alternative kulturscene og utallige ’Kneipen’. I det tidligere arbejderkvarter ligger DDR bogstaveligt lige rundt om hjørnet. For besøgende er det pulserende natteliv trækplasteret – her bliver der festet til den lyse morgen. På Karl-Marx-Allee ligger den legendariske natclub Café Moskau. Et af Berlins bedste klubber strækker sig over tre etager og 3.500 kvadratmeter. En gigantisk underholdningsfabrik.

Se ferielejligheder og ferieboliger i Berlin her

Andre artikler om Berlin

 • Museumsinsel - 6000 års historie på ét sted

  Museumsinsel (Museumsøen) på en ø i Spree-floden i bydelen Berlin Mitte er et kulturelt kompleks uden sidestykke i verden, når det gælder arkæologi og kunst af den ældre slags. 6000 års historie er samlet i fem museer på én kvadratkilometer – fantastisk!
  ferielejlighed berlin_305-DE1000.194.1
 • Transport i Berlin

  Står folk foran en S-tog-station eller undergrundsbanen og fægter hjælpeløst med et foldet køreplan – så er det med sikkerhed turister, der prøver at finde rundt i Berlins vidt forgrenede transportnetværk.
  ferielejlighed berlin_354-DE-10117-01
 • Muren - Minder om Berlins fortid

  De første stykker af Muren ser jeg på Potsdamer Platz: Omkranset af skyskrabere og futuristisk arkitektur stikker et par blokke op forsynet med informationstavler og dækket af farverige graffitis.
  ferielejlighed berlin_305-DE1000.465.1
Vis alle artikler om Berlin

Andre artikler

 1. Feriebolig Tyskland

  Tyskland er nok det land i Europa, hvor mangfoldigheden er størst. Naturen byder på hav, søer og kanaler i nord og bjerge, store skove med vandfald og fossende floder længere syd på. Landet bugner af natur- og dyreparker, og historisk og kulturelt er det et sandt skattekammer af slotte, borge, klostre og middelalder landsbyer. Naturen og kulturen er rigt repræsenteret på UNESCOs Verdensarvsliste.
  Brandenburger Tor i Berlin, Tyskland