I bjergene bag Costa Blanca finder du den gode Alicante vin. Den står i skyggen af andre spanske vine, så på en Alicante vingård kan du nyde en hemmelighed.
Se ferieboliger i Alicante
alicante vingård_356-ES-03110-14
Emne nr. 356-ES-03110-14.

Besøg en Alicante vingård og

Alicante vin er af høj klasse, selv om den ikke er så kendt som andre spanske vine. Derfor kan du smage på en herlig hemmelighed på en Alicante vingård i bjergene bag Alicante og Costa Blancas palmesmykkede strande.

Her venter en helt anden verden af små landsbyer med hvidkalkede huse, appelsinplantager, olivenlunde og – heldigvis – en Alicante vingård som Bodegas Mendoza nær feriebyen Benidorm.

”Alicante vin har kraft og aroma takket være den særlige kombination af sandet jord, varme somre med temperaturer over 30 grader, meget lidt nedbør og kølige nætter i bjergene,” siger Pepe Mendoza fra Bodegas Mendoza.

På hans Alicante vingård i udkanten af landsbyen Alfaz del Pi kan du komme på rundvisning, opleve produktionen af Alicante vin samt smage og købe forskellige vine.

Rødvin lavet på druer som monastrell – der også bruges til rosévin – shiraz og pinot noir. Hvidvin fremstillet på chardonnay og sød dessertvin lavet på moscatel-druen.

Bodegas Mendoza er én af 52 vingårde, som fremstiller Alicante vin. De er organiseret i Vinos Alicante.

Her finder du finder adresser på enhver Alicante vingård og en guide – på spansk – til Alicantes vinrute.

Den går blandt andet gennem dalen Vall de Pop og landsbyer som Pinoso, Metrer og Villena.

Vin på plasticflaske

Hos nogle vinbønder bliver vinen tappet direkte fra tønder i halvanden liters plasticflasker.

Ikke helt traditionelt, men sjovt, og den type Alicante vin kan sagtens være lige så god, som den er billig.

At Alicante vin er i top, ved ægteparret Seinsoth fra Tyskland for længst fundet ud af.

”Vi er kommet hos Bodegas Mendoza de seneste 20 år og fylder altid vores bil med hans vin. Hjemme sælger vi franske vine, men for at være helt ærlig er Mendozas vine langt bedre og billigere,” siger hr. Seinsoth.

Billig og god kan en feriebolig i Alicante også være. Det kan du finde ud af hos Feline.

Se ferieboliger i Alicante

Andre artikler om Alicante

Vis alle artikler om Alicante

Andre artikler

  1. Feriebolig Spanien

    Spanien er ikke uden grund en yndet feriedestination. Nyd det solrige klima, de vidunderlige strande ud til Middelhavets skønne, krystalklare vand – samt den store rigdom af kultur- og naturseværdigheder og gastronomien i Spanien. Fantastisk udgangspunkt for en vellykket familieferie!
    Luksuriøs bjeghytte til 9 personer med indendørs pool og dejlige græsplæner beliggende i Fornalutx mellem Tramuntana-bjergkæderne.