Sol, strand og et heftigt natteliv kendetegner Alicante. Oplevelser af anden slags er der tillige masser af. Her er de 10 bedste.
Se ferieboliger i Alicante
alicante oplevelser_306-ES9730.758.1
Emne nr. 306-ES9730.758.1.

Alicante og oplevelser

Santa Bárbara

Alicante har mange oplevelser Få det store overblik over dem med fantastiske panoramaer over Alicante, Middelhavet, stjerne og bjerge fra Alicantes vartegn på toppen af Benacantil-bjerget 166 meter over Alicante. Ud over udsigten byder Santa Bárbara – en af Europas største middelalderfæstninger – på alt, hvad man kan forlange af en borg. Fangekældre, kanoner, skydeskår, voldgrav, vagttårne, et palads, en kirke og, af nyere dato, historiske udstillinger og to cafeer. Gratis entré.

Markedet Mercado Central

Glem alt om Netto, smagløst plasticpålæg i vakuumpak og slatne grøntsager og sig goddag til et eldorado af smag, duft, farver samt højlydt folklore og indkøb af madvarer på ægte, spansk maner på Mercado Central på Avenida Alfonso X el Sabio. Bedst er stemningen om morgenen; markedet lukker ved 14-tiden, så er det tid til siesta.

Se ferieboliger i Alicante

Strandpromenaden

Strandpromenaden i Alicante giver mange oplevelser. Den godt 500 meter lange gågade mellem byens centrum og havn emmer af stemning og folkeliv i skyggen af vajende palmer. Fortovet består af en mosaik af 6,5 millioner blå, røde og hvide marmorsten. På promenaden med det officielle navn Explanada de España optræder gadeartister ved siden af boder med snacks, kitsch, kunst og lædervarer.

Alicante har oplevelser for smagsløgene

Tapasbarer, eksklusive restauranter med Michelin-stjerner og små bodegaer med tre retter mad til under 10 euro inkl. vin, vand og kaffe. Alicante har noget for alle smagsløg, uanset om du er til alt friskt og godt fra havet, en steak med fritter eller er vegetar. Paella

blev opfundet på kysten ved Alicante, så hvordan den ret skal laves, ved man her. Velbekomme.

Hogueras de San Juan – Alicantes Sankt Hans

Alicantes Sankt Hans-fest sidst i juni er en fyrig og farverig affære. Kunstnere fra hver bydel fremstiller kæmpe og op til 10-15 meter høje figurer, som ledsaget af sang, dans, musik og fyrværkeri præsenteres på parader i dagene op til San Juan-festens klimaks 23. juni, hvor Alicante eksploderer i larm, fyrværkeri og bål. Brændet er de paradefigurer, som ikke vandt konkurrencen om at være årets flotteste af sin slags. De ’overlevende’ figurer kan man opleve på Hogueras-museet på Rambla de Mendez Núñez.

Se ferieboliger i Alicante

Strande

Alicante er velsignet med en perlerække af skønne strande. Få minutter fra centrum venter den en kilometer lange og børnevenlige Playa del Postigüet med gyldent sand og palmer lige ud til et varmt og turkisblåt Middelhav. Europas bedste strand, San Juan ligger fem kilometer nord for Alicante.

Klimaet

300 solskinsdage om året, en gennemsnitlig temperatur på 18 grader – to gange højere end den danske – og indehaver at titlen ”Verdens sundeste klima” gør Alicante og Costa Blanca til oplagte rejsemål året rundt. Hold juleferie iført sommertøj og solbriller, tag en tyvstart på sommeren tidligt på foråret, nyd en sommerferie med solgaranti eller forlæng den lune tid til langt ind i efteråret.

Santa Cruz-kvarteret

Et farverigt kvarter i Alicantes gamle bydel. Langs snævre og stejle gader, mange af dem med trapper, ligger små, hvidkalkede huse dekoreret med blomster, flag, kitsch, kunst samt sangfugle i bur her og der. Fra Santa Cruz kan man gå op til Santa Bárbara-borgen på den gamle bymur og via Ereta-parken.

Se ferieboliger i Alicante

Den gamle bydel

El Casco, Hjelmen, som de lokale kalder Alicantes bydel, er en labyrint af snævre gader, som det er en fornøjelse at fare vild i. Pludselig står man foran imponerende bygningsværker som kirkerne Santa Maria og Sankt Nicolas eller byens rådhus; et pragtværk i barokstil. Kunst i verdensklasse venter på Asegurada-museet, mens Belenes-museet udstiller krybbespil og anden julepynt fra hele verden. Og så kan man altid tage et pusterum på af El Cascos hundredvis af barer og cafeer.

Marinaen

Så til søs! Alicantes marina er meget mere end en parkeringsplads for luksusyachts, flermastede sejlbåde og superhurtige speedbåde. Du kan også prøve lykken i Casino de Alicante, shoppe døgnet rundt i Panoramis Mall eller teste caféer og restauranter i den eksklusive havn ud for Alicantes strandpromenade.

Alicante og byens oplevelser bliver endnu bedre med en lækker feriebolig. Den finder du nemt hos Feline Holidays.

Se ferieboliger i Alicante

Andre artikler om Alicante

  • Alicante vingård

    I bjergene bag Costa Blanca finder du den gode Alicante vin. Den står i skyggen af andre spanske vine, så på en Alicante vingård kan du nyde en hemmelighed.
    alicante vingård_356-ES-03110-14
Vis alle artikler om Alicante

Andre artikler

  1. Feriebolig Spanien

    Spanien er ikke uden grund en yndet feriedestination. Nyd det solrige klima, de vidunderlige strande ud til Middelhavets skønne, krystalklare vand – samt den store rigdom af kultur- og naturseværdigheder og gastronomien i Spanien. Fantastisk udgangspunkt for en vellykket familieferie!
    Luksuriøs bjeghytte til 9 personer med indendørs pool og dejlige græsplæner beliggende i Fornalutx mellem Tramuntana-bjergkæderne.