Vejret i Alicante om vinteren er til sommertøj, solbriller og en klat solcreme. Se frem til dagtemperaturer over 20 grader, lys og livsglæde.
Se ferieboliger i Alicante
strandlejlighed alicante_306-ES9740.231.1
Emne nr. 306-ES9740.231.1.

Alicante om vinteren er perfekt til solhungrende danskere

På en ferie i Alicante om vinteren kan du sige farvel kulde og mørke og hilse på sol, lys, varme med dagtemperaturer, som ofte når over 20 grader.

Og hvem kan ikke trænge til den slags vejr i Alicante? Vinter i Danmark er kold og dunkel årstid, hvor mange lyser op ved udsigten til at få en gang solenergi.

Og har du eksempelvis lyst til at holde juleferie i korte bukser eller nederdel og solbriller, er Alicante sagen.

Alicante om vinteren frister med et mildt klima, som ud over at gøre begrebet ’vinter’ en smule til grin, hører til blandt verdens bedste vejrlig.

Det hænger sammen med Alicantes sydlige placering i læ af en bjergkæde og lige ud til et turkisblåt Middelhav.

Derfor kan du med sindsro og glæde pakke solbriller og sommertøj til en ferie i Alicante om vinteren. Husk også solcreme til en sikkert vinterbleg dansk hud plus en trøje og en jakke til de kølige aftener.

Så er du klar til sommer, sightseeing og shopping – og måske en dukkert i 14-17 grader varmt badevand – om dagen og udeliv på gader, stræder, cafeer, barer og restauranter om aftenen.

Overtøjet behøver ikke være 100 procent vandtæt. Størstedelen af den sparsomme nedbør falder i oktober, så i Alicante er vinter en temmelig tørlagt affære, hvad regn angår.

At opleve jul i Alicante er ud over det lune vejr en oplevelse af andre traditioner og vaner.

Overalt vil du støde på de såkaldte ’belens’ – krybbespil med smukke og livagtige skildringer af Jesu fødsel, de hellige tre konger, engle, hyrder og hverdagsliv i Betlehem i år 0.

Julemanden nåede først til Spanien og Alicante for 20-30 år siden, men accepteret, udbredt og populær er den hvidskæggede tyksak blevet.

Det bekræfter Casa de Santa Claus, julemandens hus, i Ereta-parken i Alicante samt talrige julemandsfigurer i færd med at kravle ind ad vinduer.

Foran rådhuset – et pragtværk i barokstil fra 1700-tallet – knejser et mægtigt juletræ midt på en udendørs skøjtebane samt et af Alicantes julemarkeder. Her er boder med belen-figurer, julepynt og søde sager som turron, mandel-nougatguf, når det er bedst.

Og så er der ellers fest, liv og glade dage i gaden i Alicante ved juletid. De lokale forstår at fejre julen og den tilhørende ferie i fællesskab i byens natteliv.

Har du lyst til sol og varme i Alicante om vinteren, finder du nemt en feriebolig hos Feline Holidays.

Se ferieboliger i Alicante

Andre artikler om Alicante

  • Alicante vingård

    I bjergene bag Costa Blanca finder du den gode Alicante vin. Den står i skyggen af andre spanske vine, så på en Alicante vingård kan du nyde en hemmelighed.
    alicante vingård_356-ES-03110-14
Vis alle artikler om Alicante

Andre artikler

  1. Feriebolig Spanien

    Spanien er ikke uden grund en yndet feriedestination. Nyd det solrige klima, de vidunderlige strande ud til Middelhavets skønne, krystalklare vand – samt den store rigdom af kultur- og naturseværdigheder og gastronomien i Spanien. Fantastisk udgangspunkt for en vellykket familieferie!
    Luksuriøs bjeghytte til 9 personer med indendørs pool og dejlige græsplæner beliggende i Fornalutx mellem Tramuntana-bjergkæderne.