Alicante har et marked for enhver smag. Hvad enten du er til kunsthåndværk, nips, antikviteter eller spansk skinke og solmoden frugt og grønt. Her er en guide.
Se ferieboliger i Alicante
alicante marked_255-ATE110
Emne nr. 255-ATE110.

Mercado Central på toppen

Et besøg i Alicante på et marked giver et fantastisk og farverigt i indblik i spansk hverdagsliv.

Øverst på listen ’Alicante marked’ står Mercado Central. Byens centrale marked har til huse i en 100 år gammel, elegant bygning for enden af Rambla de Núñez Mendez i centrum.

Selve markedet er et eldorado af frisk og lækker mad. Tun, blæksprutter, skaldyr og alt andet godt fra havet i stueplanet hos markedets 71 fiskehandlere.

Figner, dadler, tomater, appelsiner og anden frisk, solmoden solmoden frugt og grøntsager frister på første sal. Her er tillige olivenolier samt oste med og for enhver smag.

Brød, søde sager og krydderier. Og hos slagterne hænger store skinker side om side med chorizopølser.

Hver dag fra kl. 7-14 undtagen søndag er Mercado Central af højrøstede spaniere på indkøb, mange med de karakteristiske tohjulede indkøbsvogne fyldt til bristepunktet.

Trusser og tekander

En lignende vrimmel finder du på lokale og udendørs markeder i bydele som Benalúa, Babel og Carolinas. Hver torsdag og lørdag mellem kl. 8 og 14 finder du alt fra trusser til tekander og andre husholdningsredskaber samt frisk frugt og grønt. De tre markeders indendørs afdeling præsenterer spanske fødevarer og indkøbsfolklore hver dag.

Hippiernes marked

El Mercado de los Hippies i Alicante er et marked, som dagligt finder sted på byens berømte strandpromenade. Her finder du smykker, keramikting og genbrugstøj. Hippiemarkedet åbner sidst på formiddagen, holder siesta fra klokken 14-17 og lukker ved 21-tiden.

Antikviteter, kunst og kitsch

Alicante har marked for antikviteter, kunsthåndværk og kitsch på mange centrale pladser og gader. For eksempel om fredagen på Plaza Calvo Sotelo og om søndagen på Plaza Santa Faz fra midt på formiddagen til siestatid ved 14.30-tiden.

For nørder af den gamle skole

Nørder af den gamle skole vil elske Mercado de Filatelia y Numismática på den lille plads foran Alicantes i øvrigt prægtige rådhus hver søndag fra kl. 9-14. Her er frimærker og antikke mønter på programmet.

Marked som i de rigtig gamle dage

Sidst i juni og først i juli kan du opleve Alicantes middelaldermarked i den gamle bydel.

Andre markeder på Costa Blanca

Ud over Alicante er marked også noget enhver anden by på Costa Blanca byder på. Det største af slagsen – i hele Spanien – finder sted hver fredag fra klokken 8-13 i Torrevieja 70 kilometer syd for Alicante. Torrevieja skiller sig også ud ved at have et aftenmarked hver søndag fra klokken 20 til midnat.

Her en oversigt over andre markeder på Costa Blanca:

 • Mandag: Callosa, Denia, Elche, Santa Pola, Parcent
 • Tirsdag: Altea, Orihuela
 • Onsdag: Benidorm, Campello, Ondara
 • Torsdag: Javea (Xabia), Rojales, Villajoyosa
 • Fredag Alfaz del Pi, Denia Moraira
 • Lørdag: Alcoy, Calpe, Jalon (Xalo), Santa Pola
 • Søndag: Benidorm, La Nucia, Teulada
Se ferieboliger i Alicante

Andre artikler om Alicante

 • Alicante vingård

  I bjergene bag Costa Blanca finder du den gode Alicante vin. Den står i skyggen af andre spanske vine, så på en Alicante vingård kan du nyde en hemmelighed.
  alicante vingård_356-ES-03110-14
Vis alle artikler om Alicante

Andre artikler

 1. Feriebolig Spanien

  Spanien er ikke uden grund en yndet feriedestination. Nyd det solrige klima, de vidunderlige strande ud til Middelhavets skønne, krystalklare vand – samt den store rigdom af kultur- og naturseværdigheder og gastronomien i Spanien. Fantastisk udgangspunkt for en vellykket familieferie!
  Luksuriøs bjeghytte til 9 personer med indendørs pool og dejlige græsplæner beliggende i Fornalutx mellem Tramuntana-bjergkæderne.