Over Alicante troner en borg kaldet Santa Bárbara. Se frem til fantastisk udsigt over by, bjerge og Middelhav samt 1.100 års historie i en af Europas største borge.
Se ferieboliger i Alicante
alicante borg_santa barbara
Der er en forrygende udsigt ud over Alicante og Middelhavet fra Santa Barbara.

Alicante borg: Udsigt og heftig historie for alle feriepengene

Du går i et med historien i Alicante på Santa Bárbara, når du kommer op til borgens vagttårn. Herfra skuer du nemlig ud over et blåt Middelhav, Alicante og bjerge, præcis som soldater gjorde det i århundreder.

Den eneste – og store forskel – er, at hvor soldaterne holdt øje med potentielle fjender, nyder du et fantastisk og fredfyldt panorama. Alicantes let genkendelige vartegn ligger nemlig på toppen af det 166 meter høje bjerg Benacantil klos op ad byens gamle kvarter.

Borgen, som er blandt Europas største fæstninger fra middelalderen, blev bygget i 900-tallet af muslimske maurere efter deres erobring af den iberiske halvø et par hundrede år tidligere.

Sit nuværende navn fik fæstningen Kong Alfonso den Vise, som erobrede borgen på Sankt Barbaras dag 4. december 1248.

Efter talrige bombardementer, ombygninger og slag mistede fæstningen sin militære betydning i løbet af 1700-tallet. Santa Bárbara blev af og til brugt som fængsel, men var ellers forladt, indtil borgen genåbnede for offentligheden i 1963.

I dag frister Santa Bárbara med et palads, kanoner, fangekældre, en voldgrav, resterne af en lille kirke samt den fantastiske udsigt fra vagttårnet og det øvrige murværk med skydeskår. To cafeer og en souvenirbutik er af nyere dato.

Adgangen til Santa Bárbara er gratis. Du kan nå borgen til fods via den gamle bymur fra bydelen Santa Cruz i Alicante og videre ad en snoet sti gennem Hereta-parken, med bil eller med en elevator, hvis skakt er hugget ud inde i Benacantil-bjerget. Indgangen til elevatoren er over for stranden Postiguet.

Med en af Felines mange ferieboliger i Alicante kan du nemt opleve det storslåede panorama fra den fascinerende middelalderborg.

Se ferieboliger i Alicante

Andre artikler om Alicante

  • Alicante vingård

    I bjergene bag Costa Blanca finder du den gode Alicante vin. Den står i skyggen af andre spanske vine, så på en Alicante vingård kan du nyde en hemmelighed.
    alicante vingård_356-ES-03110-14
Vis alle artikler om Alicante

Andre artikler

  1. Feriebolig Spanien

    Spanien er ikke uden grund en yndet feriedestination. Nyd det solrige klima, de vidunderlige strande ud til Middelhavets skønne, krystalklare vand – samt den store rigdom af kultur- og naturseværdigheder og gastronomien i Spanien. Fantastisk udgangspunkt for en vellykket familieferie!
    Luksuriøs bjeghytte til 9 personer med indendørs pool og dejlige græsplæner beliggende i Fornalutx mellem Tramuntana-bjergkæderne.