En ferie i Skagen er på alle måder en ferie på toppen af det hele. Se hvilke seværdigheder og attraktioner du ikke må gå glip af.
Vælg mellem 472 sommerhuse

Grenen og Sandormen

Grenen nord for Skagen er et af landets mest populære udflugtsmål i sommermånederne.

Man kan køre det meste af vejen fra Skagen i bil, og parkere ved Grenens Kunstmuseum. Herfra kan man så vælge at køre derud med ”Sandormen” (traktorer med passagervogne der kører i pendulfart i højsæsonen), eller man kan tage sig tiden til at gå det sidste stykke til den nordlige spids af Danmark.

Det kan varmt anbefales at man tager gåturen derud, for det er en af de kønneste ture der findes i Danmark. Man går langs kysten og kan nyde synet af solen og den blå himmel, havet og det betagende klitlandskab, der hele tiden bliver smallere.

Ved vejs ende støder Skagerrak og Kattegat sammen, og her kan man derfor opleve den forunderlige følelse det er, at stå med fødderne i hver sit hav.

Se sommerhuse i Skagen

Se tilbud på feriecenterophold i Skagen

Råbjerg Mile

Råbjerg Mile er Danmarks største vandreklit. Den har et omfang på cirka 1 kvadratkilometer, er 20 meter høj og indeholder omkring 3,5 millioner kubikmeter sand. Det er ingen overdrivelse at kalde den Danmarks største sandkasse.

Du kan også være sikker på, at dine børn vil opfatte milen netop som én stor sandkasse, og at de synes det er enormt sjovt at lege og rutsje i alt det sand. Landskabet er barsk og forblæst, men det har samtidig også sin egen charme der gør, at man ikke kan lade være med at holde af det.

Igennem tiden er der anlagt klitplantager med forskellige nåletræer og plantet store mængder marehalm for at stoppe sandflugten, der ødelagde landbrugsjord, gårde, huse og også Sct. Laurentii Kirke, der nu er kendt som Den tilsandede kirke.

Skagens Museum

Skagens Museum så dagens lys i 1908 som konsekvensen af et udtalt ønske om at bevare så stor en del af Skagensmalernes kunst som muligt i den by, der inspirerede dem.

Blandt stifterne var tre af de mest berømte Skagensmalere, Michael Ancher, P.S. Krøyer og Laurits Tuxen. De øvrige stiftere var Degn Brøndum, ejeren af Brøndums Hotel, og apoteker Viktor Klæbel.

Skagensmalerne blev tiltrukket af det særlige lys i Skagen, og fiskermiljøet. Deres foretrukne motiver var fiskernes arbejde, de små fiskerhjem og det sociale liv blandt kunstnerne selv. Deres værker regnes for en guldalder, og Museet er absolut et besøg værd.

Strande ved Skagen

Skagen Sønderstrand
En skøn og børnevenlig badestrand tæt ved byen. Det var her at Skagensmalerne i sin tid fandt inspirationen til mange af de mesterværker, man i dag kan opleve på Skagens Museum.

Se sommerhuse i Skagen

Højen/Gl. Skagen/Nordstrand
Ja, kært barn har mange navne, som man siger. Stranden ligger på den vestlige af Skagen, og er dermed mere udsat for vestenvinden end strandene ved Kattegat øst for Skagen. Der er tale om en rigtig fin strand, men hvis der er mindre børn i familien vil det mere rolige vand ved Skagen Sønderstrand nok være at foretrække. Om aftenen er det oplagt at tage en tur hertil for at nyde synet af solen, der langsomt synker ned i havet.

Se sommerhuse i Gl. Skagen

Kandestederne – Skiveren
En bred strand med høje klitter, et skønt sted med en pragtfuld udsigt over Vesterhavet, klitterne og de åbne vidder. Særdeles velegnet til traveture, ikke mindst ved solnedgang. Stranden ligger vest for Skagen, så den er ikke helt så velegnet til familier med mindre børn som f.eks. Skagen Sønderstrand.

Se sommerhuse i Kandestederne

Se sommerhuse i Skiveren

Damstederne
En herlig strand lidt syd for Skagen, tæt ved Skagen Klitplantage. Damstederne ligger ud til Kattegat, hvilket giver mere rolige badeforhold end de strande, der ligger vest for Skagen. Et dejligt sted at tilbringe en dag sammen med familien med skøn natur omkring jer, og blå himmel og solskin over jer.

Hulsig/Bunken
En meget børnevenlig strand ved Kattegat, med det fineste sand man kan forestille sig. Perfekt mål for en familieudflugt til vandet. Stranden er bilfri.

Se sommerhuse ved Bunken

Aalbæk Strand
En fin hvid sandstrand ved Kattegat, beliggende ved Aalbæk nogle kilometer syd for Skagen. Et glimrende valg for familier med mindre børn, der først og fremmest søger en strand med rolige forhold.

Se sommerhuse i Aalbæk

Den tilsandede kirke

Sct. Laurentii Kirke, som den egentlig hedder, blev opført i slutningen af 1300-tallet, og var på det tidspunkt den største i hele Nordjylland.

Det barske og forblæste klima den var opført i, havde imidlertid sin pris, og efterhånden blev det almindeligt at tage skovle med, når man skulle til gudstjeneste.

I 1795 var mængderne af sand dog blevet så store, at det ikke længere var muligt at benytte kirken. Det meste af den blev revet ned, men tårnet fik lov at blive stående. Det blev senere fredet, og er i dag en af de mest populære seværdigheder i Skagen og omegn.

Vælg mellem 472 sommerhuse

Andre artikler om Skagen

Vis alle artikler om Skagen

Andre artikler

  1. Sommerhus Nordjylland

    I Nordjylland findes mange af de mest populære ferieområder i Danmark. Fra Vigsø i vest, over Skagen i Nord til Hals i øst, finder du tusindvis af skønt beliggende sommerhuse. Glæd dig til en vellykket ferie med masser af oplevelser og tid til hinanden.
    Rubjerg Knude Fyr i Nordjylland