Skagen er kronjuvelen i det danske ferielandskab, og byder på flere hundrede skønt beliggende sommerhuse. Nyd den særlige Skagen stemning i byens gader, se havene mødes på Grenen, og vis børnene Danmarks største sandkasse, Råbjerg Mile. Nyd de fantastiske solnedgange fra stranden i Gl. Skagen på de lyse sommeraftener.
Vælg mellem 490 sommerhuse
Skagen

Skagen er på alle måder ferie i toppen af Danmark. Byen har det højeste antal solskinstimer i landet, og havene på begge sider af byen skaber et helt særligt lys, som i sin tid trak Skagensmalerne til området. Der findes et hav af butikker i byens gader, så der er mange muligheder for shopping. Stort set alle sommerhuse i Skagen er en del af byen så I vil altid være tæt på bylivet.

En tur til Grenen er ikke til at komme uden om når man er på ferie i Skagen. Tag ”Sandormen” derud eller gå langs kysten; turen er en af de absolut smukkeste i hele landet. Ude på spidsen kan I så nyde synet af de to have der mødes, og der er gode muligheder for også at se sæler stikke hovedet op.

Læg vejen tilbage til byen forbi Skagen Fyr, som I kører lige forbi. Det er 46 meter højt og det næsthøjeste fyrtårn i Danmark. Der er 210 trin til toppen men belønningen er en fantastisk udsigt ud over Skagen, Grenen og havene på begge sider. Den er hele turen op og ned værd.

Langs kysten ligger mange bunkere og det er muligt at gå på opdagelse i Skagen Bunkermuseum, hvor den gamle bunker fra 2. Verdenskrig i dag er indrettet som museum.

En tur til Råbjerg Mile kan også anbefales, især når der er mindre børn i familien. De vil simpelthen elske den enorme sandkasse! Milen er egentlig en vandreklit, som hvert år bliver flyttet omkring 15 meter mod øst af vinden. Det højeste punkt er ca. 40 meter over havets overflade. Udsigten fra toppen af de enorme klitter er betagende.

Et konkret bevis på vindens magt finder I lige i nærheden. Det drejer sig om den tilsandede Sct. Laurentii Kirke, som blev opført omkring år 1400. Efter flere århundreders kamp mod sandet blev den lukket i 1795. Kun tårnet blev stående fordi det kunne bruges som sømærke. Resten blev revet ned og brugt til at bygge med andre steder. I dag er stedet en af de mest besøgte seværdigheder i Skagen.

Vælg mellem 490 sommerhuse

Områdeanmeldelser

2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 juni
Lugnt, rofyllt. Nära till hav och byn.
9990 Skagen by
6 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 juni
Huset har en god beliggenhed i forhold til alting. Bager indenfor 200m, banegård lige rundt om hjørnet, indkøb indenfor 200m og ikke mindst kort afstand til byen med restauranter. Der var ingen støj og larm ej heller trafik på villavejen
Skagen
2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 juni
Lidt for tæt på landevejen i forhold til det vi er vant til
Skagen
6 voksne 0 børn 0 husdyr 3 overnatninger 2024 juni
Var desverre uheldig med været, men uteplassen var helt topp
9990 Skagen by
2 voksne 0 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2024 juni
Dejlig område , husk myggebalsam
Gl. Skagen

Attraktioner

Andre artikler

  1. Sommerhus Nordjylland

    I Nordjylland findes mange af de mest populære ferieområder i Danmark. Fra Vigsø i vest, over Skagen i Nord til Hals i øst, finder du tusindvis af skønt beliggende sommerhuse. Glæd dig til en vellykket ferie med masser af oplevelser og tid til hinanden.
    Rubjerg Knude Fyr i Nordjylland