Øl og Alicante er en forfriskende affære. Nydes bedst på en lokal bar med et par tapas.
Se ferieboliger i Alicante
øl alicante_356-ES-03170-105
Emne nr. 356-ES-03170-105.

Øl i Alicante er en fræk lille sag

På en varm og solrig dag bliver øl i Alicante let en fræk, lille sag. Smut ind på en bar og bed om un quinto. Bliv ikke skuffet, når bartenderen serverer en set med danske øjne miniatureflaske på 20 centiliter.

”Sådan en lille øl når hverken at blive varm eller doven. Derfor plejer jeg at bestille un quinto. Og man kan jo altid bare bestille en til, hvis man er meget tørstig,” forklarer spanske Ivan Llorca på en bar uden for Alicantes store, centrale marked.

Endnu bedre bliver det, hvis la cerveza – som en øl hedder i Alicante ¬– får selskab af en tallerken habas, brede bønner. Tapas i form af eksempelvis skinke, kartoffelsalat eller chorizo-pølse er også oplagt, når den står på øl i Alicante.

Har du lyst til en fadøl, skal du forlange una caña. Som regel serveres den frisk fra fad i et 0,25 liter glas. Den dobbelte størrelse er stort set ukendt. Bestillingen un tercio medfører en pilsner i den klassiske 0,33 liter flaske.

Øl i Alicante er på de fleste barer, cafeer og restauranter lig med friske og lette spanske standardpilsnere som San Miguel, Cruzcampo, Estrela Damm eller Mahou.

’Udlændinge’ som Carlsberg samt tyske, engelske og belgiske øl er dog nemme at finde. Vil du prøve lokalt øl i Alicante, skal du bede om en Na Valora eller en Gurúgu fra mikrobryggeriet Spigha i byen Alcoy 65 kilometer nord for Alicante.

Er du blevet tørstig, og har du lyst til at nyde en øl i Alicante på en bar? Så besøg Feline. Her finder du let og sikkert en feriebolig i Alicante. Skål!

Se ferieboliger i Alicante

Andre artikler om Alicante

  • Alicante vingård

    I bjergene bag Costa Blanca finder du den gode Alicante vin. Den står i skyggen af andre spanske vine, så på en Alicante vingård kan du nyde en hemmelighed.
    alicante vingård_356-ES-03110-14
Vis alle artikler om Alicante

Andre artikler

  1. Feriebolig Spanien

    Spanien er ikke uden grund en yndet feriedestination. Nyd det solrige klima, de vidunderlige strande ud til Middelhavets skønne, krystalklare vand – samt den store rigdom af kultur- og naturseværdigheder og gastronomien i Spanien. Fantastisk udgangspunkt for en vellykket familieferie!
    Luksuriøs bjeghytte til 9 personer med indendørs pool og dejlige græsplæner beliggende i Fornalutx mellem Tramuntana-bjergkæderne.