Den friske vind og de uberørte naturområdet i Nordjylland har altid haft en magnetisk tiltrækningskraft. Trænger man til at holde fri, til fred og ro og tid til nærvær og lange traveture, ja så er det nærliggende at tænke på Nordjylland. De store, brede sandstrande, klitterne, de idylliske badebyer og det særlige lys har en afstressende virkning, og er derfor et perfekt sted for en weekendtur.
Vælg mellem 1 tilbud
Nordjylland Emne nr. 2101-102
Emne nr. 2101-102

Mange kunstnere har igennem årene slået sig ned i Lønstrup på grund af den på en gang flotte og barske natur. Derfor findes her mange gallerier og butikker med keramik, glas, andre former for brugskunst. I Lønstrup trækkes fiskerbådene stadigt op på stranden og er med til at forstærke badeby stemningen. Rund en vellykket dag af med en romantisk solnedgang fra stranden eller fra toppen af de høje klitter – evt. med et glas champagne.

Skagen er kronjuvelen i det danske ferielandskab. Nyd den særlige Skagen stemning i byens gader og i lystbådehavnen, se havene mødes på Grenen, og læg vejen forbi Råbjerg Mile. Milen er en vandreklit, som vinden hvert år flytter omkring 15 meter mod øst. Det højeste punkt er ca. 40 meter over havets overflade, og udsigten fra toppen af de enorme klitter er betagende.

Løkken strand er en af de bedste i Danmark. De mange, hvide badehuse, der står i lange rækker om sommeren, er blevet en fast del af sommerlivet i Løkken, og der er så mange, at de har fået tilnavnet ”Den hvide by”. Byen har mange fine butikker og caféer. Der afholdes ofte marked, hvor kræmmere sælger stort set alt mellem himmel og jord.

Rubjerg Knude er et af de mest fantastiske natur- og kulturområder i Danmark. Her er fascinerende vandreklitter, tilsandede ruiner, stejle skrænter, vindblæst natur og selvfølgelig udstillingen i den gamle strandfogedgård, der fortæller alle historierne om dette helt specielle sted.

I den prægtige natur ved Hirtshals Fyr ligger Bunkermuseet – 10. batteri, som hører under Vendsyssel Historiske Museum og er Danmarks eneste udgravede komplette tyske forsvarsanlæg fra 2. verdenskrig. I fyrets åbningstid kan man fra toppen af fyret skue ud over det enorme fæstningsværk.

Vælg mellem 1 tilbud