Lübeck er kongen blandt hansestæderne, og den gamle historiske bydel er optaget på UNESCOs verdenskulturarvsliste. Mere end 1000 bygninger fra flere epoker er fredede, så byen er en skøn blanding af gotisk, renæssance, barok og klassicistisk stil med krogede gader, kirker, haveanlæg og de berømte syv tårne – alt sammen omgivet af vand og grønne områder. Her er nok at se på til en hel weekend.
Vælg mellem 5 tilbud
Lubeck Emne nr. 3090-100
Lubeck Emne nr. 3090-100

Lübeck er kendt for sine markeder, og der afholdes marked et sted i byen hver dag ugen igennem. F.eks. på Brolingsplatz og Brink om lørdagen.

Er shopping en del af weekendens program, kommer I ikke uden om den store gågade Breite Straße. Kendte modehuse ligger side om side med indkøbstemplet Karstadt, juvelerer og parfumerier og ikke mindst byens berømte lækkerier, bl.a. Café Niederegger, der også kaldes marcipanens vugge. Parallelt til Breite Straße ligger Königstraße, den gamle bydels kulturstrøg, hvor kultur og spændende butikker mødes.

Museer af alle slags står nærmest i kø i Lübeck. Hvem kender f.eks. ikke huset Buddenbrooks? Det berømte hus i Mengstraße rummer et af verdens mest usædvanlige litteraturmuseer med bl.a. værker af Heinrich og Thomas Mann. Günter Grass-Haus i Glockengießerstraße har ud over en meget speciel skulpturgård og museumshave med Günter Grass’ egne værker også udstillinger af bl.a. Goethe, Hermann Hesse og Friedrich Dürrenmatt.

Det Europæiske Hansemuseum fortæller et betydningsfuldt kapitel i Tysklands og Europas historie om middelalderens købmænds fascinerende verden og den tidligere handelsmagts opstigning og fald gennem et halvt årtusind.

Vælg mellem 5 tilbud