Glücksburg er et meget besøgt kur- og badested, og atmosfæren indbyder til, at man sætter tempoet ned og nyder at have fri. Byen bærer stadigt præg af sin danske fortid og har mange historisk interessante bygninger, som f.eks. Kroneapoteket i Rådhusgade og Magdalene-gården i Flensborggade. Uanset årstiden tilbydes der spændende guidede byrundture. Billetter kan købes online.
Vælg mellem 12 tilbud
Glucksburg Emne nr. 2086-100
Glucksburg Emne nr. 2086-100

Der er nok ingen tvivl om, at byen er mest kendt for sit store vandslot, Schloss Glücksburg. Slottet regnes blandt ét af de mest betydningsfulde familieresidenser i Nordtyskland. Som sæde for hertugerne af Slesvig-Holsten, og fra tid til anden for de danske konger (begge nedstammer fra Huset Oldenburg), er slottet blevet formet af Europas historie. Familiernes mange aktiviteter i årenes løb har også været med til at præge slottet. Som en vigtig kulturarv står Schloss Glücksburg til rådighed som museum for offentligheden og danner ofte ramme om koncerter. Kombiner slotsbesøget med en kulinarisk frokost i slotskælderen og slut besøget af med en gåtur i parken, den store rosenhave med ca. 800 sorter og planetariet. Ved siden af det historiske slotskapel ligger en dansk kirke, en tysk kirke og en katolsk kirke.

I store dele af året har butikkerne i Glücksburg søndagsåbent. Ta’ på en hyggelig shopping tur på Kurpromenaden, og nyd evt. en kop kaffe med kage på en af caféerne inden I drager videre. Glücksburg er omkranset af skov og en 20 km lang strand, og i bydelen Holnæs findes store klinter, så der er rig mulighed for at få luftet traveskoene.

Holder I weekend i Glücksburg, er det oplagt at tage en tur ind til Flensborg. Den hyggelige by har en skøn blanding af stormagasiner, indkøbscenter, specialbutikker og ikke mindst de mange boder, som især er samlet på gågadens markedspladser.

Vælg mellem 12 tilbud