Ribe er Danmarks ældste by, hvis historie går tilbage til 700-tallet, hvor det hele startede med en handelsplads ved havet som udgangspunkt for vikingernes togter til søs. Byens spændende udvikling fra den gang til nu opleves med alle sanser i rekonstruktionerne i fuld skala på Ribe VikingeCenter. For vikingerne er her stadigt - så tag ned og besøg dem og få et unikt indblik i Danmarks historie.
Vælg mellem 349 sommerhuse
Ribe Domkirke

Danmarks ældste by er især kendt for fire ting; Domkirken, Vadehavet, vikingerne og vægterne. Har man været her, forstår man det godt. Domkirken står som et imponerende vartegn og er så absolut et besøg værd. Gå indenfor og nyd den moderne udsmykning af Cobra kunstneren Carl-Henning Pedersen og den enestående udsigt fra Borgertårnet.

Vægtertraditionen i Ribe lever i bedste velgående. Selv om vægterne ikke længere skal holde ro og orden i byen, advare ved ildebrand og stormflod og sørge for belysning i gaderne om natten, går de stadigt deres runder hver aften kl. 20 fra maj til oktober samt i uge 7 og i påsken. Turen starter på Torvet, så mød op og gå med og lyt til de gamle sange og fortællinger.

Ta’ børnene med tilbage til middelalderen på Museet Ribes Vikinger. Her er alt, der hører middelalderen til, så spring på hesten og deltag i ridderturneringen.

På shoppingtur i det gamle bymiljø finder I spændende specialbutikker side om side med kunsthåndværk og kulinariske oplevelser. F.eks. Pompei Bageri der udelukkende bager med surdej og i stenovn og har vundet flere medaljer ved DM i brød. Ribe Bryghus i det historiske gårdmiljø nær Domkirken brygger øl efter gamle opskrifter og traditioner. Kig ind - følg blot duften af malt og humle – og smag de gode sager på byens udskænkningssteder.

Oplev Nationalpark Vadehavets utrolige verden. Vadehavet er et af verdens vigtigste vådområder med det blanke, stille vand og samtidigt det stormende hav. Den danske del af Vadehavet er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Ta’ med Mandø Traktorbus over Vadehavet til Mandø, der er et sandt paradis for naturelskere, som vil nyde fugle og dyrelivet. Her er højt til himlen, plads til fordybelse og afslapning og masser af ro og frisk luft. Oplev den storslåede natur og besøg sandbanken Koresand sydvest for øen, hvor det er muligt at se sæler, bade og finde rav.

En frisk cykeltur langs diget eller et besøg i de hyggelige landsbyer omkring Ribe? Der findes 16 skiltede Panoramaruter langs den jyske vestkyst. Ruten tæt på Ribe hedder "Vikinger og Vadehavet". Turen bringer jer vidt omkring i områdets historie og natur, så stop op undervejs og få det hele med. Der er også mulighed for oplevelser i kano på Ribe Å, der løber gennem byen.

Egnen har noget af Danmark bedste fiskevand med fine bestande af fisk. Uanset om I er til fiskeri ved å eller Put & Take, byder området på gode oplevelser.

Trænger familiens yngste til at få brændt noget krudt af, har området fine legepladser, både Minidyrehaven Ribelund, Ribe VikingeCenter, Klosterhavens Legeplads og Skovlegepladsen i Tange Skov øst for Ribe. Ribe Svømmebad kan også danne rammen om en god dag i samvær med familien.

Vælg mellem 349 sommerhuse

Områdeanmeldelser

3 voksne 0 børn 1 husdyr 2 overnatninger 2024 maj
Lidt trist at resturant og svømmehal holder lukket om mandagen,manglende oplysning om hvordan man så kunne spille minigolf, da henvendelsen skulle ske i svømmehal
Arrild
2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 april
Skønne vandremuligheder lige udenfor døren
Arrild
8 voksne 0 børn 0 husdyr 4 overnatninger 2024 april
dejligt område med mange ture i naturen
Ballum
2 voksne 0 børn 0 husdyr 2 overnatninger 2024 april
Sønderjylland er et dejligt område
Løgumkloster
2 voksne 0 børn 0 husdyr 2 overnatninger 2024 april
Elsker det sønderjyske område.
Løgumkloster

Attraktioner

Andre artikler

  1. Sommerhus Sønderjylland

    Sønderjylland har alt det, der skal til en god familieferie; enestående, skøn natur og badestrande, historie og seværdigheder, oplevelser og attraktioner for hele familien. Så uanset om I er til lange cykel- og vandreture, slotte og historiske bygninger, vikinger og videnskab eller har lystfiskerblod i årene, så finder I det her - og der er mere end nok til en lang og vellykket ferie.
    Marsktårnet i solnedgangen