Læsø er den største af øerne i Kattegat, og er populært ferieområde og udflugtsmål. Her findes et mindre antal skønt beliggende sommerhuse. Der er flere dejlige strande på Læsø; Vesterø strand er særligt børnevenlig på grund af sit lave vand. Besøg også naturområdet Rønnerne og Saltsyderiet og se de særlige tage af tang, som førhen var meget udbredte på Læsø.
Vælg mellem 310 sommerhuse
Læsø
© Travelbook

De bedste badestrande på Læsø findes langs de vestlige og nordlige kyster. Vesterø strand er meget børnevenlig fordi vandet er lavt et langt stykke ud. Hyg jer med at grave sandslotte, soppe i vandkanten og lege med baderinge eller badedyr i det lave vand.

På den nordlige kyst finder I flere dejlige sandstrande. Stranden fra Holtemmen og videre mod Horneks er vældig populær. Det samme gælder Hvidebakker og den meget fine sandstrand der ligger vest for Østerby Havn.

Rønnerne er et af flere skønne naturområder på Læsø. Området er meget populært at vandre, cykle og ride i, men mange tager nu også turen med Rønnerbussen, en vogn trukket af en traktor. Ved Rønnerne findes den bedst kendte af Læsøs seværdigheder, Saltsyderiet. Om sommeren kan man her få fortællingen om hvordan man syder det salt, som i middelalderen gik under navnet ”Det hvide guld”. Kig ind, det er spændende at se de store pander hvor saltet ligger tilbage når vandet er fordampet.

Et særligt syn på Læsø før i tiden var gårde og huse med tangtage. Det var vanskeligt at dyrke korn på Læsø, og derfor manglede man det strå, der ellers ville være blevet brugt som tag. Til gengæld blev der skyllet store mængder tang op på strandene hvert år. Det blev indsamlet og tørret, og når det var klart brugte man det som tag der blev ofte lagt et lag på 1 til 1½ meter tang, så der skulle temmelig meget til. I dag er der kun få bygninger med tangtag, f.eks. gården ”På Lynget” der fungerer som museum.

Sejl ud med Seadog - læs mere her

Vælg mellem 310 sommerhuse

Områdeanmeldelser

9 voksne 2 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 maj
Det mangler plads til boldspil og lign. Det er synd, at birketræerne får lov til t vokse vildt, da det både begrænset udenomsareal til boldspil og udsigten til vandet.
Læsø
4 voksne 0 børn 1 husdyr 4 overnatninger 2024 maj
dejlig stor grund, beliggende i god natur, hvor man kunne skimte køerne på marken bag skoven. Ingen lugtgener . dejlig kort afstand til stranden. ligger dejlig ugenert fra vej og trafik.
Vesterø Syd
2 voksne 0 børn 1 husdyr 5 overnatninger 2024 maj
Ligger dejligt, roligt med læ fra omliggende træer.
Læsø
2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 maj
Super sted. Mangler dog lettere adgang til vandet??
Læsø
6 voksne 0 børn 0 husdyr 4 overnatninger 2024 april
Skøn ro ??
Vesterø Syd

Attraktioner

Andre artikler

  1. Sommerhus Nordjylland

    I Nordjylland findes mange af de mest populære ferieområder i Danmark. Fra Vigsø i vest, over Skagen i Nord til Hals i øst, finder du tusindvis af skønt beliggende sommerhuse. Glæd dig til en vellykket ferie med masser af oplevelser og tid til hinanden.
    Rubjerg Knude Fyr i Nordjylland