Læsø er den største af øerne i Kattegat, og er populært ferieområde og udflugtsmål. Her findes et mindre antal skønt beliggende sommerhuse. Der er flere dejlige strande på Læsø; Vesterø strand er særligt børnevenlig på grund af sit lave vand. Besøg også naturområdet Rønnerne og Saltsyderiet og se de særlige tage af tang, som førhen var meget udbredte på Læsø.
Vælg mellem 313 sommerhuse
Læsø
© Travelbook

De bedste badestrande på Læsø findes langs de vestlige og nordlige kyster. Vesterø strand er meget børnevenlig fordi vandet er lavt et langt stykke ud. Hyg jer med at grave sandslotte, soppe i vandkanten og lege med baderinge eller badedyr i det lave vand.

På den nordlige kyst finder I flere dejlige sandstrande. Stranden fra Holtemmen og videre mod Horneks er vældig populær. Det samme gælder Hvidebakker og den meget fine sandstrand der ligger vest for Østerby Havn.

Rønnerne er et af flere skønne naturområder på Læsø. Området er meget populært at vandre, cykle og ride i, men mange tager nu også turen med Rønnerbussen, en vogn trukket af en traktor. Ved Rønnerne findes den bedst kendte af Læsøs seværdigheder, Saltsyderiet. Om sommeren kan man her få fortællingen om hvordan man syder det salt, som i middelalderen gik under navnet ”Det hvide guld”. Kig ind, det er spændende at se de store pander hvor saltet ligger tilbage når vandet er fordampet.

Et særligt syn på Læsø før i tiden var gårde og huse med tangtage. Det var vanskeligt at dyrke korn på Læsø, og derfor manglede man det strå, der ellers ville være blevet brugt som tag. Til gengæld blev der skyllet store mængder tang op på strandene hvert år. Det blev indsamlet og tørret, og når det var klart brugte man det som tag der blev ofte lagt et lag på 1 til 1½ meter tang, så der skulle temmelig meget til. I dag er der kun få bygninger med tangtag, f.eks. gården ”På Lynget” der fungerer som museum.

Sejl ud med Seadog - læs mere her

Vælg mellem 313 sommerhuse

Områdeanmeldelser

2 voksne 4 børn 0 husdyr 4 overnatninger 2024 marts
Dejlig placering ved strand og golf
Nordmarken
3 voksne 1 barn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 februar
Roligt og tæt på vandet
Læsø, Vesterø Syd
8 voksne 0 børn 0 husdyr 3 overnatninger 2023 november
Første gang mange af var på Læsø, så vi var overvældet af alle de nye Øindtryk
Læsø
6 voksne 0 børn 0 husdyr 3 overnatninger 2023 oktober
****
Vesterø
3 voksne 3 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 oktober
Kender området rigtig godt!
Læsø, Nordmarken

Attraktioner

Andre artikler

  1. Sommerhus Nordjylland

    I Nordjylland findes mange af de mest populære ferieområder i Danmark. Fra Vigsø i vest, over Skagen i Nord til Hals i øst, finder du tusindvis af skønt beliggende sommerhuse. Glæd dig til en vellykket ferie med masser af oplevelser og tid til hinanden.
    Rubjerg Knude Fyr i Nordjylland