Nyd livet i Roms dagligstue, Piazza Navona og mærk stemningen og livet på pladsen. Læg vejen forbi Colosseum der i sin storhedstid fyldtes af tilskuere til stedets gladiatorkampe. Besøg de prægtige kirker Peterskirken og Basilica di Santa Maria Maggiore, og betragt de mange detaljer der pryder kirkerne. Book en ferielejlighed og vær tæt på stemningen og oplevelserne i den Italienske hovedstad.
Vælg mellem 172 sommerhuse
Emne nr.: 313-IT5702.121.1
Emne nr.: 313-IT5702.121.1

En oplevelsesrig ferie

Vil I holde ferie i skønne Rom, så er et sommerhus i Rom en oplagt mulighed som jeres base. Find et skønt sommerhus tæt på Rom centrum, så er I tæt på alle seværdighederne og de mange gode restauranter.

Ifølge legender og arkæologiske udgravninger kan byens oprindelse spores tilbage til det 8. århundrede f.Kr. Byen udviklede sig over de næste 800 år til først det Romerske Kongerige, den Romerske republik for endelig at blive det Romerske imperium, som vi alle har hørt om. I Rom finder I også Vatikanstaten, hvor Paven holder til. Allerede omkring år 400 blev Roms daværende biskop gjort til centrum for den katolske kirke. Biskoppen blev med tiden til Paven, og selv i dag er Paven overhoved for den katolske kirke og har hjemme i Rom. Gå derfor ikke glip af et besøg i Vatikanstaten og verdens største kirke; Peterskirken, som blev opført i perioden 1506-1626. Den store kuppel på verdensstørste kirke er designet af ingen ringere end arkitekten Michelangelo, som også er kendt for sine mange skulpturer lavet i hans værg som billedhugger.

Selvom Peterskirken er verdensstørste kirke, er der mange andre spændende kirker i Rom. På toppen af Esquilinerhøjen, hvor den ligger højt hævet over byens tage, finder I kirken Basilica di Santa Maria Maggiore. Kirken er bygget i perioden 432-440 og har siden fungeret som kirke. I krypten under kirken står relikvieskrinet, som siges at indeholde gamle stykker træ fra den krybbe i Betlehem, hvori Jesus lå.

I må heller ikke misse det populære Colosseum, som i Romerrigets storhedstid var hjemstedet for bl.a. gladiatorkampe. I amfiteater kunne kampene overværes af hele 55.000 Romere. Det siges, at hele 500.000 mennesker og 1 million dyr er døde som følge af kampe i amfiteatret. I dag er stedet en af de mest besøgte attraktioner i Rom. Siddepladserne er blevet ødelagt at tidens tand og de mange jordskælv, der gennem årerne har ramt området. Men man kan sagtens forestille jer, hvordan indbyggerne i Rom har skabt en vild stemning, når der var kampe på stedet.

Inden I vender tilbage til jeres sommerhus i Rom, kan I lægge vejen forbi Roms dagligstue; Piazza Navona. Navona pladsen er prydet af tre fontæner med smukke skulpturer og emmer af liv og hyggelig atmosfære. Slå jer ned på en af cafeerne på pladsen og nyd en kop
god kaffe og betragt de mange mennesker på den næsten lukkede plads.

Efter en dag fyldt med oplevelser og indtryk kan I vende tilbage til jeres sommerhus i Rom. Et sommerhus i Rom er den oplagte mulighed for opladning inden endnu en dag i Roms gader.

Vælg mellem 172 sommerhuse

Andre artikler om Rom

 • Feriebolig uden for Rom

  I nærheden af Rom er der masser af muligheder for en feriebolig ved små hyggelige byer. Nyd en afslappet ferie og besøg det skønne Rom. Besøg byens mange kendte seværdigheder og lad jer imponere af de smukke bygningsværker. Besøg Pavens Vatikanstat og en af verdens største kirker, Peterskirken. Læg også vejen forbi Trevi-fontænen og lad sikre jer jeres senere tilbagevenden til den evige stad, Rom.
  Emne nr.: 140-IRU359
 • Billig storbyferie i Rom

  Hold en billig storbyferie i Rom og besøg de mange historiske seværdigheder. I finder både billige og gratis oplevelser i den Italienske hovedstad. Besøg bl.a. verdens største kirke med plads til hele 60.000 mennesker, læg vejen forbi Pantheon og besøg kirken der oprindeligt blev bygget som tempel. Tør I så besøg knoglekirken og se krypten, som er dekoreret med over 4000 knogler.
  Emne nr.: 140-IRO165
 • Storbyferie i Rom

  En storbyferie i Rom har masser at byde på. Besøg byens mange spændende seværdigheder og lad jer rive med af historien og de imponerende konstruktioner. Tag en pause på en af byens mange restauranter og cafeer. Fyld maven med god kaffe og spis Italiensk is på byens pladser eller I de små smalle gader. Glem heller ikke at smage på de traditionelle Italienske retter som pizza og frisk pasta.
Vis alle artikler om Rom

Andre artikler

 1. Feriebolig Italien

  Pragtfuld og storslået natur, med alt fra smukke bjerge til kridhvide sandstrande og turkisblåt vand, er sammen med historiske seværdigheder og et fantastisk køkken blandt de primære grunde til, at Italien placerer sig blandt de mest populære feriedestinationer.
  Italien_Depositphotos_1194773_S