Wien byder på så mange smukke bygninger, at I vil undres, uanset hvor I kigger hen. Derudover finder I et væld af seværdigheder og attraktioner for hele familien. I vil opleve, at næsten alle kulturelle tilbud har en miniatureudgave for børn, og at her er mange tilbud decideret til familiens yngste. Gå på opdagelse og hyg jer i samvær med familien – her er masser at tage fat på.
Vælg mellem 224 sommerhuse
Wiens huse og kirker set fra oven

En tur i et store pariserhjul, Wiener Riesenrad fra 1897, er ren magi og et af de tre must ved et besøg i Wien. Har man aldrig set den storslåede udsigt over hustagene i Wien, har man aldrig rigtig været i Wien!

Et andet must er St. Stephen's Cathedral. Det højeste af de fire tårne er på godt 136 m. og har hele 13 klokker. Gå de 343 trin op til tårnrummet og nyd den gigantiske udsigt. Det tredje must er Schloß Schönbrunn, der er en af de vigtigste kulturskatte i Østrig.

Den Spanske Rideskole er den eneste i verden med de særlige hvide heste, Lipizzanere, der er Europas ældste avlede hesterace. Oplev hestene udføre de mest krævende øvelser som piruetter, passager, en pas de deux og højdepunktet: Skolens kvadrille. Otte Lipizzanere udfører en præcis koreograferet dans, hvor de og deres ryttere udfører en ”Ballet for hvide hingste”. Et perfekt stykke levende kunst.

Naturhistorisk Museum i Wien er kåret til et af verdens bedste. Museet rummer alt fra dinosaurus æg til fugleedderkopper og Den Blå Fisk, som man længe troede var uddød. Børn elsker at besøge museet, fordi der er så meget at se, og ting man kan prøve. Og så er det gratis for børn.

Er børnene vilde med at trykke på knapper og spørg løs? På Teknisk Museum i nærheden af Schloß Schönbrunn får de svaret på mange spørgsmål om fysik og elektronik. Museet har en kæmpe samling af alverdens dimser, veteranbiler, -motorcykler og –flyvemaskiner, bl.a. verdens første flyvemaskine.

Årets tema på børnenes museum ZOOM er plastic. Den interaktive udstilling handler om dagligdags ting som legetøj, computere, mobiltelefoner – ja stort set alt, der indeholder plastic. Hvad er det lavet af og hvordan bortskaffes det? Et museum helt på børnenes præmisser, hvor de må røre ved alt.

I en af de smukkeste Art Nouveau bygninger i verden finder I en unik, tropisk oase af ro og afslapning: Sommerfuglehuset. Her møder I en fantastisk verden med de delikate og farverige sommerfugle. Det perfekte sted for små børn, der ikke orker mere kunst. Voksne nyder også det smukke jugendstil-palmehus fra 1901.

En af de mest besøgte kunst- og kulturscener for børn og unge er kulturhuset Dschungel beliggenhed midt i det livlige museumskvarter i Wien. Det er et enestående eksempel på et teater for børn. Mød bl.a. Astrid Lindgrens detektiv Kalle Blomquist.

En dag i Tiergarten Schönbrunn er en stor oplevelse for familier. Se isbjørne svømme under vand i det nye Polar World og sælerne på jagt efter fisk. De store kongepingviner i deres fine opgivelser og orangutanger, der svinger sig i de op til 11 m. høje træer. Besøg også det nye regnskovshus med specialeffekter som tordenvejr og tåge.

I bliver lækkersultne, hvis I slår et smut forbi Wiens skønne madbasar, Naschmarkt, der er det største og smukkeste madmarked i byen med mere end 170 boder. Hver lørdag året rundt er her loppemarked med op til 15.000 besøgende pr. dag.

Vælg mellem 224 sommerhuse

Andre artikler

  1. Feriebolig Østrig

    Østrig er klar med rammerne for en vellykket familieferie. Både sommer og vinter danner landets storslåede natur basis for et væld af frilufts- og sportsaktiviteter, der sammen med et varieret udbud inden for kunst og kultur kan give jeres ferie netop det indhold, I ønsker!
    Østrig