Vättern er fyldt med drikkeklart vand og omgivet af fantastisk natur, I både kan bruge til lange, afstressende vandreture eller andre mere tempofyldte aktiviteter eller sportsgrene. I hele området er der endvidere mange attraktioner og kulturhistoriske seværdigheder.
Vælg mellem 121 sommerhuse
Rigtigt hyggeligt feriehus til 6 personer beliggende i Brandstorp med en fantastisk panoramaudsigt over Vättern.
Rigtigt hyggeligt feriehus til 6 personer beliggende i Brandstorp med en fantastisk panoramaudsigt over Vättern. Her ligger der mange fiskesøer til spændende fisketure og der er kun 2 km til naturreservatet Hökensås med gode vandrestier. Emne nr. 148-S07407

Holder I ferie ved Vättern kan I både finde fred og ro i den smukke og storslåede natur, men også vælge at opleve nogle af de spændende og sjove attraktioner, området er fyldt med.

Vättern er Sveriges næststørste sø, den femtestørste i Europa og berømt for sit rene og klare vand, der er af så god kvalitet, at det kan drikkes direkte uden behandling og filtrering! Ved sydspidsen af Vättern ligger byen Jönköping, som med sine omkring 90.000 indbyggere har status som Sveriges niende største by. Her finder I et stort udvalg af aktivitetsmuligheder og seværdigheder.

Er man kunst- og kulturhistorisk interesseret er Jönköping Läns Museum, der har store samlinger af svensk 1900-tals kunst, så afgjort et besøg værd. Det moderne fabriksmuseum Tändsticksmuseet ligger i Västra Storgatan i de gamle bygninger fra 1848, som husede byens første tændstikfabrik. Ved hjælp af de udstillede maskiner, produkter, billeder og effekter bliver besøgende bekendte med vejen fra tændstikindustriens storhedstid og frem til i dag.
Helt tilbage i 1896 begyndte man etableringen af den i dag 37 hektar store Jönköping Stadspark. Et hyggeligt udflugtsmål for en dejlig dag i det fri sammen med familien. Jönköpings Stadspark indeholder mange historiske bygninger og fortidsminder, og fungerer desuden som en slags ”smålandsk friluftsmuseum”. Her findes til med fine udsigtspunkter. Parken huser også fodboldstadionet Stadsparksvallen.

En dejlig tur til stranden kan også lade sig gøre ved Vätterstranden i Jönköping. En herlig, lang badestrand med sand- og grusbund. De gode badeforhold indbyder til en forfriskende dukkert og er derfor centrum for masser af liv og aktivitet på varme, solrige sommerdage.
Både udvalget af butikker, restauranter og cafeer er stort og varieret i Jönköping. Her er kunsten blot at kunne vælge . . .

Fra den midterste del af vestsiden af Vättern er forlystelsesparken Skara Sommarland i Axvall indenfor rækkevidde af en dagsudflugt. Det er en super god familieattraktion, et kombineret badeland og tivoli, hvor alle forlystelser og badeland er gratis, når entré-udgiften er betalt – dog med undtagelse af lykkehjul og tombolaer. Vær opmærksom på, at børn skal være mellem 110-135 cm høje for at prøve forlystelserne. For de mindre børn er der til gengæld legepladser, hoppepude og legeborg til rådighed. Vandlandet har ligeledes et væld af aktiviteter omkring de mange pools. Man kan dog også bare vælge at slappe af, sole sig og måske læse en bog – inden familien samles om frokost i restauranten eller fra grillen, hvor det er muligt at tilberede sin medbragte mad.

I samme område findes endnu en pragtfuld attraktion for alle vandhunde – Skövde Eventyrbadeland, hvor det er et must at prøve vandrutsjebanerne ”Magic Eye”, ”Black Hole” og ”Crazy River”. Lad jer også udfordre på klatremuren eller nyd bølgebassinets 30 grader varme vand.

Den spændende historiske attraktion Karlsborgs fästning, som ligger ved den nordvestlige del af Vättern, er et kolossalt bygningsværk fra 1800-tallet. Her formidles både fængslende historie, eventyr og fascinerende arkitektur. På den guidede rundtur igennem Karlsborg fæstning bliver man taget med tilbage i tiden i de mørke, underjordiske gange, som emmer af krudtrøg, eventyr og dramatik. På Karlsborg fæstningen kan man også afprøve ”Jagten på den svenske guldreserve”. Det er et højteknologisk computerspil, som foregår på en helt speciel, næsten rund, storskærm, som gør spillet særdeles livagtigt!

Det flotte bjergplateau i Västergötland, Hökensås, strækker sig 100 km langs Vätterns bred fra Jönköpingegnen i syd til søen Viken i nord. Området er særdeles velegnet til mange friluftsaktiviteter, hvilket de mange vandrestier og en række af større og mindre fiskesøer vidner om.

Charmerende og hyggelige Gränna på østsiden af Vättern, har en bymidte hovedsageligt består af ældre træhuse. Byen besøges hvert år af mange turister, som kommer for at opleve de gamle, vedligeholdte traditioner, roen og det historiske vingesus samt den skønne natur, der findes her. De små sidegader i Gränna er fyldte med ”spiselige seværdigheder” i form af knækbrødsbageri, chokoladeværksted, og omkring 22 bolsjekogerier, som producerer den populære og meget kendte svenske bolsjestang kaldet ”Polkagrisen”.

Leje af sommerhus ved Vättern med den bedste beliggenhed
”Én portal - alle sommerhuse” betyder helt simpelt at du når som helst kan finde og leje et sommerhus ved Vättern med den helt rigtige beliggenhed. Sommerhusudlejning ved Vättern har aldrig været nemmere. Lej dit sommerhus ved Vättern nu og gør feriedrømmen til virkelighed med Feline!

Udlejning af sommerhuse ved Vättern - enkelt og sikkert
Det er nemt og enkelt at benytte Feline til leje af sommerhus ved Vättern. De mange muligheder for at søge betyder at du kun er få klik fra en vellykket ferie ved Vättern. Når sommerhuset er fundet er det enkelt og sikkert at booke det. Lej dit sommerhus ved Vättern hos Feline nu!

Ferie til en go´pris - lej sommerhus ved Vättern her
Ferien er familiens frikvarter, men derfor er der jo ingen grund til at betale mere end nødvendigt for den. Den situation vil aldrig opstå her. Vi garanterer at ligegyldigt hvornår du lejer et sommerhus ved Vättern, et feriehus ved Vättern eller en feriebolig ved Vättern er der ingen der har en lavere pris end vi har. Feline giver dig ferie ved Vättern til en go´pris - altid!

Lej dit sommerhus ved Vättern nu!

Vælg mellem 121 sommerhuse

Områdeanmeldelser

4 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 marts
Fantastisk til naturoplevelser: Vandre-ruter eller off-road, mountainbike trails, tæt på Vãttern sø som har en fin lille strand og virkelig rent vand. Også tæt på bjerge + skisportssted. I skoven omkr. huset er der rigt dyreliv og du kan være heldig og se en elg.
Jönköping/Habo
2 voksne 0 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2023 august
Super lækkert område, utroligt flot naturområde og få 100 meter væk den flotte solnedgang.
Kaxholmen
6 voksne 0 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Et meget roligt og stille område. Netop det, vi gerne ville opleve i vores ferie.
Gränna

Andre artikler

  1. Feriebolig Sverige

    Hvis I vægter samvær omkring sjove oplevelser og lærerige aktiviteter højt i ferien, er Sverige det helt rigtige valg. Her kan I overalt finde et væld af attraktioner, aktiviteter og de skønneste rammer for stort set alle former for friluftsliv.
    Luksuriøst og veludstyret sommerhus til 8 personer med sauna, spabad og stor pejs beliggende i Ingsjön ved Göteborg.