Familien har rigtig gode forudsætninger for at få en vellykket ferie i Tjekket, hvad enten I interesserer jer for kultur og historie eller foretrækker at slappe af i storslået natur og stemningsfulde byer. Et stort udvalg af familievenlige attraktioner mangler heller ikke . . .
Vælg mellem 854 sommerhuse Destinationer under Tjekkiet
Tjekkiet

Tjekkiet med den pragtfulde hovedstad Prag er beliggende i Centraleuropa, hvilket har haft stor betydning for landets historie og kulturelle udvikling. Tjekkiet er et frodigt land, der ud over storslået natur også er fyldt med mange vidunderlige slotte og gamle byer, som emmer af atmosfære.

Prag siges at være en af verdens smukkeste byer, og er en af Europas populæreste storbyer at holde ferie i. Det er naturligvis ikke uden grund, for Prag har en lang historie som vigtig europæisk kulturby. Her er et kæmpe udbud af museer, kunstsamlinger, teatre og mægtige koncertsale. Charme og atmosfære er kendetegnende for Prags mange hyggelige, smalle, brostensbelagte gader og stræder, hvor butikker, restauranter og cafeer skaber liv og stemning. Nyd de smukke gamle bygninger – se byen på en tur i hestevogn eller måske badet i lys på en aftentur i en af de mange turistbåde, som sejler på floden Moldau. Gå ikke glip af Prags Borg (Hrad), som tilmed er den største antikke borg i verden, Skt. Vit-katedralen, Karlsbroen med 30 store barokstatuer langs siderne – og Den Gyldne Gade (Zlatá ulicka).

En af de hyggeligste perler i Tjekkiet er middelalderbyen Cesky Krumlov, hvis historiske centrum er med på UNESCOs verdensarvliste. Deltag i en rundvisning på Krumlov Slot, som har sin oprindelse i 1200-tallet og er det næststørste slot i Tjekkiet efter slottet i Prag.

Karlovy Vary er en kendt kurby, som rummer en lang række varme kilder. Den mest kraftfulde kilde Vridlo pumper flere tusinde liter vand ud i minuttet. Kilderne springer i godt to kilometers dybde og deres temperatur varierer mellem 40 og 72 grader.
Byen er foruden sine helsebringende kilder berømt for sin porcelænsproduktion. Den ældste porcelænsfabrik i Karlovy Vary stammer fra omkring år 1800, og her er det muligt at få et spændende indblik i porcelænsfremstillingens historie.

Byen Liberec i den nordligste del af Tjekkiet er en spændende by, hvis historie strækker sig langt tilbage som vigtig destination på handelsvejene til Tyskland og Polen. Oplev byens mange smukke, historiske bygninger som f.eks. det storslåede rådhus, bygget i årene 1888-1893. Hele familien vil også nyde en udflugt til enten Liberec Zoologiske have eller Liberec Botaniske have. Måske også et besøg på Teknisk Museum, Bilmuseet, Dino-Park, iQpark eller Europas største spejllabyrint kan friste?

Hvis du er glad for at stå på ski i Alperne, bør du overveje at tage til Tjekkiet. Skiløb i Tjekkiets beskedne del af Alperne giver en unik og budgetvenlig alpelevelse. Selvom de tjekkiske Alper er mindre end nabolandenes, byder skisportsstederne i Tjekkiet på fremragende muligheder for både skiløb og snowboarding. Disse resorts er kendt for deres overkommelige priser og en familievenlig atmosfære, hvilket gør dem til et ideelt valg for begyndere og dem, der søger en mere afslappet skiferieoplevelse. Hos SNOWELL Skiudlejning kan du nemt forudbestille dit skiudstyr online, inden du tager afsted.

Vælg mellem 854 sommerhuse

Områdeanmeldelser

3 voksne 0 børn 0 husdyr 6 overnatninger 2023 juli
Stille op roligt område. Gode muligheder for indkøb i området
Morinka
2 voksne 1 barn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Smuk natur, kort tur ind til byen og der var liv fra morgen til aften.
Katlov