Det naturskønne Sicilien bugner af vulkaner og bjerge, skove og søer, vin- og olivenmarker samt lange hvide sandstrande. Øens multikulturelle historie har sat sit præg på den velsmagende og særprægede madkultur, men også på øens farvestrålende, livlige byer. Her er sol og varme det meste af året, en imødekommende befolkning, og betingelserne for en aktiv og vellykket ferie er så absolut til stede.
Vælg mellem 2.883 sommerhuse
Sicilien_Depositphotos_259893512_S

Ferie tips

På Sicilien går alting lige det lidt langsommere, der gør det til et ekstra behageligt sted at holde ferie. At spise godt og gå på restaurant er en livsstil for øens beboere, så vælg en restaurant, hvor de lokale spiser, og lad kokkene brillere med deres stolte traditioner. Italienerne har respekt for råvarerne, og retterne er fantastiske. Har I lyst til selv at prøve kræfter med det sicilianske køkken hjemme i ferieboligen, vil I nyde at handle ind på grønsags- og fiskemarkederne.

Øens fascinerende landskab er utrolig varieret og indbyder til vandre- og cykelture. Mod sydøst og nord knejser skovklædte bjerge. Citrus, mandeltræer og vinmarker præger de bløde bakker, der afløses af enge og søer. Mod vest ligger naturreservatet Lo Zingaro ud til kysten. Havet i naturreservatet er krystalklart med små og fredelige laguner. Mod nordøst knejser vulkanen Etna majestætisk over området, der er udlagt som nationalpark, hvor citrus og oliventræer nederst bliver afløst af pinjeskove og højere oppe birkeskove inden det golde lavalandskab ved toppen.

Byerne på Sicilien spænder fra pulserende storbyer til små charmerende fiskerlejer og stemningsfyldte middelalderbyer med smalle gader og hyggelige pladser. Over alt er der masser af smukke gamle bygninger og seværdigheder. Palermo er øens perle og hovedby. Byen er præget af en enestående blanding af kupler og buegange i arabisk og normannisk stil, moderne storby stemning med gode shopping muligheder, gadekøkkener og markeder. Teatro Massimo på Piazza Verdi er byens vartegn og bl.a. kendt fra Godfather filmene. Operahuset fra 1897 er Italiens største.

På øens nordvestlige del kan det anbefales at besøge de historiske byer Castellammare del Golfo, Cefalù, der begge har en dejlig sandstrand, og Marsala. Ta’ turen til lagunerne uden for Marsala, hvor der udvindes havsalt. En guidet tur med båd i saltlagunerne er en interessant oplevelse, og i stedets museum kan man købe den velsmagende salt med hjem for næsten ingen penge.

I Taormina på østkysten frister de charmerende stræder i centrum med spændende butikker og små listige restauranter, og fra det græsk/romerske amfiteater Teatro Greco er der en mageløs udsigt il Etna. Det er muligt at tage svævebanen op til kraterzonen, og fra maj til oktober arrangeres der jeepture fra den nordlige indgang til Piano Provenzana.

Catania på østkysten er øens næststørste by og et enestående syn. Byen er bygget af den lava, den blev dækket af i 1669. På den sydøstlige del af øen ligger Siracusa, der ansås som den smukkeste by i oldtiden. Den gamle bydel, Ortigia, er faktisk en ø med en overflod af historiske bygninger. Her ligger også Parco Archaeologico della Neapolis, der er med på UNESCOs verdensnaturarvsliste. Bydelen er forbundet med den moderne by med to broer.

Det er umuligt at nå forbi alle Siciliens skatte, men et godt bud på et udflugtsmål er den lille middelalder perle, Erice, der med en bjergtagende beliggenhed har den smukkeste udsigt på den nordvestlige del af øen. Her ligger Torretta Pepoli slottet og flere interessante middelalderkirker, bl.a. Matrice Kirken, Chiesa Madre fra 1400-tallet. Besøg også Venus slottet fra samme periode med det gamle Venus tempel.

Strande på Sicilien

Uanset hvilken type strand, I søger, kan I finde den på Sicilien. Snyd ikke jer selv for at besøge den blændende hvid klint, Scala di Turchi, der hæver sig i mange plateauer over den gyldne sandstrand Lido Marinella og det smaragd grønne hav. Stranden ligger i Realmonte på sydkysten tæt på Agregento.

Børnevenlige sandstrande med plads til leg i sandet og det rolige lave vand finder I bl.a. i Castelammare del Golfo (piazza Petrolo og Spiaggia Plaja Deluxe) og Marina di Ragusa. Siciliens kyster byder også på klipper til udspring, dykning i små bugter og spændende grotter. Nogle af strandene er så godt som uberørte, hvis I ønsker fred og ro til en dag i uforstyrret samvær med familien. Badestrandene på Sicilien har alle flere restauranter, hvor man kan spise iført badetøj, og hvor man kan købe forfriskninger til at nyde ved liggestolene.

For børn og barnlige sjæle

Etnaland ved Catania er øens største vandlang med både store vandrutsjebaner, et vandland for de yngste og mange forlystelse som f.eks. en dinosaurpark. Ved Palermo ligger Aqua Park Monreale, og ved Mazara ligger vandlandet Acquasplash.

Vælg mellem 2.883 sommerhuse

Vores tips

Lisbeth
Marketing
08.05.2023

Snyd ikke jer selv for et besøg i den skønne lille by Scicli, hvor I kan besøge politistationen fra krimiserien Kommissær Montalbano, der er berømt over hele verden. Lokationen med kulisserne til ”politistationen” står der permanent, så optagelserne til den populære serie kan foregå løbende. Er I fans af serien, vil I synes om en guided tur på lokationen. Vil I se kommissærens hus i ”live”, skal I køre til Spiaggia di Punta Secca i Marinella. Serien er hovedsagelig optaget her samt i byerne Scicli, Ragusa og Modica.

Kom tættere på Sicilien

Hvor man skal bo i ferien på Sicilien, afhænger helt af hvad man vi opleve på ferien. Står et besøg på Etna på to-see-listen, er det oplagt at bo ved Taormina eller på øens østlige side.

Vil I besøge de antikke byer Ragusa og Modica, kan I med fordel finde et feriehus i området ved Marina di Ragusa, hvor I kan glæde jer over den skønne sandstrand, der ligger i en bugt, hvorfor vandet også er roligt og meget lavt langt ud.

Er det især Palermo og Cefalù, der har jeres interesse, er det praktisk at vælge et feriehus omkring Castellammare del Golfo, hvor der er stille og roligt. Byen er charmerende og har hele to dejlige sandstrande, og I kan tage bussen til de omkringliggende byer, hvis I vil undgå selv at køre gennem det meget trafikerede Palermo.

Marsala er en meget charmerende by med en praktisk beliggenhed, hvis I vil opleve en sejltur i lagunerne, hvor man udvinder havsalt, besøge de græske templer ved Agrigento, den skønne badestrand Lido Marinella med den hvide klint Scala di Turchi. Det er også en god ide at bo ved Marsala, hvis I flyver til og fra Trapani, så I har nemt til lufthavnen.

Der er generelt varmt på Sicilien, da øen ligger tæt på Afrika. Der er varmest på sydøen og køligst på nordøen. I sommermånederne ligger den gennemsnitlige dagtemperatur mellem 25 – 28 grader, mens nætterne sjældent er koldere end 20 grader. Har I planer om at være fysisk aktive på vandreture o.l., er det klogt at tage hertil om vinteren, hvor temperaturerne typisk ligger mellem 10 – 15 grader.

Palermo er Siciliens hovedstad. Den spændende og multietniske by ligger på øens nordvestlige side ca. halvanden times kørsel i bil fra lufthavnen i Trapani.

Der er vildt meget at se på Sicilien, så det kan anbefales at dele øen op i to ferier. Vælger man den sydøstlige del af øen, er Taormina og det græsk/romerske amfiteater Teatro Greco et klart must. Herfra kan man med fordel tage på bustur til toppen af Etna. Betages I af barokke byer, må I bruge en dag på byerne Siracusa, Ragusa og Modica. Byerne er fortryllende og ”typisk” sicilianske med overvældende mange skønne bygninger og er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. En af disse er San Giorgio-katadralen i Modica. Modica er kendt for sin chokolade, så det er endnu en grund for at tage dertil. Parco Archaeologico della Neapolis i Siracusa er også et interessant bekendtskab.

Vælger man den sydvestlige del af Sicilien, er der også nogle must-see-oplevelser i vente. Palermo giver næsten sig selv. Byen er et kaotisk og skønt sammensurium af leben og levn fra alle de forskellige kulturer, der har hersket her. Oprindelig var byen en græsk koloni, som først blev erobret af araberne, dernæst normannerne og siden spanierne. Af kendte bygninger kan nævntes Italiens største operahus; Teatro Massimo.

Besøg også den gamle kongeby Cefalù på øens nordlige side, hvor en tur gennem Katedralen er alle pengene værd. Ta’ badetøj med og slut besøget af med en tur ved stranden. Saltudvindingen ved Marsala er også et besøg værd, især hvis man tager med på den guidede bådtur ud i Lagunerne.

Mod syd ligger en af Siciliens absolut største attraktioner; Parken med de græske templer ved Agrigento. Sæt en hel dag af til besøget, for parken er stor, og der er rigtig meget at se på. Heldigvis kan man tage en shuttletaxa fra p-pladsen til parkens indgang/udgang, og der er mulighed for at købe forfriskninger og mad midt i parken. På hjemvejen er det fristende med en tur i vandet. Det kunne med fordel være ved Lido Marinella med den hvide klint Scala di Turchi. På stranden ligger en skøn restaurant med havudsigt. Slut dagen af med en gåtur gennem skulpturparken ved Castello Incantato (det forheksede slot) uden for Sciacca. Her bliver I mødt af mere end 3000 stenhoveder af den lokale kunstner Filippo Bentivegna.

Områdeanmeldelser

2 voksne 0 børn 0 husdyr 5 overnatninger 2022 september
Lejligheden lå på en campingplads uden for byen. Ikke videre spændende omgivelser, men der var ikke langt til stranden og til Marsala by, som vi rigtig hyggelig. Ingen indkøbsmuligheder i gåafstand.
Marsala
2 voksne 0 børn 0 husdyr 6 overnatninger 2022 september
Lille ikke ret turistet by, men her var, hvad vi skulle bruge. Dejlig strand, bus til Palermo og masser af indkøbsmuligheder i gåafstand.
Castellammare del Golfo
4 voksne 0 børn 0 husdyr 10 overnatninger 2022 august
Fantastisk smukt område med smuk natur. Perfekt til en ferie, hvor man ønsker at koble helt af. Ønsker man liv og andre mennesker skal man køre til en af de nærliggende byer.
Francavilla di Sicilia

Andre artikler

  1. Feriebolig Italien

    Pragtfuld og storslået natur, med alt fra smukke bjerge til kridhvide sandstrande og turkisblåt vand, er sammen med historiske seværdigheder og et fantastisk køkken blandt de primære grunde til, at Italien placerer sig blandt de mest populære feriedestinationer.
    Italien_Depositphotos_1194773_S