Sachsen-Anhalt er et oplagt sted for en familieferie. Den skønne natur indbyder til udendørsaktiviteter på både landjorden og til vands. De talrige slotte og borge tager jer med tilbage i historien, og de mange attraktioner for børn og barnlige sjæle sørger for, at der er noget for enhver smag. Regionen er rigt repræsenteret på UNESCOs Verdensarvsliste.
Vælg mellem 816 sommerhuse
Blomstrende lupin eng foran Brocken i Harzen, Sachsen-Anhalt

Uanset om I ønsker at opleve den naturskønne region og freden og roen til fods, til vands, på cykel eller hesteryg, finder I et utal af afmærkede ruter. Ruterne går igennem varieret landskab med lavland i nord og skove og bjerge længere syd på med Harzen i sydvest.

Turene bringer jer forbi mange naturlige monumenter såvel som kulturelle og kirkelige seværdigheder. Sachsen-Anhalt er et paradis for ryttere; den særlige lovgivning tillader ikke bare en tur på de etablerede ridestier gennem enge og marker, men også flerdagsture væk fra kortlagt rute. Kanuverleih Nabra beliggende i Saale-Unstrut-dalen arrangerer ture med kano, cykel eller båd – alt efter ønske og smag.

Historien har sat sit præg på området, og mange kulturelle højdepunkter findes lige for øjnene af en, uanset hvor man begiver sig hen. Især Martin Luther er forbundet med området; han blev født her og døde her. Luthers mindesmærker i Eisleben og Wittenberg er oplagte steder at besøge. Begge er på UNESCOs Verdensarvsliste. Det samme er Quedlinburgs kloster og slot samt Quedlingburg Bauhaus, dens monumenter i Weimar og Dessau samt parkanlæggene i Dessau-Wörlitz. Der er derfor rig mulighed for at give børnene en kulturel rundfart.

I den historiske afdeling ligger også Regionens mange slotte og borge. Besøger I f.eks. Schloss Wernigerode, må I huske at hilse på den fortryllede Märchenfeeist. På Schloss Neuenburg skal der mere mod til; her huserer nemlig et vaskeægte slotsspøgelse i de samme sale, hvor konger og riddere boede for over 900 år siden.

Skal der lidt mere action til, er her også mange attraktioner at give sig i kast med. Kunne I tænke jer at svinge rundt i trætoppene i op til 13 meters højde ligesom Tarzan og Jane og nyde udsigten fra fugleperspektiv? Så er Kletterwald Koala i udkanten af Naumberg (Saale) lige noget for jer. Nyd samværet med familien mens I afprøver ståltove, gangbroer og gynger – det bliver en uforglemmelig oplevelse. I Westernstadt Pullman City Harz i Harzen kan I opleve livet og kulturen i det vilde vesten. Besøg indianerne i deres hytter og glæd jer til actionfyldte westernshows.

I den mere rolige ende af aktiviteter finder I Wildpark Christianental mellem Agnesberg og Fenstermacher Berg. Her møder I både rovfugle, ugler, vilde katte, vaskebjørne, mår, kronvildt, vildsvin og mange andre dyrearter. Zoologisk Have i Halle er en af Tysklands mest berømte attraktioner. Haven ligger højt over dalen i naturskønne omgivelser mellem bakker og slotte. Nyd at have tid til hinanden i den mere end 100 år gamle have med flere end 1.700 dyr. De 250 arter repræsenterer både de mere traditionelle bjergdyr og fascinerende og usædvanlige dyrearter fra Syd Amerika som f.eks. dovendyr, jaguarer og bæltedyr.

Erlebnistierpark Memleben er endnu et bud på aktivitet til en børnevenlig dag. En unik blanding af dyre- og forlystelsespark, skøre shows og spændende eventyr. Af de mere end 25 attraktioner er mange inden døre, så parken byder på masser af sjov uanset vejret.

Vælg mellem 816 sommerhuse

Områdeanmeldelser

4 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Skønt område med ikke et overrend af folk selvom det er højsæson vi var afsted.
Schierke

Andre artikler

  1. Feriebolig Tyskland

    Tyskland er nok det land i Europa, hvor mangfoldigheden er størst. Naturen byder på hav, søer og kanaler i nord og bjerge, store skove med vandfald og fossende floder længere syd på. Landet bugner af natur- og dyreparker, og historisk og kulturelt er det et sandt skattekammer af slotte, borge, klostre og middelalder landsbyer. Naturen og kulturen er rigt repræsenteret på UNESCOs Verdensarvsliste.
    Brandenburger Tor i Berlin, Tyskland