Provence byder på alt fra skønne strande, bjergplateauer med hyggelige småbyer, dybe slugter med floder til frodige og farvestrålende marker. Det milde klima i den alsidige og pragtfulde natur skaber optimale rammer for bade- og friluftsliv samt udendørs sport.
Vælg mellem 3.791 sommerhuse
Abbediet i Senanque, Gordes

Området Provence har et areal på 31.400 kvadratkilometer og dækker halvdelen af Frankrigs middelhavskyst fra Rhônedalen i vest til Monaco og Italien i øst. Provence er sol og strand, god mad og vin – med det charmende og uspolerede landsbyliv tæt på. Fransk parfume bliver hovedsageligt produceret i Provence på grund af den store mængde af lavendler, krydderurter og frugttræer mv., som findes her. Forkæl sanserne med et besøg i Sault i juni-juli måned, når lavendlerne blomstrer.

Med trehundrede årlige solskinsdage og et væld af skønne strande er bade- og strandliv selvfølgelig det store tema langs hele den provencalske kyst. Tætpakkede og aktivitetsfyldte strande ligger som perler på en snor langs den franske riviera, men med lidt held kan man også finde stille og mere uforstyrrede stykker strand, hvor I har mulighed for at slappe fuldstændig af og nyde lyden af bølgeskvulp i fred og ro.

En af mest fantastiske naturseværdigheder i Europa ligger i Provance - Gorges du Verdon. I nærmest ubeboet land flyder denne mørkegrønne flod igennem stejle kløfter. Slugterne strækker sig over 21 kilometer og når visse steder en dybde på op til 700 meter! Dette område benyttes både til rafting og andre adventure sportsaktiviteter foruden ved naturligvis også vandring og cykling.

Klimaet i Provence giver gode vilkår for udendørs sport og friluftsliv. Ved kysten kan man dyrke alle former for vandsport samt lystfiskeri.

I Marseille kan man sagtens fordrive dagen med shopping og cafebesøg, men også den gamle havn og katedralen Notre Dame de la Garde samt fængselsøen Château d’If er interessante seværdigheder i byen. Marseille har flere markeder, hvor blandt andet de dejlige, lokale råvarer handles. Den autentiske og hyggelige atmosfære her er en oplevelse, der bør være en selvskrevet del af en vellykket ferie i Provence.

Provencalske køkken er i det hele taget domineret af en overflod af friske råvarer, hvor især Middelhavet er storleverandør til listen af lækkerier, som også tæller skønne specialiteter som olivenolie, patéer, pølser og oste.

Nice har en smuk, lang strandpromenade summende af liv og en gamle bydel, der emmer af atmosfære. Læg blandt andet vejen forbi det fantastiske Saleya blomstermarked og de mange spændende specialforretninger. Nice er næstefter Paris den by i Frankring, der har flest museer. Blandt de mest kendte er Matisse-museet, International Museum of Naïve Art og Chagall-museet.

Vælg mellem 3.791 sommerhuse

Områdeanmeldelser

6 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 august
Lækkert naturligt område, men ikke mange seværdigheder
DRAGUIGNAN
6 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Gode handlemuligheder og mange seværdigheder i nærheden.
Les Angles
11 voksne 7 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Giver vist sig selv
Plascassier
2 voksne 2 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Dejligt område, med god strand hvor der er mulighed for snorkling ca. 15 min. gang fra lejligheden. Fin pool med bølger, hver time. Godt udvalg af butikker. Masser af aktiviteter Rigtig gode muligheder for opladning af elbil
Agay Village Cap Esterel
6 voksne 3 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Der kunne godt ønskes en bedre vejledning til den nemmeste vej til og fra huset i bil, da der er mange ensrettede veje i Frakrig. Vi blev vist en stor omvej og fandt desværre for sent den hurtigste vej TIL huset.
Grasse

Andre artikler

  1. Feriebolig Frankrig

    Lad jeres næste vellykkede ferie gå til Frankrig: Et land, som byder på skønne naturoplevelser, gastronomi i høj kvalitet, vidunderlige strande samt en smuk og atmosfærefyldt hovedstad, der et fyldt med topattraktioner og seværdigheder i verdensklasse.
    Billede fra Frankrig af vin og ost på et bord i en vinmark