Børn er fra naturens side nysgerrige, og bjergene i Oberösterreich er det rene eventyr - med legepladser og aktiviteter, så kun fantasien sætter grænser for de utallige oplevelser. Tag på vandretur langs floderne og oplev vandfaldenes imponerende kræfter, klipper, smukke søer og store skove. Nyd den rene, uforstyrrede natur og samværet med familien mens I suger til jer af uforglemmelige indtryk.
Vælg mellem 750 sommerhuse
Oberösterreich

Gesäuse Nationalpark er berømt for sin betagende og utilgængelige natur og tiltrækker vandrere, bjergbestigere og vandsport entusiaster. Grønne skove og alpegræsgange, bjerghytter med fantastisk udsigt og turbulente, skummende strømme i floderne. I mio. af år har vandet i Enns udhulet bjergkæden og dermed skabte en kløft med skyhøje stejle vægge.

Nationalpark Kalkalpen er et ideelt feriemål for hele familien - og mountainbike ryttere i alle aldre. Spænd cykelhjelmen og tag på en naturskøn oplevelsestur på de mange stier, der fører gennem dale og slugter og forbi historiske monumenter. Regionen byder også på mere klassiske cykelstier langs de smukke floder. Nyd f.eks. turen nedstrøms fra Passau. Stop op og smag på landets kulinariske lækkerier og glæd jer over freden og roen.

Familiens små og store vandhunde kan få styret deres lyst her. Farvande såsom Donau, Traunsee eller Irrsee er perfekte til roning. Nyd at have god tid mens I roligt flyder gennem det naturskønne landskab. Skal der mere fart på, er det også muligt i kano og kajak, men det kræver lidt mere erfaring. Det samme gør sig gældende, hvis I vil nyde vandet stående. Salzkammergut er et mekka for udfoldelser med surfbræt og vandski. Her er også mulighed for at opleve søens stilhed under vandet, hvor der venter dykkere et sandt eldorado af undersøiske juveler.

Mens bjergene tiltrækker bjergbestigere, er der masser af indendørs klatrehaller, hvor hele familien kan være med. F.eks. i Bad Leonfelden, Braunau eller Alpine Club Ried. En god aktivitet på en våd dag.

I sommervarmen lokker de mange søer og floder til en dukkert. Især søerne Mondsee og Irrsee er populære, da de har det varmeste badevand i regionen. De store søer, som Attersee eller Traunsee tager lidt længere tid om at komme op i temperatur, men er lige så attraktiv med store enge til at boltre sig på og et muligt kig på de fisk, der kommer tæt på kysten. Er I mere til swimmingpools, er der både udendørs og indendørs i området – og så er der selvfølgelig kurbade.

En ny attraktion er "Tropicana" i Euro Spa Resort i Bad Schallerbach. Salzkammergut Therme i Bad Ischl og Therme Mediterrana i Bad Hall er også en del af Euro Spa Resort. Måske er det her, I skal forkæle jer selv, mens børnene morer sig i Aquapulco Piratverden? Rutsjebaner med op til 50% hældning, lange, hurtige strømfald og Kaptajn Splash vandlegeplads, piratshows og vandbiografer med specielle effekter giver underholdning nok til mange timer. Der er også varmtvandsbassiner og roligere områder til forældre med små børn.

Lystfiskere kommer gerne igen, når de først en gang har nydt naturen ved de mange søer og floder, hvor der også er gode muligheder for fluefiskeri, bl.a. i Böhmerwald.

Er natur- og kulturhistorie noget for jer, bør I besøge Schlossmuseum Linz. Karet- og kanemuseet Gruber ved Großraming er også en særlig oplevelse. En karet- eller slædeture kan bestilles direkte på museet.

Vælg mellem 750 sommerhuse

Andre artikler

  1. Feriebolig Østrig

    Østrig er klar med rammerne for en vellykket familieferie. Både sommer og vinter danner landets storslåede natur basis for et væld af frilufts- og sportsaktiviteter, der sammen med et varieret udbud inden for kunst og kultur kan give jeres ferie netop det indhold, I ønsker!
    Østrig