Oberfranken har store, uberørte naturområder, I enten kan nyde igennem et aktivt friluftsliv eller bruge til fordybelse og afslapning. De mange charmerende byer i Oberfranken har tilsammen et særdeles alsidigt udvalg af kulturhistoriske seværdigheder og familievenlige attraktioner.
Vælg mellem 2.522 sommerhuse Destinationer under Oberfranken
Bamberg i Oberfranken

Oberfranken, der er en region i delstaten Bayern, har både en alsidig natur og et stort udvalg af attraktioner. Specielt de store, uberørte naturarealer, som er særdeles velegnet til vandreture, trækker foruden ved mange kulturhistoriske seværdigheder turister til området.

Byen Bamberg er et vigtigt centrum for området og samtidig meget kendt for sin historiske, velbevarede bykerne, som er på UNESCOs verdensarvsliste med ikke mindre end 2.400 fredede bygninger, hvoraf Bamberger Dom og Altes Rathaus hører til blandt de mest kendte. I Bamberg kan I også lægge vejen forbi Fränkisches Brauereimuseum, Gärtner- und Häckermuseum, Das Historische Museum og Naturkundemuseum.

I den nordlige del af Oberfranken ligger Naturpark Frankenwald med vidtstrakte skove, bække og dale. Dette naturskønne og fredelige området er meget velegnet til vandreture, da der her er etableret over 4000 km markerede vandreruter.

Den hyggelige oplevelsespark Schloss Thurn hylder det skønne, familievenlige motto ”Oplev dagen sammen”. Det kan bestemt lade sig gøre her, for parken frister med over 50 forskellige forlystelser og underholdende shows samt selvfølgelig også restauranter, cafeer og kiosker. Oplevelsesparken Schloss Thurn har garanti mod kedsomhed – hvilket må være et godt indspark frem mod en vellykket ferie!

Neustadt i Coburg har også spændende og fornøjelige, familievenlige attraktioner.
Forlystelsesparken "Villeneuve sur Lot" med gratis entre året rundt, har både et stort naturområde, hvor man kan slappe af i ro og fred, men indeholder også anlæg til boldspil og skating samt skønne legepladser, klatreslugt og barfodsparkourbane. Om sommeren er parkens søområde ideelt til afkølende vandpjask og herlig leg med sand. I vinterhalvåret kan man, når vejret tillader det, slå sig løs i med kælkning, skøjteløb og langrend i de dejlige omgivelser.
Coburger Puppenmuseum formidler via udstilling af dukker bl.a. historien om børneopdragelse igennem det 19. århundrede. Museet lægger vægt på at stimulere alle sanser hos de besøgende. Man kan føle materialerne, høre fortællinger om det udstillede, se det historiske legetøj i funktion og tilmed snuse til det 19. århundredes dufte og smage på 50’erne.

Bayreuth er ligeledes en by med mange interessante attraktioner. Her kan I opleve det smukke Altes Schloss Eremitage og tilhørende Hofgarten Eremitage i sæsonen april til medio oktober. Besøge Richard Wagner Museum samt Markgräfliches Opernhaus, som er på UNESCOs verdensarvsliste eller tage på en skøn og afslappende udflugt til enten Botanischer Garten eller Tierepark Röhrensee.

Vil I gerne slå jer løs i det våde element, er en udflugt til Crana Mare, som ligger i byen Kronach i den nordlige del af Oberfranken, en oplagt destination. Crana Mare har både uden- og indendørs vandland og et væld af faciliteter samt aktivitetsmuligheder for hele familien som f.eks. kæmpe vandrutsjebane, legeareal, boblebad, vandfald, massagedyser og dampbad.

Vælg mellem 2.522 sommerhuse

Andre artikler

  1. Feriebolig Bayern

    Glasklare floder og søer, nationalparker og talrige fredede landskabsområder, store skove og solrige bjergskråninger med vinstokke. Vilde, romantiske bjergområder og majestætiske alpetoppe - et sandt paradis både for de, der bare ønsker at slappe af, og for sportsentusiaster. Maleriske landsbyer, prægtige middelalder slotte og knejsende borge – ja også feriens kulturelle islæt er på plads.
    Idyllisk bjergslandskab i de bayriske alper med landsbyen Berchtesgarden i baggrunden
  2. Feriebolig Tyskland

    Tyskland er nok det land i Europa, hvor mangfoldigheden er størst. Naturen byder på hav, søer og kanaler i nord og bjerge, store skove med vandfald og fossende floder længere syd på. Landet bugner af natur- og dyreparker, og historisk og kulturelt er det et sandt skattekammer af slotte, borge, klostre og middelalder landsbyer. Naturen og kulturen er rigt repræsenteret på UNESCOs Verdensarvsliste.
    Brandenburger Tor i Berlin, Tyskland