Indrammet af et betagende bjerglandskab ligger Maggiore Søen lunt og godt. Her kan I bade, tage på udflugt med rutebådene eller benytte de fine cykelstier, der er anlagt rundt om søen. Gå på opdagelse i historiske seværdigheder og naturskønne omgivelser.
Vælg mellem 473 sommerhuse
Maggiore Søen_Depositphotos_73233077_S

Ferie tips

Sne på bjergtoppene og sommervarme ved søen. En smuk kontrast og et herligt syn med skovklædte bjergsider, cypresser og palmer omkring byerne og de gigantiske villaer langs søen. Oplevelsen bliver kun endnu bedre fra en båd på søen, så ta’ på tur med de færger og turistbåde, der hyppigt sejler mellem søens byer.

Ønsker I at finde en feriebolig i et roligt område ved Maggiore Søen, er østsiden et godt bud. Også her er der mange ferieboliger at vælge imellem og hyggelige byer at besøge. Vil I handle ind til madlavning hjemme i ferieboligen, shoppe tøj, lædervarer m.m., finder I hver onsdag det største marked i hele Europa i byen Luino. Byen har også en dejlig park med legeplads ved søbredden.

Også i byen Angera længere sydpå er der gode oplevelser at hente. Bl.a. byens gamle fæstning, Rocca Borromeo di Angera, hvor I kan besøge et legetøjs- og dukkemuseum med en antik samling samt fine freskoer fra 1200-tallet. Angera har også flere kirker, hvoraf Santuario della Madonna della Riva er den mest imponerende.

Laveno-Mombello er endnu en spændende by med mange kirker og ufattelige villaer fra det 19. århundrede. Man kan komme til Laveno med bilfærge fra Verbania på øens vestbred, eller med svævebanen Funivie del Maggiore Søen.

Ved Leggiuno på søens østbred, lige over for Stresa, hænger det gamle kloster Santa Caterina del Sasso nærmest ud over søen. Klostret kan kun ses fra søsiden, og det er også den nemmeste vej at komme dertil. Man kan dog også komme dertil fra landsiden, men det kræver en tur ned ad knap 270 trin. Så ta’ hellere med turbåden fra Stresa, der lægger til for foden af bjerget, og gå de ”kun” 80 trin op til klosteret. Klostret dateres tilbage til 1100-tallet og er med sine smukke fresker en af områdets største seværdigheder.

Stresa er den mest overdådige og livlige by ved Maggiore Søen. Langs vandet ligger promenaden Corso Umberto I med palmer og udsigt over De Borromeiske Øer. Vil man se hele herligheden fra 1500 m højde, kan man fra Piazzale Lido tage med svævebanen op til Mottaronebjerget. Stresa har også en smuk kirke, Chiesa Parrochiale dei Santi Gervaso e Protaso, og en farvestrålende park ved søbredden.

Villa Pallavicino lidt syd for Stresa er en lille, men dejlig zoologisk have. I den blomstrende park med ino rhododendron og magnolia færdes mange dyrearter frit. Bl.a. lamaer, påfugle, kænguruer, aber og flamingoer.

Fra Baveno lidt nord for Stresa kan man tage færgen til De Borromeiske Øer i Pallanza bugten. På øerne kan man opleve overdådig skønhed som bl.a. terrasser hugget ind i klipperne, frodige barokhaver, parker med fritgående påfugle, Palazzo Borromeo og villaen Palazzo Madre fra 1700-tallet – begge som hevet ud af et eventyr.

Tæt ved Baveno ligger en af børnenes favoritter; Aquadventure Park Maggiore Søen med masser af outdoor aktiviteter som vandrutsjebaner, boldbaner, klatrevægge, samt et stort rovfugleshow.

Er I botanik interesseret, er et besøg i den botaniske park, Villa Taranto, i Verbania et must. Hvert år i slutningen af april afholdes her Tulipan festivalen, La fioritura del Tulipano, med mere end 80.000 blomstrende tulipaner. Hovedattraktionen er den 400 meter lange tulipan-labyrint med ca. 70 forskellige sorter.

På søens vestlige side ligger, 10 km vest for Cannero Riviera, ligger Italiens største vildmark, Nationalpark Val Grande. Området er meget populært blandt aktive vandrere og botanisk interesserede. Lidt længere mod nord, ca. 3 km vest for Cannobio, finder I en anden storslået naturoplevelse; slugten Orrido di Sant'Anna og et smukt vandfald.

Strande

Der er strande langs hele Maggiore Søen, men den største koncentration af gode strande er ved Pallanza bugten i søens sydlige ende. Bl.a. andre strande kan nævnes Lido di Ascona længst mod nord, hvor der er en lille sandstrand og en stor græsplæne til solbadning og hygge. Ca. midt på søens vestlige bred ligger Cannero Rivieras lange badestrand, hvor I kan nyde ferien under palmer og citrontræer. Stranden er et yndet sted for børnefamilie. Her kan man også leje mountainbikes og lære at surfe på windsurfingskolen.

Vælg mellem 473 sommerhuse

Kom tættere på Maggiore Søen

Lago Maggiore ligger i Norditalien og Schweiz. Søen er delt mellem de italienske regioner Piemonte i SV og Lombardiet SØ. Søens nordlige del ligger i Schweiz.

Der er rigtig dejligt over alt ved Lago Maggiore, så hvor man vælger at finde sin feriebolig, afhænger af, hvem man er på ferie med. Vil I gerne bo et roligt sted, hvor der stadigvæk er liv, ugentlige markeder og charme, er søens østlige side et godt valg. Betyder det meget for jer at bo tæt på badestrande, skal I vælge søens sydlige del. Husk på, at det fine net af turbåde og bilfærger gør det nemt at komme rundt om søen.

Aktive friluftsmennesker kan glæde sig til vandreture på de omkringliggende højdedrag. Man kan vælge at tage med svævebanen fra Stresa til Mottaronebjerget eller fra Laveno-Mombello. 10 km vest for Cannero Riviera ligger Italiens største vildmark, Nationalpark Val Grande, der er et populært sted for hikingture. Ved Cannero Riviera kan man komme på windsurfingskole og leje mountainbikes. Langs søen er der anlagt gode cykelstier, så man kan komme rundt på cykel.

Blandt de uforglemmelige naturoplevelser ved Lago Maggiore regnes, ud over Nationalpark Val Grande, klipperne, slugten Orrido di Sant'Anna og det smukke vandfald ca. 3 km vest for Cannobio, samt De Borromeiske Øer i Pallanza bugten. Den botaniske park, Villa Taranto, i Verbania med den årlige tulipan festival bør også aflægges et besøg.

Også børnene kan glæde sig til ferien ved Lago Maggiore. Blandt favoritterne er den zoologiske have Villa Pallavicino i Stresa og oplevelsesparken Aquadventure Park ved Baveno. I Rocca Borromeo di Angera borgen i Luino kan I se dukker og andet legetøj, som stammer fra Prinsesse Bona Borreomeos private samling.

Rundt om Lago Maggiore ligger utallige historiske seværdigheder. Blandt disse kan nævnes kirken, Chiesa Parrochiale dei Santi Gervaso e Protaso, i Baveno, Palazzo Borromeo og villaen Palazzo Madre på De Borromeiske Øer samt klostret Santa Caterina del Sasso ved Leggiuno.

Områdeanmeldelser

2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Roligt område med hverdagsliv. Det kræver bestemt egen bil.
Ghiffa
2 voksne 0 børn 0 husdyr 5 overnatninger 2022 juli
Dejlig udsigt fra den lukkede balkon. Området med swimmingpool helt fin. Velholdt og stille. Man skal være indstillet på at der er 15-20 min gåtur til nærmeste lille by langs søen med restaurant og butik. Man kan dog køre på 5 min. Sp kan fint anbefale stedet med de angivne forbehold
Ghiffa
4 voksne 2 børn 0 husdyr 10 overnatninger 2022 juli
Fred og ro men alligevel tæt på byen, som kan nås på gåben
Ghiffa

Andre artikler

  1. Feriebolig Italien

    Pragtfuld og storslået natur, med alt fra smukke bjerge til kridhvide sandstrande og turkisblåt vand, er sammen med historiske seværdigheder og et fantastisk køkken blandt de primære grunde til, at Italien placerer sig blandt de mest populære feriedestinationer.
    Italien_Depositphotos_1194773_S