Regionen Lazio midt i Italien byder både på antikke seværdigheder, skøn natur, termiske kilder og herlige bjergområder med masser af muligheder for et aktivt friluftsliv. Italiens hovedstad Rom ligger også i regionen, og her kan I besøge de mange historiske højdepunkter samt smukke paladser og pladser.
Vælg mellem 660 sommerhuse
Lazio_Depositphotos_86568980_S

Den vesterlandske kristne kulturs vugge, søer og legender, varme kilder og historie, antikke gader og grønne bakker: Alt dette kendetegner Lazio, en region midt i Italien, omkranset af det Tyrrhenske Hav og gennemstrømmet af Tiberen. Landskabet er overvejende bakket og går fladt ned mod havet.

At gå på opdagelse i Lazio og lære området nærmere at kende er som at bladre igennem en historiebog. Forrest i bogen finder vi selvfølgelig Rom, som er Italiens hovedstad, og udgangspunkt for landets gamle historie. Overalt støder man på antikke mure, udgravninger og historiske højdepunkter: Colosseum, Forum Romanum, Capitol, Engelsborg og selvfølgelig Vatikanet med Peterspladsen og det berømte Sixtinske Kapel. Rom har utallige paladser, basilikaer og smukke pladser, herunder Piazza di Spagna med den berømte Spanske Trappe. Og selvfølgelig den verdensberømte brønd Fontana di Trevi med de mange mønter på bunden.

Castelli Romani uden for Rom er et godt udflugtsmål, hvis man gerne vil på skovtur og leder efter et køligt tilflugtssted i de varme sommernætter. To ting gør Ostia til et attraktivt udflugtsmål: For det første er det en populær badeby, for det andet kan man i det arkæologiske udgravningsområde, Ostia Antica, finde oplysninger om de romerske bopladser.

Lazios øvrige provinser gemmer ligeledes på uventede skatte. Rieti har f.eks. lige siden antikken været et vigtigt centrum for kultur og er i dag rig på vidnesbyrd om både romertiden og middelalderen, da byen engang var en selvstændig kommune for senere at blive hjemsted for paverne. Provinsen Latina med provinshovedstaden af sammen navn byder på smukke strande og indtagende landsbyer og ikke mindst naturparkens Circeos uberørte natur. Masser af grønt og pittoreske landsbyer finder man også i Tuscia i provinsen Viterbo, en oase af god mad og afslapning, beliggende mellem etruskiske udgravninger og Frankervejen. Mindre kendt, men ikke desto mindre ligeså seværdig, er området Ciociaria, hvor man kan opleve imponerende landskaber og historiske byer.

Lazio er også en region med termiske kilder. De mange termiske kilders helbredende virkning kendte man allerede til på den romerske republiks tid. Mange kursteder oplevede i kejsertiden et kæmpe opsving. Romerne byggede prangende kurbade, som man stadig kan se rester af mange steder; f.eks. Caracallas Termer i hjertet af Rom. Men også Fiuggi, Tivoli og Viterbo er nogle af de mange, attraktive kurbyer af antik oprindelse, men som er moderne indrettet. Tivoli er en antik kurby, hvis navn dog hovedsageligt er forbundet med de rige kunstskatter. Tivoli blev først og fremmest kendt for sine store villaer, f.eks. Villa dEste med de smukke springvand og haver og Hadrians villa, som tidligere var kejser Hadrians residens. Begge huse er i mellemtiden blevet optaget som en del af UNESCO’s verdenskulturarv.

For bjergelskerne er der i bjergene i Lazio-regionen, ud over de tidligere nævnte skiområder, Terminillo, Leonessa og Arcinazzo, også rig mulighed for trekking, mountainbike, vandreture, bjergbestigning og spadsereture.

Til dem, der foretrækker havet, kan Lazio-regionen byde på ægte lækkerbiskener i form af Gaeta, Sabaudia, Sperlonga og de to øer Ponza og Ventotene. Er man vild med søer, er der Braccianosøen, en fortryllende kratersø, omgivet af yppig natur, hvor et slot fra det 16. århundrede tårner sig op på søens bred. Endvidere er der søen i Bolsena ved Viterbo, som er den største vulkansø i Europa med de to øer Bisentina og Martana, som udover deres smukke landskaber også indeholder spor fra etruskernes og romernes tid.

Enhver, som besøger dette land, vil altid forbinde det med enestående steder og intens stemning.

Leje af sommerhus Lazio med den bedste beliggenhed
”Én portal - alle sommerhuse” betyder at du når som helst kan finde og leje et sommerhus Lazio med den helt rigtige beliggenhed. Sommerhusudlejning Lazio har aldrig været nemmere. Lej dit sommerhus Lazio nu og gør feriedrømmen til virkelighed med Feline!

Udlejning af sommerhuse Lazio - enkelt og sikkert
Det er nemt at anvende Feline til leje af sommerhus Lazio. De mange muligheder for at søge betyder at du kun er få klik fra en vellykket ferie Lazio. Når du har fundet det helt rigtige sommerhus er det enkelt og sikkert at booke det. Lej dit sommerhus Lazio hos Feline nu!

Ferie til en go´pris - lej sommerhus Lazio her
Ferien er familiens frikvarter, men der er jo absolut ingen årsag til at give mere end nødvendigt for den. Den situation vil du aldrig havne i her. Vi garanterer at ligegyldigt på hvilket tidspunkt du lejer et sommerhus Lazio, et feriehus Lazio eller en feriebolig Lazio er der ingen der har en billigere pris end vi har. Feline er ferie Lazio til en go´pris - altid!

Lej dit sommerhus Lazio nu!

Vælg mellem 660 sommerhuse

Andre artikler

  1. Feriebolig Italien

    Pragtfuld og storslået natur, med alt fra smukke bjerge til kridhvide sandstrande og turkisblåt vand, er sammen med historiske seværdigheder og et fantastisk køkken blandt de primære grunde til, at Italien placerer sig blandt de mest populære feriedestinationer.
    Italien_Depositphotos_1194773_S