Fra jeres feriebolig i Rom kan I nyde den Italienske hovedstads mange muligheder. Besøg Pavens Vatikanstat og oplev verdens største kirke. Udenfor de gamle bymure finder I de gamle katakombere, hvor de første kristne begravelser fandt sted. Glem ikke at lægge vejen forbi Colosseum og se hvor flere hundredetusinde gladiatorer under piften og hujen mistede livet i kampe i det gamle Romerske rige.
Emne nr.: 507-8266
Emne nr.: 507-8266

Roms mange seværdigheder

Besøg den Italienske hovedstad og nyd byens mange tilbud. Her findes et væld af fortidsminder, smukke gamle bygninger og skønne restauranter. Bevæg jer ud fra jeres feriebolig i Rom og lad jer bjergtage af den smukke by.

Når I befinder jer i den smukke Italienske hovedstad Rom, vil I møde et utal af muligheder. Tag et smut forbi den del af Vatikanstaten der befinder sig i Rom og se Vatikanet og Peterskirken, hvor paven har sin daglige gang. Vatikanstaten blev oprettet i 1929 og består af 44 ha i Rom og det pavelige sommerpalads Castel Gondolfo. Derudover findes kirker, læreanstalter og hospitaler spredt både i og uden for Rom, som også indgår i Vatikanstaten. Den nuværende Peterskirken i Rom er verdens største kirke og blev indviet i år 1626.

Selvom Peterskirken er verdens største kirke, er den ikke Roms domkirke. Det er derimod Laterankirken, som i dens nuværende form stod færdig i 1736. Kirkens arkitektur træder frem med sin pompøse facade og er bestemt værd at lægge vejen forbi, hvis I er til arkitektur.

Vil I følge videre i kirkernes historie, kan I besøge Calixtus-katakomberne, de er opført i forbindelse med de første kristne begravelser og indeholder et væld af gange, hvor vægge tidligere blev brugt som grave. Calixtus-katakomberne ligger uden for Roms gamle bymure, da loven dengang forbød at borgerne blev begravet inden for bymurene.

Trænger I til et afbræk fra kirkelige oplevelser, kan I bevæge jer mod Colosseum. Amfiteatret er det bedst bevarede i det gamle Romerske rige. I Colosseums storhedstid kunne det rumme 55.000 tilskuere til de meget populære gladiatorkampe. Mere end 500.000 mennesker og 1 million dyr siges at have mistet livet i arenaen under diverse kampe. Stedet er ikke længere i sin storhedstid og gennem tiden er det blevet beskadiget af tilbagevendende jordskælv, hvorfor tilskuerpladserne på stedet bl.a. ikke er bevaret.

Trænger I til et par mere rolige timer, kan I bevæge jer mod det der kaldes Roms dagligstue, nemlig Piazza Navona, Navona pladsen. Her kan I fra pladsens bænke eller cafeer betragte de mange statuer på stedet, nyde stemning og følge lokale og turister der bevæger sig rundt på pladsen.

Vil I en tur til Rom og nyde stedets mange tilbud. Så får I et rigtig godt udgangspunkt ved at booke en feriebolig i Rom.

Andre artikler om Rom

 • Feriebolig uden for Rom

  I nærheden af Rom er der masser af muligheder for en feriebolig ved små hyggelige byer. Nyd en afslappet ferie og besøg det skønne Rom. Besøg byens mange kendte seværdigheder og lad jer imponere af de smukke bygningsværker. Besøg Pavens Vatikanstat og en af verdens største kirker, Peterskirken. Læg også vejen forbi Trevi-fontænen og lad sikre jer jeres senere tilbagevenden til den evige stad, Rom.
  Emne nr.: 140-IRU359
 • Billig storbyferie i Rom

  Hold en billig storbyferie i Rom og besøg de mange historiske seværdigheder. I finder både billige og gratis oplevelser i den Italienske hovedstad. Besøg bl.a. verdens største kirke med plads til hele 60.000 mennesker, læg vejen forbi Pantheon og besøg kirken der oprindeligt blev bygget som tempel. Tør I så besøg knoglekirken og se krypten, som er dekoreret med over 4000 knogler.
  Emne nr.: 140-IRO165
 • Storbyferie i Rom

  En storbyferie i Rom har masser at byde på. Besøg byens mange spændende seværdigheder og lad jer rive med af historien og de imponerende konstruktioner. Tag en pause på en af byens mange restauranter og cafeer. Fyld maven med god kaffe og spis Italiensk is på byens pladser eller I de små smalle gader. Glem heller ikke at smage på de traditionelle Italienske retter som pizza og frisk pasta.
Vis alle artikler om Rom

Andre artikler

 1. Feriebolig Italien

  Pragtfuld og storslået natur, med alt fra smukke bjerge til kridhvide sandstrande og turkisblåt vand, er sammen med historiske seværdigheder og et fantastisk køkken blandt de primære grunde til, at Italien placerer sig blandt de mest populære feriedestinationer.
  Italien_Depositphotos_1194773_S