Først og fremmest er Den franske Riviera kendt for mondæne feriebyer og lækre strande, men har også meget andet interessant at byde på. Besøg blandt andet smukt beliggende, maleriske middelalderlandsbyer, det store udvalg af kunstmuseer og nogle af de hyggelige markedspladser med autentisk middelhavsstemning.
Vælg mellem 2.566 sommerhuse
Den franske riviera

Den franske Riviera også kaldet Côte d’Azur (den azurblå kyst) strækker sig fra grænsen til Italien og til Rhoneflodens delta. Hovedbyen er Nice, en farverig by, hvor både den atmosfærefyldte gamle bydel og strandpromenaden ”Promenade de Anglais” summer af liv. Det er en oplevelse i sig selv at slå sig ned her og iagttage alle de aktiviteter, som foregår.

Er I morgenfriske kan I, alle dage undtagen mandag, besøge det charmerende Saleya blomster- og grønsagsmarked i den gamle del af Nice. Nyd den herlige middelhavsstemning mens I slentrer rundt i de hyggelige gader, og måske tilmed lader jer friste af de mange spændende butikker. Til afveksling kan I besøge kunstmuseerne Matisse-museet, International Museum of Naive Art eller Chagall-museet.
Tag på en hyggelig cykeludflugt ad ”La Littorale”, den 15 km lange cykelsti, der fører jer fra Marina Baie de Anges til Port de Nice.

En af de ældste middelalderbyer i den sydøstlige del af den franske Riviera er den lille by Saint-Paul de Vence. Denne stort set intakte maleriske middelalderlandsby er også kendt for sine museer og gallerier, og er derfor et yndet turistmål. Saint-Paul de Vence er beliggende på en bakketop, og herfra har man en storslået udsigt over Alperne og det omkringliggende landskab. Et udsigtspunkt over særdeles naturskønne områder, der er rejsen værd.

Badebyen Antibes, der ligger mellem Nice og Cannes, blev oprindeligt grundlagt som en græsk koloni, og med en naturlig velbeskyttet havn har byen gennem tiden haft status som en meget vigtig handelsby. Prøv at gå en tur i de smalle, brostensbelagte gader i den velbevarede bymidte og nyd den hyggelige, autentisk atmosfære. Besøg også Château Grimaldi, der rummer en stor og varieret samling af Picassos værker, eller slå også et smut forbi et af byens små livlige markeder.

Den franske Riveras mange dejlige strande ud til lunt, turkisblåt badevand er hovedsageligt godt besøgt, men eksempelvis ved Plage Gazagnaire lige øst for Port Canto er atmosfæren mere rolig og børnevenlig. Vest for havneområdet i Cannes langs strandvejen ligger Midi Plage, der lige som Plage Gazagnaire er offentlige strande.

En lille times kørsel sydvest for Cannes ligger den rolige og knap så mondæne ferieby St. Raphaël i smukke omgivelser på grænsen mellem Massiv des Maures og Estérel kysten. Byen blev grundlagt som badeby i 1860, og har i dag ud over flotte sandstrande og marina også mange gode spisesteder og fine muligheder for shopping. Autentisk fransk atmosfære og charme findes især i den gamle bydel i St. Raphaël, Quartier du village, med små, snævre gader og skyggefulde pladser, hvor der hver morgen afholdes blomster- og grønsagsmarked.

Området omkring St. Tropez kan også byde på børnevenlige strande som f.eks. Plage de Bouillabasisse og Plage des Graniers, og i byen Cavalaire-Sur-Mer findes en hyggelig marina samt en skøn 3 km lang sandstrand, der sædvanligvis har god plads.

Vælg mellem 2.566 sommerhuse

Områdeanmeldelser

2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 maj
Fantastisk udsigt
Cannes
2 voksne 2 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Dejligt område, med god strand hvor der er mulighed for snorkling ca. 15 min. gang fra lejligheden. Fin pool med bølger, hver time. Godt udvalg af butikker. Masser af aktiviteter Rigtig gode muligheder for opladning af elbil
Agay Village Cap Esterel
7 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Stille og roligt det meste af døgnet og gåafstand til badestrand. Rent og pænt i hele området.
Les Issambres
2 voksne 0 børn 0 husdyr 14 overnatninger 2022 september
Selve resortet er meget fint og velplejet med en fantastisk swimmingpool og fin beplantning. Området uden for hegnet og specielt den meget trafikerede Route de Grasse er meget u-charmerende, og der er alt for langt til dagligvareforretninger. Carrefour ligger næsten 1 km væk. Til gengæld skete der en klar forbedring af bustrafikken med åbning af nye separate busbaner.
Antibes
3 voksne 0 børn 0 husdyr 14 overnatninger 2022 juli
Selve 'feriecentret' er smukt og har mange faciliteter. Dog ligger det lidt langt fra seværdigheder, og køreturen til nærmere byer er lang og kringlet.
Agay

Andre artikler

  1. Feriebolig Frankrig

    Lad jeres næste vellykkede ferie gå til Frankrig: Et land, som byder på skønne naturoplevelser, gastronomi i høj kvalitet, vidunderlige strande samt en smuk og atmosfærefyldt hovedstad, der et fyldt med topattraktioner og seværdigheder i verdensklasse.
    Billede fra Frankrig af vin og ost på et bord i en vinmark