Como Søen er oplagt til udførelse af stort set alle tænkelige former for vandsport. De mange byer ved søen byder desuden på masser af seværdigheder, dejlige spisesteder og spændende aktivitetsmuligheder. Og så er udsigten over søen lige til et feriepostkort.
Vælg mellem 1.070 sommerhuse
Como Søen_Depositphotos_81528006_S

Ferie tips

Der ligger fantastiske ferieboliger smukt placeret på bjergsiden ved Comosøen i Norditalien: Lago di Como er en af de smukkeste søer i Italien. Den ligger i den pittoreske region, Lombardiet, og har noget særligt at tilbyde for enhver smag. Søen har med sin rolige skønhed både før og nu tiltrukket berømtheder. Søens karakteristiske omvendte y-form er opdelt i 4 områder: Alto Lario i nord, Centro Lago i midten, Lecco i sydøst og Como i sydvest.

Det næsten højalpine landskab, den mediterrane flora ved søens bredder og bebyggelserne, som strækker sig højt op ad bjerget, kendetegner Comosøens omgivelser. Især om foråret er denne kontrast meget tydelig: Mens der ligger sne på de omkringliggende bjerge, foregår der utrolige farveeksplosioner nede på den solrige søbred: Kameliaer og azaleaer blomstrer som gale i de imponerende og elegante villaers haver.

Den populære ferieby Colico ligger smukt, på en blød bjergskråning ved Comosøens nordlige spids, ved foden af Monte Legnones imponerende silhuet (2609 m). Colico er også udgangspunktet for højalpine bjergvandringer: De mange 2000 meter høje bjerge på Comosøens nordlige side vandrer man opad via gamle stier; bjerglandskabet virker mere autentisk, roligt og mindre overrendt end i de nordlige alper.

Den gamle fiskerlandsby Domaso, over for Colico, har været i stand til at bevare en stor del af sit oprindelige udtryk. De små stræder går stejlt nedad mod søen. På søpromenaden finder man et væld af cafeer og restauranter.

I den sydlige ende af Comosøen er det byerne Como og Lecco, som tiltrækker de besøgende. Shoppingture, kulturarrangementer og f.eks. domkirken i Como ligger ret højt på popularitetsskalaen. Ved den midterste del af Comosøen ligger det mondæne centrum med byerne, Bellagio, Tremezzo og Cadenabbia. Mellem de to sidstnævnte byer ligger Villa Carlotta med en seværdig park og kunstsamling. Varenna er en meget romantisk by, hvor bl.a. Vezio-borgen, som ligger oven over byen, helt klart værd at kigge nærmere på.

For aktive friluftsmennesker er Comosøen også det perfekte feriested. Vandsportsaktiviteter indtager den ubestridte 1-plads, og Menaggio på søens vestside er et af de mest foretrukne byer til dette. Sejlsport, windsurfing, kitesurfing, dykning, vandski og motorbådssejlads er de mest populære fritidsaktiviteter blandt feriegæsterne. Byerne, Domaso, Gera Lario og Sorico har alle den nødvendige infrastruktur til disse aktiviteter.

Der er også sørget godt for de golfinteresserede med et stort antal velholdte 9- og 18-hullers golfbaner. Ridesport, fiskeri, bjergvandring og paragliding kan man også udøve i stor stil ved Comosøen.

Det er nemt at komme til og fra byerne ved Comosøen. Især i årets varme måneder er der, udover de daglige og meget præcise flyvebåde, også mange andre skibe, som sejler mellem næsten alle søens byer.

Kulinarisk set har regionen rundt om Comosøen også en hel del at tilbyde. På de forskellige feriebyers promenader kan man selvfølgelig finde et stort udvalg af klassiske italienske restauranter og pizzeriaer, men er man villig til at betale lidt ekstra, skal man gå efter spisestederne med elegant dækkede borde. Er man mere til det lokale og ofte solide køkken, kan det betale sig at besøge de mindre byer, som ligger i 500 meters højde og derover.

Har I lejet en feriebolig ved Comosøen, og vil I hellere selv lave maden, er der rig mulighed for at købe ind på de markeder, som finder sted på forskellige dage i byerne omkring søen. Her fås de helt friske fødevarer, frugt og grøntsager samt lækre oste, skinke og pølser, som er fremstillet af de lokale landmænd. Det er et must at besøge en af de mange vingårde ved Comosøen.

Strande

Comosøen har ingen naturlige sandstrande, men ved Domaso længst mod nord er der lavet to kunstige sandstrande. Også ved Colico er der børnevenlige strande og et strandbad. Søens andre strande har grus, men mange steder er der store græsplæner ned til søen og nogle steder endda små parker, hvor man kan solbade og hygge sig.

Vælg mellem 1.070 sommerhuse

Kom tættere på Comosøen

Vælger man at flyve til Comosøen, er der hele fire lufthavne inden for en radius af 50 km. Lugano Lufthavn ligger tættest på, dernæst kommer de to lufthavne i Milano og Bergamo. Vælger I at køre selv, er turen over Brennerpasset den hurtigste. Rejser I med tog, er der forbindelse til de fleste byer langs søen fra Milano.

Comosøen er Italiens tredjestørste sø, og da den på det dybeste sted er 410 meter dyb, er den også en af de dybeste i Europa.

Blandt de største seværdigheder ved Comosøen er det betagende landskab med frodig skønhed langs søen og majestætiske bjerge i baggrunden. I mange af de små byer ved søbredden er en spadseretur langs søpromenaden også en herlig oplevelse. Promenaden i byen Como er en af de absolut smukkeste.

Comosøen er også kendt for de gamle velbevarede og kæmpestore villaer med overdådige parker. En af de mest kendte er Villa Carlotta mellem Tremezzo og Cadenabbia på den vestlige side, hvor søen deler sig i to. Lidt syd for Tremezzo ligger endnu en smuk villa, Villa Balbianello, der har været brugt som kulisse til James Bond filmen Casino Royal. Villaen er i dag et museum. En anden villa, der har været brugt til filmoptagelse, er Villa Erba i Cernobbio. Her var det George Clooney, der var på spil, i Oceans Twelve.

Er man til historiske bygninger, er Como ikke til at komme uden om med domkirken Cattedrale di Santa Maria Assunta og de to basilikaer Sant’Abbondia og San Felice – og ikke mindst de gamle bymure. Lidt uden for Como ligger ruinerne af middelalderborgen Baradello, som også er et besøg værd. Besøger I Como, bør I tage med kabelbanen fra Piazza del Gasperi op til bjerget Brunate. Turen tager kun få minuttter, og I bliver belønnet med den mest utrolige udsigt.

Flere ruiner af fæstningsværker og et romersk amfiteater kan man bl.a. se ved Lecco.

Områdeanmeldelser

4 voksne 0 børn 0 husdyr 3 overnatninger 2024 april
Smukt og autentisk
Bellano
3 voksne 0 børn 0 husdyr 10 overnatninger 2023 juli
Området lejligheden ligger i er i en lille by hvor der er stille og roligt og med en skøn udsigt til Comoaøen. Man er afhængig af en bil for at kunne komme rundt. Indkøbsmulighederne er fine men begrænset. Restauranter kan tælles på en hånd - men tilgengæld er de gode.
Colico
5 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2022 juni
Lake Como området er bare, smukt
Cremia

Andre artikler

  1. Feriebolig Italien

    Pragtfuld og storslået natur, med alt fra smukke bjerge til kridhvide sandstrande og turkisblåt vand, er sammen med historiske seværdigheder og et fantastisk køkken blandt de primære grunde til, at Italien placerer sig blandt de mest populære feriedestinationer.
    Italien_Depositphotos_1194773_S